Юнкер посрещна Орбан с: "Привет, диктаторе!"

Председателят на ЕС поздравявал участниците с приятелски жестове
22 май 2015 18:04, Елка Василева
56
Юнкер посрещна Орбан с: "Привет, диктаторе!"
Виктор Орбан и Жан-Клод Юнкер. Снимка: Reuters

"Привет, диктаторе!" били думите, с които председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поздравил на срещата на ЕС в Рига унгарския премиер-популист Виктор Орбан. Това предаде Франс прес, позовавайки се на информация от свой фотограф.

Журналистите, отразяващи пристигането на ръководителите на 28-те страни на срещата на върха, не са чули отговора на Орбан, който продължил да се усмихва, също както и Юнкер.

Председателят на ЕК очевидно беше в отлично настроение и поздравяваше участниците с различни приятелски жестове, отбелязва агенцията, според която Юнкер изглежда е предложил на гръцкия премиер Алексис Ципрас, който се появи без вратовръзка, да му даде своята назаем.

Орбан често е критикуван за неговия "автократичен уклон", както го определят негови опоненти като бившия еврокомисар Луи Мишел. След идването си на власт през 2010 г. унгарският премиер предприе дълбоки реформи в правосъдието, медиите и икономиката, които опозицията оцени като посегателства срещу свободата и бяха подложени на критики в чужбина. В последно време Орбан предложи да се поднови дебата за смъртното наказание, премахнато в Унгария през 1990 г. и забранено в ЕС, предизвиквайки негодувание в съюза.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наричат хората ,които си пазят държавните интереси диктатори ?!
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ave Caesar, morituri te salutant! (Здравей, Цезаре, тези, които ще умрат, те поздравяват!) латински израз, с който гладиаторите в Рим се обръщат към императора, минавайки под неговата трибуна преди започването на боя...Така люксембургската *** е поздравил император Орбан.
9
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Унгареца мрази българина
8
3
 
54
 
! Отговори
ужас преди 8 години
Й като казвам,че това е империя на злото, се сърдите! Който не е с тях е диктатор!
7
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъкмо исках да напиша, ама гледам номер 8 е казал всичко!От къде бре, люксембурци. такива заеми на глава от населението? Кои са тези кредитори дето ви имат за толкова надеждни платци, че ви отпускат такива заеми! Всеки люксембургер е кредитен милионер още от пелените@
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Орбан е поздравил шефа с Хайл.....
5
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и отговорът на Орбан: "Привет, пИ*л".
4
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това обръщение на това недоразумение Юнкер е обида към целия унгарски народ.Все пак унгарците са си избрали президента,при това за втори мандат.На този *** би трябвало да му мине мисълта през празната глава,че все пак този човек има качества за да се случи това...
3
4
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В последно време готините пичове все диктатори ги наричат. То това си е комплимент.Диктатор = мъжкар и държавник.
2
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С това си изказване Юнкер иска да покаже какво ще е отношението към всеки,който си позволи ,,лукса'' да провежда политика в интерес на собствената си държава.Всеки който се опита да се противопостави на евробюрократите ще бъде дискредитиран,а това вече се нарича диктатура /не искам да използвам думата фашизъм / Все пак Орбан е избран от народа си,при това за втори път,защото им повиши стандарта на живот...Юнкер от кой е избран,защото аз май не съм гласувал за него...
1
0
 
50
 
! Отговори
сасенак преди 8 години
какво го аплодирате юнкер той е елементарен манипулатор!!!!!!!