Пазим границите на ЕС професионално и отговорно, увери Бъчварова

Вицепремиерът и вътрешен министър се срещна с френския си колега Бернар Казньов
14 апр 2015 17:54, Елка Василева
34
Пазим границите на ЕС професионално и отговорно, увери Бъчварова
Румяна Бъчварова. Снимка: архив, Булфото

"Отдавам голямо значение на международното сътрудничество - темите, които поставяте, са изключително важни и от значение не само за двете ни страни, а и в общоевропейски план", каза вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова на среща с френския си колега Бернар Казньов в Париж.

Бъчварова подчерта постигнатото добро ниво на взаимодействие между България и Франция в областта на правоохраната и сигурността, съобщи пресслужбата на правителството.

Бъчварова представи пред своя колега реформите на правителството в сферата на министерството на вътрешните работи, в съдебната система и борбата с корупцията. "Убедени сме и сме силни в решимостта си да направим промени и се надяваме съвсем скоро да се убедите в това", каза министър Бъчварова.

На срещата бяха обсъдени мерките за добро управление и контрол на границите на България. На границата с Турция прилагаме стриктен контрол, както и на полетите от рискови страни, каза Бъчварова.

Предстои доизграждането на инженерното съоръжение по протежение на цялата сухопътна граница с Турция, добави тя и поясни, че досегашното съоръжение е доказало своята ефективност. Ще бъдат изградени и системи за видеонаблюдение за още по-ефективното управление и контрол на границите.

Българският вицепремиер и министър на вътрешните работи подчерта и значимостта на сътрудничеството с Турция и Гърция, и стремежа на България то да се развива в още по-голяма степен.

"Пазим границите на ЕС професионално и отговорно, като стабилен европейски партньор", добави тя и подчерта, че справянето с общите проблеми става заедно и с общи европейски политики.

Бернар Казньов увери българската си колега в готовността на Франция да засили двустранното сътрудничество със страната ни в борбата с нелегалната миграция и трафика на хора, както и в противодействието на организираната престъпност във всичките й форми.

По думите на френския министър от голямо значение е ролята на европейската агенция "Фронтекс"за общоевропейското сътрудничество по линия на граничния контрол. Той съобщи, че само през 2014 г. 270 000 души с произход от рискови страни са се опитали да влязат Европа.

По отношение на Шенген и механизма за сътрудничество и оценка на ЕК Казньов увери, че усилията на България са видими и Франция ще ги подкрепя.

Ефективното управление на миграционните потоци, добрият граничен контрол, както и доброто и тясно сътрудничество между европейските и международните партньори са в основата на борбата с тероризма и гарантирането на сигурността на европейските граждани, около това се обединиха и двамата министри.

Пример за доброто взаимодействие между Франция и България е задържането на основание на европейска заповед за арест и последвалата екстрадиция на френския гражданин Фриц Жоли Жоашен, заподозрян за участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актовете.

България и Франция участват заедно и в работните групи в рамките на глобалната инициатива за борба с явлението "чуждестранни бойци" и с финансирането на тероризма.

В срещата участва и заместник-директорът на вътрешното разузнаване на Франция Люсил Роланд. Френската страна благодари на България за участието на министър-председателя Борисов в републиканския марш на 11 януари тази година. "Това бе огромен знак за вашата солидарност и подкрепа, което остана в сърцата ни", добави министър Казньов.

В рамките на посещението си във Франция министър Бъчварова ще участва и в срещата на министър-председателя Борисов с президента на Франция Франсоа Оланд и министър-председателя Манюел Валс.

По време на визитата министър Бъчварова продължава да е в постоянен контакт и с главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и следи ситуацията във връзка с взривовете в Иганово от тази сутрин, се казва в прессъобщението.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Пазите на стадиона в Банкя да не влезе някой без билет да гледа мача на мутрафон Борисов
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бачварова пази МАНДАТА на ГЕРБ но не и границите
22
0
 
