"Шарли Ебдо" с карикатура след атентата

Изобрази сънародниците си като призраци
17 ное 2015 10:01,
45
"Шарли Ебдо" с карикатура след атентата
Снимка: Шарли Ебдо

Седмичникът Шарли Ебдо, който бе нападнат в Париж от терористи в началото на годината, публикува нова карикатура за ужаса в нощта на 13-ноември във френската столица.

Карикатурата е под надслов "Французите се връщат към нормалния си живот". Те са изобразени като призраци, с франзели под мишница и малки черни шапчици.

На 14 ноември изданието излезе с декларация, осъждаща серията терористични нападения, които се случиха в Париж и неговото предградие на Сент-Дени в предната нощ.

В съобщението се казва, че екипът на Шарли Ебдо изразява възмущението си и споделя мъката на близките на жертвите на терористичните нападения и изразява подкрепата си.

"Шарли Ебдо" стана известен в цял свят с публикуването на карикатури на ислямския пророк Мохамед, което предизвика бурни протести и размирици в мюсюлмански страни.

На 7 януари свързани с "Ислямска държава" терористи нападнаха редакцията на вестника в Париж и убиха 12 души, повечето от екипа на изданието. Това предизвика вълна от състрадание и солидарност с жертвите в цял свят.

След катастрофата на руския пътнически самолет над Синайския полуостров изданието отново си позволи да публикува карикатури на трагедията.

Те бяха сметнати от мнозина в Русия и Франция като цинични и кощунствени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako ne znaete, tova vestnice e pritezanie na imperiata na Rokfeler...
29
12
 
41
 
! Отговори
Мислещ преди 8 години
До Шарли Не е лошо френските служби да разследват това вестниче за провокативни карикатури, целящи насочване на ИД към Франция.
28
16
 
34
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Евала на вестникарите, когато правиш нещо, то не трябва да има преференции или табута. след като са избрали сарказма за изразно средство го прилагат спрямо всички и всичко без фаворити. А ако някой не може да се надсмива на себе си проблема си е лично негов.
27
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Французите, като погледнеш цялата им история и управници и ти става ясно, какви надменни *** са.
26
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само слабо, но и тъпо изпълнение на Шарли Ебдо. Това ли е карикатурата им? Къде е злобата, която проявиха в други случаи като сваления руски самолет или удавеното 3-годишно дете? Ама нали сега е в собствения им двор, значи е друго.
25
8
 
43
 
! Отговори
Baj Uj преди 8 години
барета...барета!... така се казва на "малки черни шапчици".
24
9
 
47
 
! Отговори
А тъпия модераст преди 8 години
... на днес триеше като изоглавен коментарите, че шарлито ще излезе с некоя тъпотия и по тези атентати - подобно на ония за руския самолет!Тежко е да живееш с БГ-робска психика, нали модко?
23
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 12 и 29Съвсем логично е разсъждението на 12. Разиграват ни се режисирани от известен режисьор сценарии, за жалост, главни актьори са невинни хора, облени и у.миращи в кръв. За да се извършат пъклени дела, които в суматохата и мъката ще минат незабелязани и ще заробят Европа. Въпреки че, дори и подписано това зловещо ТТИП винаги може да бъде сринато. Но за това на Европа и трябват честни и некорумпирани ръководители, да защитават интересите и. Не като сегашните и предишните.
22
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 12За жалост са единици тези, които могат да осмислят казаното от теб...
21
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 19Браво! Точен си! Но на мизерните плъхове от Шарли Ебдо това не им изнася. Те са част от платената взелено машина са разлагане на човечеството и за обезмозъчаването му.
20
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно *** са успяли да изтребят кадърната част от изданието. Факт е, че сегашните "карикатури" са пълен ***. И като идея безвкусни и грозно нарисувани.
19
8
 
53
 
! Отговори
:) преди 8 години
Слабичко този път. Много чувстивтелни са станали. Няма ги типичните за изданието цинизъм и наглост, а и не осмиват самото събитие, а живота след него, което няма същия ефект. Среден 3.
18
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТези циници поругали най-святото - живота и вярата на хората, да бъдат изгонени от Франция.Да бъдат спуснати с парашут в Рака!
17
10
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Карикатурата" трябваше да бъде с Айфеловата кула под дъжд от 130 парчета от хора , за да съответства на онова кощунство с руския самолет.
16
10
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези циници поругали най-святото - живота и вярата на хората, да бъдат изгонени от Франция. Те нямат място там. Франция бе символ на културата. Последната "карикатура"с ракета в соплото на руския самолет, имитираща ПОЛОВ ЧЛЕН в .... надхвърли най-гнусните в историята цинизми. Тези мизерници стъпкаха ИМИДЖА НА ФРАНЦИЯ. Кому служат? Вън Шарли Ебдо от Франция! Вън! Французи, вие пеехте Марсилезата! Помнeте "Ils viennent jusque dans vos bras, egorger vos fils et vos compagnes! Aux armes citoyens..."
15
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До атентатФСБ на Русия трябва да стигне до поръчителите, да ги обяви и да ги "мочить в сортире".
14
10
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алексей Пушков за Шарли - Шарли ебдо" проповядва своето гнусно право на кощунство"И русофоб да си , трябва да се съгласиш с руснака.
13
11
 
48
 
! Отговори
Т преди 8 години
Това списание няма ли да се закрива вече?!Нямат си друга работа... И карикатури почнали да правят за цялата история... Защо не направиха карикатури като ИД нападнаха тях?! Сякаш не им беше достатъчно. Баси ***.
12
11
 
54
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Точно това списание е донякъде причината за кървавите атентати- вижте кои са собствениците и тяхният произход- те не са нито християни нито католици или мюсюлмани - Това са хората мразещи тези етноси- хората искащи да няма Европа -и хората управляващи целият Свят-те управляват и Европа-отворили голямата порта и приканващи цялата арабска *** да влезе при тях-Те не искат интелигентни народи- Те искат страх и невежество овчедушие и търпение в обществата-Експеримента бе в Бг-явно с добър резултат
11
10
 
54
 
! Отговори
бай дядо преди 8 години
Не е чудно, че за тези човешката смърт и мъка е повод за карикатури. Друго не може да се очаква от евреи. Те мразят всички - християни, мюсюлмани ...