Украйна планира да се подготви за влизане в ЕС и НАТО

Турчинов: До 5 г. ще успеем да осъществим всички реформи
18 авг 2014 14:22,
115
Украйна планира да се подготви за влизане в ЕС и НАТО
Олександър Турчинов Снимка: Reuters

До пет години Украйна ще успее да осъществи всички реформи, необходими за членство в Европейския съюз. Това заяви председателят на Върховната Рада Олександър Турчинов пред балтийската агенция BNS, съобщи днес пресслужбата на парламента в Киев, цитирана от ИТАР-ТАСС.

"Поставяме си петгодишен план за евроинтеграция", заяви той и добави, че "Украйна трябва да стане член на ЕС и на Сверноатлантическия съюз".

По думите му Върховната Рада ще ратифицира споразумението за асоцииране с ЕС в най-скоро време. "Украинският народ направи избора си - европейска и евроатлантическа интеграция", добави председателят на парламента.

Според Турчинов "повечето украинци разбират, че е необходимо страната да влезе в НАТО, тъй като влизането в Северноатлантическия алианс е начин да защитим Украйна от агресивната политика на Русия".

Украинският министър на външните работи Павло Климкин заяви в неделя пред германското радио "Дойчландфунк", че Украйна "засега не се кани да стане член на НАТО", тъй като по този въпрос липсва консенсус в самата държава.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
емо преди 9 години
след двустранните договори между русия и турция нато е вече смехория без турската армия а европеския съюз е в процес на разпадане след като германската икономика вече рухва.къде ли ще се дяват украинските фашисти без америка и ес.да живее русия.а меркел ще иде в старчески дом
77
0
 
3
 
! Отговори
задник преди 9 години
украинците са късметлии , до 5 години европейският съюз ще изчезне като третия райх, няма да могат да усетят прелестите на европа, и на евроосирането , по европейки стандарти, щастливци , ние вече сме до уши в евролайната , нека да погледнат на нас
76
0
 
2
 
! Отговори
Тони преди 9 години
До 5 готини тия няма да съществуват. По-зле са и от нас, горките. ГУРБЕТЧИЯ, ти си лузър и ако наистина си на гурбет, най-много да чистиш някой ***. Но ти си влюбен в евроатлантическите ценности и западните морални устои, та с удоволствие ще ядеш *** на твоите приятели. Чуждопоклонник, гъзолицец, роб. Такива като теб са срам за България. Дано поне си *** или турчин, та да ми е по леко.
75
0
 
0
 
! Отговори
все ми се струва, преди 9 години
че внуците на Турчинов още ще мечтаят за членство.И да затварят глави.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна да се подготви за Русия, когато влезе в Украйна.а
73
0
 
2
 
! Отговори
as преди 9 години
Има една песен на Слеви -Прелет пукна ние ние и една БГ поговорка-За пилците. А стига петилетки.
72
1
 
7
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Шоп: ШОПЕ, С ТОЗИ ,,ОТРОВЕН'' ЕЗИК ТИ СЕ ЧУДЯ КАК ОЩЕ СИ ЖИВ, ЧОВЕЧЕ ТИ И ПЕПЕЛЯНКА ДА КЛЪВНЕШ ЩЕ Я УМОРИШ!
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, съфорумци... четейки някои от предходните излияния стана ли ви ясно защо Шопът от вицовете винаги е тъпият?!
70
23
 
1
 
! Отговори
Бранник преди 9 години
Преди ВСИЧКО Украйна трябва да БЪДЕ ЧЛЕН НА НАТО! С влизането в Алианса руския проблем, става НЕЗНАЧИТЕЛЕН, пренебрежим и нищожен за Украйна! руските помярчета ще лаят по форумите, като тука, *** кой ги слуша тия *** ОДЪРТЕЛИ, ПОБЕЛЕЛИ!
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трупчов какви 5 години, изплели са ти и въжето спора е със или без съпун.
68
1
 
