Брюксел настоя спешно за план за бежанците

ЕК подкрепи Германия за граничния контрол
Обновена: 13 сеп 2015 21:03 | 13 сеп 2015 21:03, Веселина Йорданова
50
Брюксел настоя спешно за план за бежанците
Снимка: архив, Ройтерс

Решението на Германия да възстанови граничния контрол, на първо място по границата с Австрия, за да ограничи мигрантския поток, подчертава спешната необходимост да бъде приет европейски план за разпределяне на новодошлите, заяви днес Европейската комисия в декларация, цитирана от Франс прес.

Страните членки трябва да постигнат съгласие по мерките, предложени от ЕК за квотно разпределение, се казва в декларацията, оповестена в Брюксел преди утрешната извънредна среща на министрите на вътрешните работи и на правосъдието на страните в ЕС.

Комисията заяви, че решението на Германия да възстанови временно граничния контрол изглежда законосъобразно и че то откроява необходимостта ЕС да възприеме общ подход към бежанците.

"Временното възстановяване на граничния контрол между страните членки е възможност по изключение, предвидена и формулирана в Шенгенския граничен кодекс, в случай на кризисна ситуация. Сегашната ситуация в Германия на пръв поглед изглежда ситуация, за която тези правила са в сила", се посочва в декларацията на ЕК, цитирана от Ройтерс.

По-рано днес председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер разговаря по телефона с германската канцлерка Ангела Меркел, пред която изрази тревога за бъдещето на свободното движение в Европа, предаде Ройтерс.

"С канцлерката Меркел сме единодушни, че за да държим отворени границите между страните членки на Европейския съюз, имаме нужда от повече Европа и повече солидарност при управлението на бежанската криза", написа Юнкер в Туитър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: германияЕСек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
35
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Хора,разберете!Това е война срещу Европа!САЩ и господарите им в Израел,желаят да я сринат в полза на собствените си интереси!Животът на Европейците за тях няма никаква стойност!Европа е заложник на САЩ пред Русия и потенциална жертва!Колко струва европейската култура и история в очите на управляващите Америка(знаете кои са)???ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В чужд сайт четем, че лидерът на Ал Кайда Айман ал Зауахири призовава младите мюсюлмани в САЩ и други западни страни да извършват нападения в рамките на тези страни.
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Молете се Русия да се намесва все повече във войната срещу ИД и да напредва все по-бързо, за да има по-малко мигранти тук!
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Решението на Германия да възстанови граничния контрол, на първо място по границата с Австрия, за да ограничи мигрантския поток, подчертава спешната необходимост да бъде приет европейски план за разпределяне на новодошлите"Тези от ЕК пак не са рабрали; решението на Германия за въвеждане на граничен контрол подчертава спешната необходимост да бъдат затворени границите и да бъде въведен граничен контрол във всички членки на съюза.
12
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТОП на войната!Днес пак вадят трупове на бежанци от морето близо до остров Фармакониси - Гърция. До момента 34 са мъртвите, между които над 10 деца. Това е някакъв ужас...
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Главните ислямисти са в Германия. Време е да се затворят границите! Така, де! ЕС приветства решението и възхвалява Алах и Меркел! Вие какво очаквате?
10
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"ЕК подкрепи Германия за граничния контрол"Виж ти, нас ЕК ни скастри за мерките на граничен контрол към които спада и оградата, пък сега подкрепи Германия за граничния контрол...
9
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ще си затварят границите? Нали немците ги канеха да идват и нямаше никого да връщат! Да си ги взимат сега! Защо искат да ги разпределят? Нали бяха всичките доктори, архитекти и инженери!?
8
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа си отива като общност. Силните ще си се отделят да се запазят като държавите и ще се опитат да пробутат всички емигранти в "страните, които първоначално са ги приели" ... разбирайте, че няма как емигрант първо да отиде в Германия.България пак ще е прецакана за това, че сляпо се кланяше на запада.
7
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Солидарност? Аман от лицемерни страни като Германия, Англия и Франция. Точно тези дьржави и народи натрупаха карма през последните няколко века, която ще трябва да изплащат.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕИО беше един хубав икономически съюз, но бюрократите от Брюксел решиха, че може да искат повече власт и спретнаха глупостта ЕС, която при всяка криза показва, колко е неработещ проект. Хора, че ние нямаме единни правила за движение, в много области нямаме единни стандарти, но искаме да имаме единни виждания за бежанския проблем, няма как да стане и мнооого е прав Камерън, че трябва редакция на този ЕС.
5
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Путин доволно гледа как 1 евро е 20 000-30 000 рубли и се учи да смята с големи числа та да не го цакат с рестото в магазина.
4
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много огладняха руснаците, горкичките. Троловете им работят и в неделя. Хахаха
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали Брейвик беше ненормален. Ще ревете за такива, като него!!
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никаква солидарност в тази ситуация, Европа не заслужава. Тук казвахме, че се приватизира печалбата, а загубата се солидарилизира, е, и Европа иска точно това, но нека ясно заявим, че след като реално не иска икономическо сближаване, няма как да сме солидарни с нея!
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** Европа започна да миришеНяма ли кой да я избърше солидарно?Пак ще викате вечно виновната Америка да Ви оправя.