Гърците гласуваха за Европа, но срещу ограниченията!

Мястото на Гърция е в ЕС, коментира Станишев
Обновена: 21 сеп 2015 20:11 | 21 сеп 2015 20:10, Красимир Ангелов
39
Гърците гласуваха за Европа, но срещу ограниченията!
Сергей Станишев. Снимка: Булфото

"Има ясен победител на вчерашните избори в Гърция – Сириза. Всеки трябва да признае и уважава този резултат. Искам обаче специално да поздравя от името на нашето политическо семейство ПАСОК за усилията да обедини левите гласоподаватели", обяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев в коментар за изборния ден в съседна Гърция.

Още по темата
По думите му е окуражаващо, че по-голямата част от гласоподавателите са потвърдили подкрепата си за про-европейските партии. “Всички знаем обаче, че това не беше вот в подкрепа на политиките на ограничения.

Днес в цяла Европа нашето послание набира сила: пътят напред не минава нито през самоцелните ограничения, нито през нестабилното управление. Само комбинацията от отговорно управление и политики, гарантиращи растеж и справедливост може да изведе Гърция от кризата”, посочи Станишев.

Бившият български премиер изрази съжаление за решението на Алексис Ципрас да поднови коалицията с крайно-десните "Независими гърци". “Имаше реална възможност за формиране на стабилно правителство чрез обединение на всички прогресивни сили в Гърция, но за съжаление тя беше пренебрегната”, посочи лидерът на ПЕС.

Според него предстоящото прилагане на меморандума, подписан от премиера Ципрас, със сигурност ще срещне много трудности. “Но това е и шанс за отстояване на реформи, които да модернизират икономиката и държавата”, посочи Станишев.
 
"Ние, европейските социалисти, показахме, че подкрепяме гръцкия народ и че мястото на Гърция е в Европа. Сега призовавам новото правителство, ЕС и  страните-членки да покажат солидарност и сериозна ангажираност, за да се сложи край на продължаващата криза. Важно е Гърция да се върне обратно на пътя на икономическия растеж и социалната справедливост – цели, които ние защитаваме от самото начало", заяви в заключение Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Товаришч преди 8 години
Поредния псевдо политик който няма грам срам .Ако беше човек с чест и достойнство трябваше да иде на някой остров в северния ледовит океан и там да изкара дните си без каквато и да е комуникация със света ,че в момента в който каже нещо слънцето се скрива и се изчервява .
20
0
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 8 години
Хахахахаха този КЛОУН пак се показа от дупката си.
19
0
 
5
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Ето един гений, роден във СССР. Как е възможно да се изкаже против учителите по кражби на европейски средства /пари/? Само че гърците малко рано се издъниха ! Постегнаха ги малко, но те са дяволи. Особено пък като имат такива подръжнишци като тоя по-горе. Ние да му мислим.Ние обикновените хорица! Политиците ни няма да помислят - доказват го 26 /двадесет и шест/ години1 Всеки ден - всеки час.....И тоя юнак - мисли за Гърция. Дреме му за РБ.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки втори българин е папагал тоест 50% са пернати има едни 15% можещи те напуснаха и едни 35% психари и пенсионери и нов зонбиран материал
17
0
 
2
 
! Отговори
Станишев преди 8 години
Виждам , че има хора които се дразнят от мен. Но аз съм там, където те никога няма да бъдат за което ги съжалявам. И отново стигаме до въпроса : Къде съм аз , къде сте вие ?
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ауууу ама този от снимката бях забравил , че го има на този свят. Ама той и работил. А сифоооон.
15
0
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
На снимката Станишев:"Ей толкова голям *** искам!"
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22Разпадна се комунистическата ***, за Европа не съм чул... :D
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя мишок от снимката така да ми липсваше. Сполайти че споделихте полюциите му отново.
12
1
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Не Станишка, мястото на Гърция не е в ЕС ;-)Гърция ще е в ЕС докато има келепир!
11
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврогейската *** се разпада Серго, още ли не си разбрал. Всички толерасти, меки китки и останалата безмозъчна *** от третия пол, отивате на майната си.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ,че някой нещо му се иска,не е геройство.Бос ходи, ама търговски стъпва!
9
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TOVA E ISTINSKIAT VODAC NA EVROPEISKITE NARODI.DA GIVEE STANISHEV.KAKVI E UNAZI RAGDALA,RAGDA I SEGA BALGARSKA MAIKA UNASHKA.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"с крайно-десните "Независими гърци"..."Не знам защо им лепват този етикет на "Независими гърци", лидерът им Панайотис /Пано/ Камменос е от партия "Нова демокрация", който през 2007г.по времето на правителството на Караманлис беше министър на търговската флота.През 2011г.Самарас го зачеркна от списъците на парлм.група Нова д-я,а януари 2012г.беше изгонен от партията,тъй като гласува против меморандума.2012г.основа тази партия,и то на страницата си на Фейсбук...Сигурно не могат да му простят!
7
6
 
24
 
! Отговори
Austin Powers преди 8 години
Гърците избират мързела на социализма със заплатите на капитализма. Германци, стягайте се за работа!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъжно е тази безгръбначна продажна твар да коментира гордите гърци
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция избра и показа ,че са народ с мнение а не стадо.Не може никой да ги спре .
4
0
 
13
 
! Отговори
Момо преди 8 години
А аз гласувам за заплатата, но без работата! :D
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много поздрави на *** , ,умните и ЕнтЕлегентните,, който погребваха СИРИЗА с пяна на устата .
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очите ми! Какво видях? Отде изпълзя?