Филип Хамънд ще е новият британски външен министър

Камерън предприема големи промени в правителството
15 юли 2014 12:52, Елка Василева
0
Филип Хамънд ще е новият британски външен министър
Филип Хамънд. Снимка: Reuters

Британският министър-председател Дейвид Камерън обяви, че известният като евроскептик Филип Хамънд ще бъде новият министър на външните  работи на Великобритания, предаде БНР. Той ще замести Уилям Хейг, който се оттегли от поста.

Оттеглянето на Хейг е в рамките на големи промени в правителството на Дейвид Камерън. Премиерът даде първия изстрел, както писаха някои британски медии, преди общите избори следващата година, като предприе разчистване на кабинета от позастарели политици, за да даде път на по-млади хора във властта.

Външният министър Уилям Хейг оповести снощи, че напуска кабинета, повтаряйки думите на премиера, че е нужно подновяване на правителството. Той обаче ще остане в политическия елит, като ще замени Андрю Лансли като председател на Камарата на общините.

Другата най-видна фигура, която става жертва на промените, е ветеранът политик Кен Кларк, който бе министър без портфейл. Средната  възраст на освободените от постовете е 60 години.

По-късно днес премиерът Дейвид Камерън ще обяви имената на 12 жени, които ще запълнят някои от овакантените постове. Политическите наблюдатели смятат, че Камерън се опитва да състави по-младо правителство, което да се хареса на жените гласоподаватели. Премиерът бе обвиняван в миналото, че има проблем с жените в политиката и се огражда само с доверени мъже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари