Еврочиновници под обсада заради сигнал за бомба

Евроинституции в Брюксел увеличават охраната на сградите
16 ное 2015 13:42,
12
Еврочиновници под обсада заради сигнал за бомба
Снимка: Reuters

Сигнал за поставена бомба затвори улица в европейския квартал на Брюксел, на която се намират няколко дирекции на Европейската комисия, включително службата за борба с измамите ОЛАФ.

Информация за кола с френска регистрация с подозрителен куфар на задната седалка е предизвикала тревогата. Полицията е затворила улица „Жозеф II“ и е забранила на жителите ѝ и на служителите да излизат навън. Отрядът за обезвреждане на експлозиви е на мястото.

На улицата се намират поне 4 дирекции на Европейската комисия: за образование, заетост, конкуренция и рибарство.

Тревогата е вдигната в 10,30 ч. сутринта местно време и все още не е свалена.

От тази сутрин е повишена степента на опасност в сградите на европейските институции. Нивото на заплаха е вдигнато до „жълто“. Видимо е увеличено присъствието на физическата охрана на сградите. Част от входовете на Европейския парламент са затворени „до второ нареждане“. Европейската комисия съобщи, че е в тесен контакт с белгийските сили за сигурност, за да обезпечат безопасността на сградите.

По същото време в населения с имигранти от Северна Африка квартал „Моленбеек“ е започнала нова мащабна полицейска операция. Кварталът е мястото, в което живеят тримата братя Абдеслам, единият от които беше идентифициран сред камикадзетата от Париж, а другият се издирва от снощи под подозрение, че е осмият терорист, изплъзнал се от френските власти.

Очевидци съобщават за един арестуван, но самоличността му не е известна. В събота на същото място бяха задържани 7 души във връзка с атентатите в Париж.

В петък в Брюксел се събират извънредно вътрешните министри от ЕС. Те ще обсъждат затягане на мерките за сигурност и помощ за Франция след атаките в петък в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Реципрочност трябва преди 8 години
А защо не се чуват такива неща в щабквартирата на ислямската партия ДПС?
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО СА УПЛАШЕНИ? АМИ АКО СА УМЕРЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ СА ТОВА?!
5
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 8 години
до бираджия - ЗАГЛАВИЕ ОТ ДРУГА СТАТИЯ НА DNES.BG - "Син преби баща си до смърт след пиянски запойНа сутринта убиецът потърсил приятел, за да заровят трупа" - ЕТО ТИ ГИ ЕВРОЦЕННОСТИТЕ!!!!!!
4
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До Бираджия. За какви евроценности бълнуваш бе, за тези на Кончита Вурст ли. Европейските ценности са измислица, баламосване на простолюдието, като индулгенциите през средновековието. Те съсипаха страната ни, съсипаха Европа ти ми плещиш за ценности, това ли са ценностите, пенсионерите да се чудят как да свържат двата края, детските да са 35 лв!!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако искате да спасите Европа, целия квартал да се експулсира откъдето са дошли. Роднините на тези да бъдат изгонени и да им се отнемат гражданство, права, пенсий. Само с такива крайни мерки ще има ефект. Ако това ви се струва нехуманно, се гответе за още проблеми с представителите на тази религия.
2
7
 
4
 
! Отговори
Бираджия преди 8 години
Добре, че са Европейските цинности, иначе щеше да живееш като ***!
1
1
 
9
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Хванаха жив Салех Абдесалам, заподозрян за парижките атентати!В "Моленбек" досега са чути поне две детонации. Операцията продължава, на мястото пристигат линейки и пожарни.