4
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Maiko mila!
67
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** украинци, не разбрахте ли, че това не е ЕС - това е американски съюз!
66
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе, тя Русия започва от Киевска Русия, но Киевските Руси са били викинги, не жалки Полски фашистчета. Народа, който живее в западна Украйна е отпадъка на Европа и няма нищо общо с хората които са създали Киевска Русия.
65
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопКоя миролюбива държава има повече авиация и флот от останалия свят взети заедно? Още повече, за какво им е на САЩ армия, достатъчно голяма за война с целия свят? Въпрос, който отговаря на себе си - за САЩ целия свят е враг, защото САЩ е враг на целия свят.
64
3
 
18
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До ЦК на либерастите: ,,Американските финансови социопати ще фалират САЩ (20 трлн. на червено) ако не придобиват нови колонии на всеки 2-3 години ! Обаче с Украйна удариха на камък ! Путин ще има историческата отговорност да бие шута на либератарианските поробители !''ТАКА Е, ВСИЧКИ ГО ВИЖДАМЕ И ДАНО ДА УСПЕЕ ЗАЩОТО ЦИОНИСТИТЕ И АНГЛОСАКСИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА МУ СКРОЯТ ПО ТЕХЕН СТАРИНЕН ОБИЧАЙ! ВСЕКИ КОЙТО ИМ ПРЕЧИ ДА ЗАВЛАДЕЯТ СВЕТЪТ БИВА ДЕСКРЕДИТИРАН И/ИЛИ ОЧИСТЕН.ДАЙ БОЖЕ ПУТИН ДАГИ НАДИГРАЕ
63
2
 
6
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Шоп: ,,Украина е истинската Русия, всичко е започнало с Киевската Русь, следователно москалите трябва само да слушат Киiв и да викат ОСАННА.''ШОПЕН, ДО ТОЛКОВА ВСИЧКИ ПОЗНАВАМЕ ИСТОРИЯТА И НЕ ГО ОТРИЧАМЕ ЧЕ ТАМ Е ЛЮЛКАТА,ОСНОВАТА НА РУСКАТА ДЪРЖАВА.НО НАЛИ ПОЧТИ 1/4 ВЕК МОСКВА ДЕЙСТВА ТОЧНО ПО ТВОЯТА РЕЦЕПТА И ГИ ХРАНИ УКРАИНЦИТЕ ДОКОЛКОТО МОЖЕ, ВИЖДАШ САМ ХОРАТА СИ КАЗАХА ЧЕ СА КРЕДИТИРАЛИ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД УКРАИНСКАТА ИКОНОМИКА СЪС ЕДНО ИМА-НЯМА 250 МИЛИАРДА $ КОЕТО НЕ Е МАЛКО!
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Баптиската свинкя си поставя амбициозни планове :)Като за начало, обаче, да преживеят зимата без да ги избеси на Майдана, гладната тълпа, ще е добре :)
61
2
 
10
 
! Отговори
ме преди 9 години
ROFL, а ЕС дали знае за плановете ви да влезете в него? :) Че досега му струвате сигурно поне милиард, от към загуба на пазари заради войната, плюс още десетина милиарда минумум от санкциите против Русия и неясно още колко милиарда, от санкциите на Русия срещу ЕС. Та, едва ли са приритали за 45 млн. гладни, болни и мизерстващи потенциални емигранти от Украйна.
60
3
 
14
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
До ТОДОР ХРИСТОВДо 68 Американските финансови социопати ще фалират САЩ (20 трлн. на червено) ако не придобиват нови колонии на всеки 2-3 години ! Обаче с Украйна удариха на камък ! Путин ще има историческата отговорност да бие шута на либератарианските поробители !
59
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно - НАТО ясно заяви, че няма намерение да приема Украйна, ЕС под сурдинка също го каза... Да не говорим, че в тия две организации членува България, а който се е захванал с България - Османската империя, Византия, СССР, СИВ - все се е разпаднал...