Атина и Москва заобикалят руското ембарго

Намериха начин как гръцката продукция да стигне руския пазар
Обновена: 9 апр 2015 14:29 | 9 апр 2015 08:09,
239
Атина и Москва заобикалят руското ембарго
Снимка: Reuters

Гърция и Русия обмислят създаването на смесени дружества с цел заобикаляне на руското ембарго на хранителни стоки от  Европейския съюз. Целта е гръцката земеделска продукция да може да достига до руския пазар, заяви представител на гръцкото правителство, цитиран от Франс прес.

"Налице е обща воля за стартиране на процедура за създаване на смесени гръцко-руски дружества на руска територия за гръцките износители на земеделски продукти", каза той в коментар за темите обсъждани на започналото вчера двудневно посещение на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Русия. Цитираният източник обясни, че мярката цели гръцките плодове и зеленчуци за руския пазар да не бъдат смятани за износ.

Ципрас и Путин са обсъдили още възможността Русия да участва във финансирането на проекта за изграждане на продължение на  гръцка територия на планирания газопровод "Турски поток". Москва е предложила на Атина да й предплати прогнозните печалби от съоръжението. След това Гърция ще върне парите на Русия, когато газопроводът бъде въведен в експлоатация през 2019 г. и донесе на Атина "хиляди милиони евро".

Износът на гръцка земеделска продукция и енергийните проекти бяха две от основните теми на разговорите между Ципрас и Путин  вчера.

Днес посещението на гръцкия премиер в Москва продължава със среща с руския му колега Дмитрий Медведев.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: ембаргопутинЦипрас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 25"генерал Борисов" ХАХАХАХАХАХАХА..................тиквоний
17
32
 
14
 
! Отговори
факт преди 9 години
Гарантирам, че тази тарикатлъци ще завършат катастрофално за Гърция. Гръцката икономика се контролира от Германия /тя е основният кредитодател/ и тя ще реши какво да се случи с Гърция, която напоследът настъпва по мазолите Берлинския мечок, особено с идеята за репарация в размер на стотици милиарди евро. Хващам се на бас, че Гърция през следващите 30 г. ще върви надолу.
16
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Южен поток беше един неизгоден, бандитски, екологично опасен руски проект. Поклон пред генерал Борисов, че го спя=ря и успя да натрие носа на Путин!Нека сега гърците се гърчат и харчат пари за такива *** идеи, ние се отървахме.
15
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия в следствие на санкциите има за първите три месеца растеж от 0,4%. По голям от този на Германия. Германците пък какви санкции имат, че имат такъв мизерен растеж?
14
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маслини ли ще продават?Русия нет денги,не и трябват маслини.
13
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който разговаря и се отнася човешки ще печели за себе си и за народа си от дружбата с Русия, а плювньо и бочко като си лаят торбичката, ще духат чорбата. Тези пари можеха да влязат в България с Южен поток. Руснаците ни ги предлагаха на нас 7 години, но ние гордо ги отказвахме. По идиотско управление от българското няма. Пак гласувайте за тях.
12
8
 
40
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
Такива новини не са добри за "демократите", ще има соросоиден вой.Ципрас какъвто и да е мисли за народа си, мисли за страната си, а какво правят нашите марионетки ? Боко след това което направи, особенно с Южен поток, не го имат за две стотинки, нито съседи нито в ЕС !!!! За да те уважават, трябва ти да имаш достойнство, да си изправен , а не наведен като нашите !!!
11
6
 
33
 
! Отговори
МИТКО преди 9 години
ЗАНЕСЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ НА НАШИТЕ ПОДАЙГЪЗОВЦИ ,ДЕТО НИ "УПРАВЛЯВАТ " -ДА ЧЕТАТ И ДА СЕ УЧАТ НА РОДОЛЮБИЕ ! ВЕЧЕ ВИДЯХМЕ ,ЧЕ ТОВА ИМ ЛИПСВА И МИСЛЯТ САМО ЗА ДАЛАВЕРИ И ПРОЦЕНТИ В ЗАМЯНА НА РОДООТСТЪПНИЧЕСТВО !
10
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това пък означава, че гръцките цитруси ще бъдат за нас недостижим лукс! Защото гърците ги внасяха у нас, просто колкото да не са на загуба, заради ембаргото.
9
8
 
41
 
! Отговори
Пуц преди 9 години
Не чувам ЕК нещо... Кво стана с "европейското законодателство" за тоя поток? Кво стана със "да бъдем солидарни с Европейската позиция за санкциите"? Истината е, че политиците ни са първи послушници на Брюксел и така ни го наденаха, че дори от самия ЕС ни се присмиват какви сме подлизурковци. Всичките политици за последните 25 години са държавни предатели.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 7ти си ревнив
7
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До хмЦипрас гледа интереса на страната си!По-добре днешна,но сигурна печалба отколкото напразни европейски обещания!
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До хммечти....мечти.... искам да попитам за тиквоний - чудесен политик!
5
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашите "управляващи" на Територията България са над тези неща.Турски потоци земеделски продукции визии за бъдещето-това нас не ни касае...Тук е важно да се прилапат поредните еврофондове и да се дръпне поредния заем.А и да се плюе по Русия по заповед на американското посолство...Станахме за посмешище на всички!
4
27
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щастливо влюбени!
3
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрите държавници си "плетът кошниците"...а нашите чакат потупване по рамото....
2
10
 
47
 
! Отговори
SS преди 9 години
Бойко Бойко колко съжалявам , че някога ти повярвах и гласувах са тебе.Все се надявах , че ще излезе мъжкар от тебе ама ти си мъжкар само в детската градина изглежда. *** всички наши енергиини проекти и сега ще лапаме гръцкия меч, а турския ще ни го подават на изхода.
1
50
 
17
 
! Отговори
хм преди 9 години
само човек без един ден трудов стаж може да фантазира по този начин. Ципрас окончателно се срина!