5
 
! Отговори
Вече и с камиони преди 9 години
Щом 300 камиона преминават на вечер без проверка, границата е за фукарии рефюджисти. По шосетата някои момичета по този същият начин опазват и своята девственост.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I jak tochno sledi vzivovete?
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A be b Gerb s konkurs po laga li gi izbirat Ili moge bi sa se razbrali kak da ni varnat otnovo romite...zachoto na franzuzite te im miricheli...tezi ot Gerb naasno li sa che decata plachat za grehovete na roditelite si...a tezi ot Gerb gi trupat vseki mig ot givota si
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво пазите бе, България се напълни с нелегални емигранти преминаващи незаконно границата ни, факт. Скоро ви помитаме продажници, малко ви остава и ще ви съди народен съд.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая леля собствените и служители гранични полицаи всекидневно я споменават поне по десет пъти ,хората миналата седмица пак протестираха -тази още не знае на кое министерство е министър ,а и все и е едно -седнала да говори за граници и пр. Гледай си плетката и внуците *** ....ама Борисов е виновен че ги изкопа такива кифли ,Цецки ,Мецки и пр.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От самото начало се разбра че телената ограда не е решение. Дано утре не се гладува в БГ за това.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да кажа, че сега един каналджия може да отиде почти до самата граница и никой не може да го спре, защото има право да се разхожда, да се любува на природата и пасе билки. А по ,,твое време'' първо - ще е в затвора, второ - за да посети населено място в граничната зона местната милиция трябва да му издаде открит лист, трето - щом опре до наряд по ПГР ще му приберат паспорта и ще му го дадат когато приключи гостуването. Ако направи някоя пакост ще се стоварят гръмотевици отгоре му! Тогава!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По скоро професионално безотговорно! Този стандарт бе зададен и добре усвоен в последните 2 години! До 15 - граничната зона тогава не беше ли само 7 километра, а на отделни направления и повече. Западната граница - 2 км. Сега достигна 30 км, но то има значение само това, че граничарите там имат правомощия. Иначе всеки може да се възползва от свободното придвижване и най вече каналджиите. Тогава знаеш, без открит лист или специален щемпел в паспорта не можеш да влезеш в зоната.
14
0
 
4
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
"професионално и отговорно" като избивате и ограбвате хората ли? Бъчварова, Бъчварова, що не си стоя в краварника или по-добре на някоя тучна поляна и не си слушаше това което най-би ти подхождало в живота - агнешкото блеене ;)
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с какво се храни тази женичка ,че говори толкова много лъжи на едно место , може да е със изтекла годност да я спасите и да я изпратите да си оди у къщи
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В страната на боковците, орехите, хамстерите всичко е мижи да те лажем.
11
0
 
12
 
! Отговори
АЙДЕБЕ преди 9 години
ХА,ХА,ХА,ХА,ХА,ОТКОГА ТЕ ЧАКАМЕ ДА НИ ОПАЗИШ ГРАНИЦИТЕ,ХА,ХА,ХА,ИТЕРЕСНО,НЯМА ГРАНИЦИ,НЯМА МИТНИЧАРИ,А ПЪК ГРАНИЦИТЕ СЕ ПАЗЯТ,ПЪЛНО Е С БЕЖАНЦИ И КОНТРАБАНДА,ТЕ ГРАНИЦИТЕ НЯМА КЪДЕ ДА ИЗБЯГАТ,НО КАКЪВ Е КОНТРОЛА,КОНТРОЛА,КОНТРОЛА,КОНТРОЛАИ ПАК КОНТРОЛА.БАЙО ДАЙ МИ СОЛУНСКАТА МИТНИЦА,ПЪК МЕ ГЛЕДАЙ СЕИРА.ПО БОГАТСТВО НЕ ВИЖДАМ РАЗЛИКА ОТ МИТНИЧАРЯ И НАР.ИЗБРАННИК.
10
0
 
14
 
! Отговори
Чавдар преди 9 години
Смешно е! Срамно е !
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA PREZ KOMUNIZMA NASHITE GRANICARI IMAHA MNOGO RABOTA,DESETKI HILIADI BEGALZI OT ZAPADNA EVROPA ISKAHA DA GIVEIAT V RAIA NA ZEMIATA NARODNA REPUBLIKA BALGARIA.
8
2
 
16
 
! Отговори
БРЕГ преди 9 години
ДОЙДЕ НОВАТА - НАША МИНИСТЪРКА И ВЕЧЕ ПАЗИМ ГРАНИЦИТЕ КАКТО ТРЯБВА. ДО СЕГА ГРАНИЦИТЕ НЕ СА ПАЗЕНИ НИТО ПРОФЕСИОНАЛНО НИТО ОТГОВОРНО - ИМА НЕМА 137 ГОДИНИ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИТО ОТ ТУРЦИТЕ ТА ДО РУМЯНКА ТЕ ГРАНИЦИТЕ НЕ СА ПАЗЕНИ! НО АЗ СЪМ ПАЗИЛ ГРАНИЦИТЕ 24 МЕСЕЦА И ДВА ДНИ ! КОГАТО СЕ Е НАЛАГАЛО ДЕНОНОЩНО С ДНИ ПО ДЕРЕТАТА! ЕДВАЛИ ОТ ВАС НЯКОЙ ЗНАЕ ЗА КАКВО Е СТАВАЛО ДУМА ПРЕДИ ГОДИНИ! ПЪК СЕГА ГИ ПАЗИТЕ - ДА МОГАТ "НАШИТЕ" ХОРИЦА СПОКОЙНО ДА СИ ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИТЕ!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
te granizite gi pazim,no koi ot korumpirani mitnicari shte ni pazi?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов каза нещо съвсем противоположно. Тая да не се прави на голям спец.
5
0
 
15
 
! Отговори
FBI преди 9 години
Как ги пази границите , като вдига полата нагоре ли то да беше Павлова може и да мине номера , Бачварова няма необходимата квалификация за МВР