Хулигани опожариха над 700 коли във Франция на националния празник

603 души остават задържани под стража
16 юли 2015 12:40, Елка Василева
13
Хулигани опожариха над 700 коли във Франция на националния празник
Снимка: архив, Reuters

В деня на националния празник на Франция 14 юли и предишния ден 13 юли хулигани опожариха в страната 721 коли, като 603 души остават задържани под стража, съобщи френското вътрешно министерство, цитирано от ТАСС.

Проявите на вандализъм са извършени в нощта срещу 13 и 14 юли, когато първоначално са арестувани общо 723 души. Повече инциденти са се случили в нощта на 13 срещу 14 юли.

Броят на опожарените коли е с 23 процента по-висок спрямо миналата година, а броят на арестуваните във връзка с това е нараснал с 68 процента.

Инциденти е имало в редица големи френски градове, включително в Лион, където е бил опожарен голям супермаркет, а хулигани са нападнали пожарникари и полицаи. Редица инциденти е имало и в района на Париж, най-вече в социално рисковия департамент Сена-Сен-Дени, където освен магазини са били опожарени и учебни заведения. Там са били задържани 110 души.

Масови нарушения на реда са регистрирани и в Париж, предимно в северните му предградия. Нападнат е бил и луксозният 16-и парижки район в западната част на града, където са опожарени около 30 коли. На 14 юли в столицата са били задържани 145 души.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
FRANZIA E DARGAVA S MNOGO PROST I GLUPAV NAROD.
9
3
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
А вие всички как решихте, че хулиганите са африканци и ислямисти? Никъде не пише такова нещо.Може да са скинари, фашизоиди, крайно леви, крайно десни, недоволни от управлението в една страна има много. Не е хубаво да се лепят етикети и когато нещо не знаем, по-добре да не изказваме мнение. А колкото до емигрантите, те са заети със своето оцеляване, а не с промени или разрушаване на страната, в която са избрали да живеят. Казвам го защото някога и аз бях емигрант в прехвалената Европа.
8
1
 
8
 
! Отговори
Т. ПАНАРОВ преди 8 години
Днес палят коли и имущество! Утре ще режат глави и ще йачват клиповете във фейса и тубата. И на кого трябва да благодарим че напълни Европа с африканци и с хора от Близкия Изток? Ама нищо де. И без това много станахме маймуните на клона и трябва да има чистка. Природата си знае работата. Всичко е така нагласено че да няма пренаселване от който и където и да било. Което е доста озадачаващо като факт.
7
0
 
10
 
! Отговори
Александър преди 8 години
До Анонимен 7Мъдро!
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо тези младежи са наречени хулигани. Ако това се беше случило в Русия, веднага щеше да се пише, че палежите са дело на недоволни от управлението на Путин и от тоталитарния начин на управление. Ами след като претендираме за обективност, нека да не наричаме борците за граждански права хулигани. Освен това доколкото знам, демократите казаха, че думата хулиган е комунистически израз. Така, че моля статията да бъде редактирана и отпечатана подобаващо.
5
3
 
18
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Родината на задържаните(или на техните родители) е континента Африка. Кореняци франзуци почти няма да видиш да правят подобни неща.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямски хулигани- муджахидини
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Merde!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво очакваш от ***. Да не говорим, че второто изречение е потресаващо.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо пишете "хулигани", когто става дума за ислямисти?