Градският транспорт в София е най-евтин в ЕС

Проучване в Белгия: Най-скъпо е в Копенхаген
30 окт 2014 10:13, Елка Василева
60
Градският транспорт в София е най-евтин в ЕС
Снимка: архив, Булфото

Градският транспорт в София е най-евтин, сравнено с цените в останалите столици в ЕС, сочи проучване на белгийски медии.

Най-скъпа е тази услуга в Копенхаген - 17 евро за карта с валидност 24 часа. На второ място по висока цена се нарежда Стокхолм с цена от 12 евро.

За сравнение такава карта в българската столица струва две евро, показват данните. В Букурещ цената на картата е 3,60 евро, а в Атина - четири евро.

Брюксел е в средата на класацията с цена на дневната карта от седем евро. В Париж дневната карта струва 10,85 евро, а в Лондон е между 11 и 21 евро според часовете на пътуване.

Проучването е осъществено заради постоянното въвеждане на нови и по-високи цени на градския транспорт в белгийската столица. Всяка година цената на превозите с градския транспорт в Брюксел нараства средно с по едно евро за карта за многократнократно пътуване.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
11
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Всъщност в България цената е относително най-висока сравнена с доходите и необходимото за нормален живот. При това в България жената на градския транспорт не само най-висока, а е изначително по-висока в сравнение с останалите държави в ЕС.
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствената разлика е във флота на градския транспорт в Бг, защото той наистина е зле. Но Българина постоянно да реве колко му е ниска заплатата...май изразява недоволство от себе си, че не е способен да изкарва повече. Какво пречи иначе?
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие наистина сте много неблагодарни всичките, дет пишете коментари... Превозните средства били стари? - замислете се, че все пак се возите в еди исторически ценности, които в други страни ги гледат като писани яйца в музеите.Друсали много? - замислете се, че това е един безплатен масаж.Били студени? - ако в СССР не беше студено, сега да бяхме нацисти. Разберете - това ни калява като народ.Вътре капело вода при дъжд? - къде другаде ви предлагат безплатен душ... Просто не можете да цените...
22
2
 
8
 
! Отговори
Емигрант преди 9 години
В Германия например, цената на билета е 2,60 евро, при заплати в зависимост от региона, между 1200 и 2000 чисто. Говорим за средната класа хора с работи, сравними с тези в България, които изкарват по 700-1000 лева. В Лондон цената на билета е между 2 и 6 паунда, зависи къде отиваш. заплатите са между 1500 и 2500 паунда за същата класа хора. Обърнете внимание, че не говоря за висока класа хора, защото такива има и в Бг и за тях билетчето е със смешна цена. Но сравнявайки средната и ниската класа
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, защо някой не напише че труда в България е най-евтин и ни плащат колкото да не умрем от глад за същия труд, за който в Западна Европа се взимат многократно по-големи заплати?
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още преди да прочета статията се загледах в снимката. И си замечтах... да плащам по 30 лв, за да се возя на тая бракма, минаваща на половин час ;Д
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не може да сравняваш градове, които са 10 пъти по-големи от София по цени на транспорта със софийските. Ако се вземе предвид мащабите и качеството на услугата (там превозните средства са чисти, редовни и климатизирани), ще се окаже че нашите цени всъщност не са толкова малки.
18
2
 
8
 
! Отговори
... преди 9 години
Друго, което се чудя е кога ще махнат тези ужасни машинки за перфориране на билетите. Защо не сложат автоматични в автобусите - вкарваш си билета в дупка и машината ти печата дата и час, може и една дупка да му направи. Много по-удобно е, а и така ще се премахнат хората, пътуващи с 100 билета в портфейла си и търсещи дали вече имат билет със същите дупки.
17
2
 
13
 
! Отговори
... преди 9 години
Дневните карти не важат ли за метрото?! Странна работа, не знаех, аз съм с месечна за всички линии (метро, автобуси и т.н.). Мен ме учудва защо в София не можеш предварително да си купиш билети за метрото. Навсякъде, където съм ходил си купувахме още в началото на престоя ни по десетина билета (ако няма да ползваме карти) и си ги ползвахме докато свършат. Да не говорим, че в някои градове билета за метро и автобус е един и същ.
16
3
 
12
 
! Отговори
гост преди 9 години
И е най скапан , нередовен, мръсен, а заплатите ни най ниски, стига с *** сравнения
15
2
 
15
 
! Отговори
:) преди 9 години
Стига с тези статии! Напишете някоя със сравне ние на заплатите :)
14
2
 
8
 
! Отговори
Колева преди 9 години
До АнонименЗащото това е целта-промиване на мозъци.
13
3
 
11
 
! Отговори
???? преди 9 години
А някой казал ли им е на тъпанарите от Брюксел, че за метрото в София важат едни билети, за останалите превозни средства също и като си купиш дневна карта за метро и друга за 20-30 годишните автобуси, дето имат разписание на 1-два часа, е те тва могат ли да им го смелят зелкитеБ
12
3
 
16
 
! Отговори
Стоянова преди 9 години
кай мислите ,че вярва на тези ЛЪЖИ. метрото в Риме 1 евро, а Париж 1,60 и две да е станало от преди 3-4години ,но в сравнение със заплатите. Колко процента е 2 евро към техните заплати; и 1 лв. към нашите. И с бензина е същото. 1,69 в една Гърция , а и мисля и в Италия , а у нас 2,50. Кого мислите ,че заблуждавате. Да не говорим за цените на хранителните стоки.
11
14
 
3
 
! Отговори
Adam Smith преди 9 години
Ne znam shto za nekadurnik trqbva da si za da izkarvash 700 leva v Sofiq...
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗАПЛАТИТЕ СЪЩО СА НАЙ-НИСКИТЕ
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А заплатите какви са бе? Средната заплата в София не е повече от 900лв, а билетчето е 1-1,10лв. Някой да каже как е в другите страни.
8
2
 
10
 
! Отговори
PONTIFECSMAXIMVS преди 9 години
Не знам кой *** с мозък промит е написал този пасквил но защо не се прави паралелно сравнение освен на цените в пакет с доходите на хората на съответното населено място ? За тези които искат да научат да Ви кажа : РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЛЪЖАТА И ИСТИНАТА Е ЧЕ ПРИ ЛЪЖАТА СПЕСТЯВАТЕ ЧАСТ ОТ ИНФОРМАЦИЯТА.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дай сега да вдигнем цените че ви е много евтино а за заплатите никой не казва че са най ниски един път кажете това все се сраввняват цените дайте ми техните заплати и никой няма да ви държи сметка за цените
6
1
 
16
 
! Отговори
ПЪТНИК преди 9 години
и разписанията се спазват най-стриктно в България, а колите на транспорта са най-луксозните