Как Европа се бори със застаряването?

Финансови облаги, обучение в училище и реклами, приканващи към секс
Обновена: 12 апр 2015 00:05 | 11 апр 2015 20:48,
50
Как Европа се бори със застаряването?
Снимка: архив, Reuters

Старият континент е изправен пред много предизвикателства. Особено голямо внимание се отделя, например, на финансовата криза в еврозоната. Но има и един друг проблем, с който редица страни трябва да се справят – застаряването на населението.

Все повече млади хора демонстрират нерешителност да имат деца. И за да бъдат убедени тези хора, правителства и активисти стават все по-креативни. Част от кампаниите, които не са практика в Съединените щати, са представени от в-к “Вашингтон поуст”.

Дания е на челни места в повечето световни класации, но когато става въпрос за раждаемостта, е далеч назад. Все повече датчани (12-20%) закъсняват с решението да стават родители и впоследствие срещат сериозни проблеми – което води до отказване.

Експерти считат, че промяна на тревожната тенденция е възможна чрез реформа в образователната система. Към момента учителите учат децата как да използват контрацептиви и да се предпазват от предавани по полов път болести. Затова отсега нататък в съотвените учебни часове вече ще се говори за бременността като естествен процес в живота на човека и за всички позитиви, свързани с този процес.

Също в Дания сексът и правенето на деца е представен като акт на патриотизъм в рекламната кампания на един от местните лидери в туристическия бизнес. “Направи го за Дания!” е слоганът на кампанията, като се изтъква, че 10 на сто от датското население е заченато в чужбина. “Може ли сексът да спаси бъдещето на Дания? 46% от датчаните правят повече секс, докато са на почивка”, гласи част от рекламата.

За да насърчи раждаемостта, туроператорът предлага и солиден бонус – ако бебе бъде заченато по време на почивка, организирана от въпросната агенция, наградата е 3 години снабдяване с безплатни памперси и безплатна ваканция в чужбина за родителите и новороденото.

В съседна Швеция държавата решава проблема, отваряйки хазната. Майчинството (бащинството) е платено в първите 480 дни след раждането, като полагаемата помощ е 80% от заплатата на съответния родител.

След края на този период са подсигурени различни социални програми (в това число дори безплатни карти за фитнес и масажи), които да гарантират бързото и безпроблемно завръщане на работното място.

Туристите много често се оплакват от високите цени във Франция, но що се отнася до отглеждането на дете ситуацията е коренно различна. Децата ползват обществения транспорт безплатно или с огромни намаления. Същото важи за кина, театри и т.н.

Както и в други европейски страни, като Германия, Франция плаща месечни надбавки за всяко дете под 20-годишна възраст. Освен това държавата помага за квартирите на студенти и други разходи, ако доходите на семейството са под определен праг.

Обратно в Дания, където изглежда са доста креативни в кампаниите за покачване на раждаемостта, от година и половина насам на добра популярност се радва онлайн платформа за запознанства между хора, които искат да имат деца много скоро. Темата табу за бързо развиване на връзката в посока бебе се решава изключително лесно – просто всички други в социалната мрежа имат същото желание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: меркираждаемостЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати и поръчковата статия. Питин плаща да се пишат само дивотии...
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смотана е тая европа
20
1
 
3
 
! Отговори
не ги учи. преди 9 години
До Напращял - По улиците да направят кабинки за чифтосванеПази си акъла за вкъщи, щото, ако се сравняват Дания и БГ-то, последното ще се окаже още по-застрашено.
19
2
 
5
 
! Отговори
Напращял преди 9 години
По улиците да направят кабинки за чифтосване
18
4
 
5
 
! Отговори
ссс преди 9 години
ами плодете се до 100 милярда зайци умрели после ше ревете що няма трева уууууууууууу зомбита
17
5
 
5
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Идва края на света!!!! Ядрена война, между мюсюлмани и християни!!! Скоро няма да има държави...... ще има само черни и бели.А до тогава наслаждавате се на живота!!!
16
0
 
13
 
! Отговори
Стато преди 9 години
Нигерия ще стане 400 милиона през 2050, а БГ 5,8. Това са официални статистически прогнози от ЕС. Прибирайте готованци, има колкот щеш, ама те не плащат май осигурувки ами чакат баба и дядо европейци да ги хрантутят.
15
1
 
18
 
! Отговори
az преди 9 години
нашата скапана държава ще мине без мен,роби не раждам, сори.prav e
14
3
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
Ами като не раждаш рискуваш да ти изсъхне семето. А като че ли това е крайната цел на някои. ....
13
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Европа първо убиха семейството , като социална клетка. По най демократичен начин разкрепостиха младите. Живеейки охолно младият индивид мисли за всичко но не и за семейство. 12% от родените деца в Англия нямат бащи....
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До По този въпрос...Razbiram te, no da osaznaesh absurdnostta na svetaq v koito jiveem i da i se protivopostavish - tova e tainata na uspeha.
11
1
 
1
 
! Отговори
Хвани си поп преди 9 години
Ам,как ? Хващат поповете.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тези "примамки" като евроатлантически ценности и вече задължителното ГМО в почти всяка европейска държава ще има да чакат за много бели деца.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нови болнави и нещастни роби на *** да ражда който ще, аз съм пас.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V BALGARIA NIAMAME PROBLEMI --IMAME SI ROMI
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Но има и един друг проблем, с който редица страни трябва да се справят застаряването на населението." Оппппаааа някой май се оплаши, че плебса не иска да се рои и няма кой да бачка на тръстиката, както и после няма кой да им консумира ***.... еми драги схемаджии за всеки овчар е ясно, че трябва да се грижи за стадото си, за да има и за него, е вие не че се уядохте, не се и усвинихте, вие преминахте всички възможни граници и накрая сами ще се унищожите със лакомата си система...
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хуните от Севера скоро ще ви оправят популацията.Ще забременеят и Кончитата вурст и Азиската - от много е.анье.
5
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За сметка на това рускините нямат тоя проблем.Водка да има.
4
10
 
28
 
! Отговори
йф преди 9 години
Немците официaлно кaзaхa, че искaли имигрaнти извън ЕС зa дa борят проблемa!Тоя ЕС трябвa дa бъде рaзтурен ден по-скоро!Ретрогрaден, тотaлитaрен, лихвaрски лост зa кредити, мизерен и ниско продуктивен!
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми бежанците те нали за това са тук да имат 10 деца и да не работят ?обучение в училище и реклами, приканващи към секс---------------------Моля. приканващи еми точно заради този разврат и секс.Няма поколение хайде да сравним златните времена на Запада между 1950-1965 години някой големия пресперитет е бил догава.Всяко едно семейство е имало над 3 деца повечето са има ли 4 броя.Сега 1.4 деца в семейство.Всичко е заради тази реклама за разврата и секса.