ЕС решава в понеделник за още санкции срещу Русия

Поне 20 души са загинали в Източна Украйна след примирието
53
ЕС решава в понеделник за още санкции срещу Русия
Снимка: Ройтерс

В понеделник ще бъде преценено дали да бъдат въведени приетите вече допълнителни санкции срещу хора и организации, свързани със задълбочаването на кризата в Украйна. Това съобщи на пресконференция говорител на Европейската служба за външно действие, цитиран от БТА.

Още по темата
Говорителят уточни, че допълнителните санкции (разширяване на списъка на санкционираните) вече са били утвърдени на политическо равнище от Съвета на ЕС. По неговите думи неприлагането досега на това решение цели създаването на пространство за постигането на политически изход от кризата.

ЕС отчита, че е налице решение и за подготовката на още санкции срещу Русия. Тази подготовка е в ход, добави
говорителят. Той поясни, че в настоящата обстановка е задължително ЕС да види приложение на последното споразумение от Минск, постигнато тази седмица, за да може по-нататъшното разгръщане на санкциите да бъде избегнато.

Най-малко 20 души са загинали в Източна Украйна въпреки подписаното ново примирие, предаде в същото време ДПА.

Десет цивилни са загинали, а 19 са били ранени за последните 24 часа при артилерийски обстрел на градовете Донецк, Горловка и Луганск, заявиха сепаратистите. Сред тях има и три деца, каза представителят на министерството на отбраната на на самопровъзгласилата се Донецка народна република Едуард Басурин, цитиран от Донецката осведомителна агенция.

Той обвини за нападенията украинската армия. Басурин каза, че украинските сили са обстрелвали и детска градина в Донецк, при което е ранена една служителка, предаде ТАСС.

Губернаторът на Луганска област Генадий Москал каза, че двама души са загинали, а шестима са ранени, след като артилерийски снаряди улучили кафене в град Счастие.

Украинската армия заяви, че осем войници са загинали, а 34 са ранени при боеве през последното денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: УкрайнаРусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС изперкахте ли ?Порошенко не се оттегля , стрелят и по детска градина !ЕС му казва все едно браво !Наказваме Русия : имаме още един пакет санкции !
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинските войски стрелят по Донецк , обстрелват жилища и детска градина !Нали вчера Порошенко трябваше да се оттегли ?Русия събира санкции . Тези са смешни , но загиват хора !Нали имаше наблюдатели ?
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БГ няма място в ЕС. Икономически силни страни са за тази организация. Бегейците са мързеливи, плачещи креатури, които нямат реални умения, и каквито ида било познания.
28
2
 
2
 
! Отговори
украинец преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯ------Добро предложение-браво,те американците май така и ще направят.Ами кой ще храни пленените *** ? Знаем от Втората световна,че като ги емна Хитлер и три милиона *** се предадоха .
27
3
 
10
 
! Отговори
Джона преди 9 години
Кога ще има санкции за Порошенко, цивилните в Донецк са избити от неговите хора. Десен сектор официално обяви че не признава примирието
26
2
 
5
 
! Отговори
rustam преди 9 години
правилно е решението на ЕС за нови санкции и да ги налагат но и да пишат в тефтера колко е загубила руссия от санкциите зщото скоро руската армия ще им отиде на гости така че действайте.
25
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВИ САНКЦИИ ЗА РУСИЯ ????*** РАБОТА. ТЕЯ ЕВРОПЕЙЦИ СА ТОТАЛНО КУКУМИЦИРАЛИ,ГОРКОНИ НА НАС ПРОСТОСМЪРНИТЕ ДЕТО ЖИВЕЕМ В ТАЗ ЕВРОПА И НИ РЪКОВОДЯТ ТЕЗИ ***!!. МОЖЕЛИ ДА СЕ ПРАВЯТ САНКЦИИ НА НАЦИЯ КОЯТО Е ИЗДЪРЖАЛА 900ДНИ БЛОКАДАТА НА ЛЕНИНГРАД!!! ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ!!!!!
24
1
 
20
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Много са ви древни новините:)))))))))))))) Пишете как е в Дебалцево???:)))))))))))))))))))))))))
23
1
 
29
 
! Отговори
обърквация преди 9 години
И защо така, нали ОССЕ казва, че руски войници в Украйна няма. Защо са санкциите тогава? Не си ли противоречат сами?
22
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключително *** антируски коментари, написани от дрогирани ***.
21
4
 
6
 
! Отговори
до 11 румбо преди 9 години
Аз не мога да разбера. Значи САЩ са платили на Русия да започне войната?
20
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Московската хунта унищожени Русия, сега се приема за Украйна
19
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия е близо до фашизма
18
2
 
23
 
! Отговори
Влади-Мир преди 9 години
ЕС решавала за санкции...., смях:)))Алстом е изключен директно от поръчка за 240 млрд.$ за високоскоростна линия между Пекин и Москва, Дасо няма да продава 126 Рафали на Индия, така че единствената"санкция", които могат да наложат е - Оланд да предаде Мистрала в четвъртък вместо сряда, ....идната седмица;-))пп Явно бяха забравили какво се прави като срещнеш мечка в гората, "замеря се с л****,.. А ако няма? Повярвай ми ще има;-)))
17
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯНяма руски агресори, а има агресори от САЩ, които си откриват интереси от обратната страна на земното кълбо. Врътката с оръжието е САЩ да си продадат в Украйна оръжията от войната, която загубиха в Афганистан под формата на заем и с подкрепата на корумпирани украйнски първенюта.
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
наи вероятно ще забранят на свите автомобилопроизводители да изнасят автомобили за русия това ще са санкциите
15
0
 
16
 
! Отговори
еврогеец преди 9 години
Санкциите са лайнява тояга,както и да ги хванеш все се цапаш!И много често контрата остава в теб!
14
0
 
28
 
! Отговори
васко преди 9 години
Защо няма санкции за Порошенко? ЕС води преговори,но слуша САЩ. Лъжи като за Ирак с химическото оръжие. Искат война невинни жертви, за да докажат на света кой но на н са с
13
0
 
39
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
ТАКИВА СА ИНСТРУКЦИИТЕ ОТ САЩ. ЦЕЛТА Е ДА СЪСИПЯТ ПУТИН. НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА ИМ. ТА В УКРАЙНА Е ПЪЛНО С АМЕРИКАНЦИ ПОД ФОРМАТА НА ***, НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ, РАЗНИ ТАМ СПЕЦИАЛИСТИ УЖ. А ТОВА СА ТЕХНИ АГЕНТИ КОИТО ДЪРПАТ КОНЦИТЕ.
12
2
 
33
 
! Отговори
Санкции,глоби ха-ха преди 9 години
И така санкции, санкции, санкции до пълното разпадане на европейския съюз и да фатален финансовия удар за САЩ.