Ако не беше в ЕС, България щеше да е под силен натиск от Русия!

Барозу оцени приемането ни в ЕС като правилно решение
Обновена: 7 апр 2014 13:22 | 7 апр 2014 09:08, Елка Василева
272
Ако не беше в ЕС, България щеше да е под силен натиск от Русия!
Жозе Барозу. Снимка: архив, Reuters

Приемането на България и Румъния в Европейския съюз през 2007 г. беше правилното решение, заявява председателят на Европейската комисия Жозе Барозу в интервю за германския вестник "Берлинер цайтунг".

"Давам си сметка, че в двете страни много неща не са както трябва. Затова наблюдаваме положението там много отблизо в рамките на специално създадения за това Механизъм за сътрудничество и проверка", отбелязва Барозу.

"Каква би била алтернативата? Да оставим България и Румъния в междинната зона, в ничията земя? За да станат нестабилни подобно на други страни извън ЕС? Представете си, че Румъния и България днес не бяха част от ЕС. Най-вероятно биха били подложени на масиран натиск от Москва", подчертава председателят на ЕК.

Барозу посочва в интервюто, че кризата в Украйна е най-голямото предизвикателство за сигурността на ЕС след вдигането на Желязната завеса и че ЕС трябва да подкрепи Украйна по най-добрия възможен начин по пътя й към демокрация и стабилност, пише БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
0
 
1
 
! Отговори
Минев преди 10 години
Щом ни приеха в НАТО И ЕС , автоматично ни превърнаха във врагове на Русия , без ние да искаме това . Не ни е необходимо да бъдеме врагове и да воюваме . До кога ще продължи експанзията на ЕС и на НАТО ???
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе тоя *** да не ме епитал за еврогейския съюз....
221
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 10 години
браво, 243!!!
220
0
 
1
 
! Отговори
lele преди 10 години
da ve nema v smotanite bulgari, znaete samo da krqkate sreshtu EU, da mrunkate za pari i da chakate drug da vi oprava versiit. ne stava pichove,stegaite zadnicite i qko bachkane che sme stanali dosusht kato arabite na zapad. tva e ot men poserkovci
219
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнгелА сега сме ***,експолатация,разсипизация и ***.Това видях от EU.
218
4
 
9
 
! Отговори
АнтиEСесовец преди 10 години
Десет пъти по добре с Русия щяхме да сме ,отколкото с тия лицемернибрюкселски поклонници на гей парадите. Нищо добро не видяхме ,и нищодобро не ни чака в триполовия рай .
217
4
 
6
 
! Отговори
корекция преди 10 години
Ако не беше под натиска на ЕС, България щеше да е по-добре.
216
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искаме войски от НАТО в България.Веднага дасе разположат и атомни бомби.Ние сме на централно място в европа за това са нужни тези две неща.Да живее България.
215
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Барози е подръжник на Станишев през миналите години.Станишев е дал милиони на Барози когато бяха на ски на витоша.Станишев е Руски шпионин а Доган е турски.Е как дасе оправи България кажете ми.Какво не личили.
214
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако България не беше в ЕС, нямаше да има свободбо пътуване на запад. За какво ви е, ще попитате вие. Еми на вас не ви трябва. Вие сте роби в собственбите си умове и все някой друг ви е виновен. Мечтайте си за матушка. Не, по-добре емигрирайте там. Не искате? Защо? Нали там е хубаво и няма ГМО? Нали има ресурси, без които западът не може?
213
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврогейският съюз с какво точно пречи на Русия да оказва натиск и на България, и на Румъния, ако реши? Барозу май не е наясно с международните отношения, ама хич.
212
1
 
15
 
! Отговори
цезар преди 10 години
Ако България беше с Русия, а не в ЕС нямаше кой да ви мие чиниите и да ни изрисуват като *** на ЕС Нямаше да ни наводнявате с храни пълни с ГМО.
211
1
 
22
 
! Отговори
Хвала! преди 10 години
И понеже сега /"слава Богу"/ не е под руски натиск..."Велика България" е под европейски натиск! Браво...аферим...евала...гут джоб /в превод ЕВАЛА/! Така се радвам по този повод...Хайде сега на раболепните българчета им отрежат пак Шенген, да им спрат парите от фондове, да им ограничат мърдането по европата и вече ще имате истинска демокрация, на пук на така омразната ви "диктатура"!!!
210
1
 
6
 
! Отговори
229, преди 10 години
айде да мълчиш ***. много са ти боси нещо историческите познания. да не се напика че англосаксите са тук. чърчил любимеца ти как е. имаш ли гола снимка на маргарет тачър. посади ли си картофена нива. МАША ТРОЛСКА СКАПАНА
209
13
 
10
 
! Отговори
Българче свободно преди 10 години
До АнонименКакво си се разпищял срещу ЕС! Ти знаеш ли какво е да ти стъпи на шията миризлив рускиботуш. Като не щеш цивилизацията, не натрапвай примитивизма си на останалите нормалнибългари!
208
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какво имаме от ЕС?Повече работни места? Здравеопазването? Децата ни са осигурени с места в детски градини и училища? Пенсионерите ни имат не унижаваща ги пенсия? Отпуските си караме достойно? Знам, че утре няма да пукна от глад?Какво имаме от ЕС? - разрушена икономика, унижение пред долара и еврото. Да ти е срам да кажеш, че си българин
207
11
 
4
 
! Отговори
american boy преди 10 години
На фона на задаващия се световен апокалипсис това правителство, което в момента ни управлява - правителството на ислямско-съветската хунта на Доган и Станишев, е меко казано опасно за България! Съветския гражданин Станишев и Доганя с кеф ше прережат лентичките като присъединят черноморието към Путинска Русия и останалото от България към Турция! Оставка, мръсни ***, народа не ви ще насаденото насила с Костинброд Гейт "правителство"! Само Бойко Борисов става за премиер в тази сложна ситуация!
206
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не беше в ЕС, България щеше да е под силен натиск от Русия!а сега е под силен натиск от ЕС
205
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Барозо-о-о много си прав БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ПРЕДИ КРИМ. сЕГА СМЕ МНОГО ДОБРЕ нато НИ ПАЗИ ЕС ДАВАОТ НАС СЕ ИСКА ДА ВИКАМЕ САМО УРА-А-А...
204
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Даа, разбира се..сега сме колонизирани от тия на Запад