Българи в Белгия с обвинение за 800 стръка канабис

Петимата било заловени при разкриване на плантация
4 фев 2014 10:35, Елка Василева
5
Българи в Белгия с обвинение за 800 стръка канабис
Снимка: архив, Reuters

Петима български граждани са обвинени в отглеждането на 800 растения канабис в района на град Мускрон, в Югозападна Белгия, съобщават местните медии.

Преди два дни полицията се натъкнала на плантацията по сигнал на местни граждани, които съобщили за необичайно движение около сградата на затворен супермаркет. Пристигналите на място полицаи успели да засекат и спрат автомобил, в който се намирали четирима души. Същевременно друг патрул пресрещнал двама мъже, чиито ръце били изцапани с кал и миришели на канабис. Близо до тях бил открит сак с току-що откъснати канабисови растения. В района бил заловен и още един мъж, в чиято чанта също било открито наркотично растение.

Уличените били изправени пред съдия и разпитите им отнели два дни, тъй като не говорели френски и се наложила намесата на преводач. Част от задържаните са заявили, че са били наети в Белгия и Холандия за брането на плантацията, но някои от тях не знаели, че става дума за канабис. Повдигнатото обвинение е за отглеждането на наркотично вещество с утежняващото обстоятелство, че това е извършвано в организирана престъпна група.

Задържаните са общо седем, като един от тях е холандски гражданин, роден в Хърватия, а друг е апатрид (без гражданство), роден в Италия. За последните години това е първият случай в Белгия, за който се съобщава за замесването на български граждани в престъпления, свързани с наркотици, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Има ли такива натстина наивни българи, които не знаят, че марихуаната е забранена? Всички грешки трябва да бъдат наказвани. Това е вярно.
3
2
 
1
 
! Отговори
верг преди 10 години
пушиш марихуана-ставаш НАРКОМАНставаш наркоман и умираш.хааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааха
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ами жалко за момчетата. Но билката е опасна за системата! Не само, че лекува, но и могат да се правят еко хартия, горива, пластмаси и тн. Я колко индустрии ги е страх от този "божи дар" Да това е старото българско име за билката, от там идва и термина "богопомазан" лекува и рак на кожата. Има много инфо в нета за търсещите някои истини за нас хората...
1
3
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Да бе, те не знаели какво берат - мислели, че са непораснали домати !