Завой в политиката на Австрия спрямо бежанците

За по-строг контрол призова канцлерът на страната
6 дек 2015 14:36,
37
Завой в политиката на Австрия спрямо бежанците
Снимка: архив Reuters
Австрийският канцлер Вернер Файман призова за спиране на безразборното нелегално влизане в страната, съобщава bTV. Това променя на 180 градуса досегашната политика срямо мигрантите и бежанската криза.

"Тъй като държавите не могат сами да контролират външните граници на ЕС "Фронтекс", като европейска агенция, трябва да бъде екипирана и не просто да регистрира бежанците и да брои нелегалните мигранти, а и да предотвратява нелегалното влизане", допълни още австрийският канцлер.

Той се обяви и за контрол на вътрешните граници на ЕС. "Без регистрация по външните граници на ЕС не може да има легален престой в Европа", допълни Файман. Той подкрепи и финансовата помощ за Турция, за да може да дадат шанс на бежанците.

По данни на ООН над 700 000 мигранти са пристигнали в ЕС. Това поставя на изпитание съществуването на евросъюза и някои негови основни политики, включително действието на шенгенската зона за свободно движение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
16
 
! Отговори
няма, няма преди 8 години
Kreti, Германия няма да пламне, ще набута чужденците /нашествениците/ у нас и прецедента ни ще вика урааа!
20
0
 
33
 
! Отговори
Бачо преди 8 години
Защо не отворите учебника по история и не проучите от комунизма как се пазят граници бе шмокльовци? Какво въртите г....з ту към Турция, ту към САЩ? Май ви стана навик от едни по-особени паради!
19
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички мюсюлмани трябва да бъдат вкарани в концлагери, за да ни е мирна "къщата"! Може би не е демократично, но нашият живот и този на близките ни е по-важен от фалшивата "демокрация"!
18
0
 
21
 
! Отговори
Суворов преди 8 години
До МъкаДа не забравяме че "мустакатия" имаше завидна биография,защото преди да стане Канцлер е прекарал Първата световнавойна в калните окопи на бойното поле във Франция, а след това е лежал и в затвора, след неуспешен опит за преврат в Германия !
17
0
 
36
 
! Отговори
Мъка преди 8 години
Няма лидери, няма. Голяма мъка в тази държава, а едно време какви фюрери имаше, ееее. Но сега няма. Търпи народе докато се роди скайлендъра.
16
0
 
26
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Докато всички толерасти като този от снимката не увиснат по дърветата, за никакъв обратен завой не може да става и дума.
15
0
 
60
 
! Отговори
Унгарският почин преди 8 години
Ефективен е само Унгарският модел, всичко друго са половинчати мерки, които ще доведат до нови усложнение /сигурност, финанси/.
14
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетил се, ама късно.
13
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do trolovete!Golemi i Nostradamovci i Babi Vangi se navidihte be! Aman ot prodajnici rusofili!
12
2
 
69
 
! Отговори
Добавка преди 8 години
Влезеш ли НЕЗАКОННО в ЕС да нямаш НИКОГА право да кандидатсваш за гражданство!!
11
25
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 13Напротив, и в Бг между 2003 и 2009 беше повече от добре.ИВСИЧКИ бяха добре. И заможните и не толкова заможните но ви се видя че богатите били "много богати" а пък плебса не бил оценен по достойнство. И докарахте Тиквун на власт та да "прецака" богатите.Е, сега питам Аз, КОЙ е прецакания бе главочи??!!Леваци провинциални!!
10
2
 
61
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Значи, "българи и румънци не може, а тарамбуки може" ха сега да видите Вие "кон боб яде ли?"
9
0
 
52
 
! Отговори
ПРЪЧ преди 8 години
Просто алчността и стремежа за безгранична власт съсипват света ни!!!
8
1
 
40
 
! Отговори
Пурчка преди 8 години
И в Германия е така, а да не говорим за северните страни- съсипаха народа с данъци и глоби. Но споко всеки си шмърка ейртайлс и всички са доволни, а може и ГМО поддуктите да има нещо което те прави пълен роб?
7
0
 
17
 
! Отговори
ПРЪЧ преди 8 години
До 9Абсолютно съм съгласен с теб!
6
4
 
47
 
! Отговори
ПРЪЧ преди 8 години
Живея в Австрия от 10 години (или 11 не помна точно), но такова дране на народа откъм данъци като в последните 2-3 години не е имало досега! Тъпия им финансов министър мисли какви ли не схеми за грабене от народа си само и само да могат да запълнат бюджета си , защото тука влезна куцо и сакато за да виси на социални помощи! Започвам да си мисля , че в БГ е по-добре да се живее!!! Тук просто вече не ти остават да си вземеш въздух!!! Всичко поскъпва ,а заплатите са си все същите от 2005 до сега!!!
5
0
 
41
 
! Отговори
Лицемери преди 8 години
Тоя ходеше по митинги да ги посрещат, сега запя друга песен. Колко ли пъти ще се отметна тези толерасти?
4
1
 
26
 
! Отговори
Фатка преди 8 години
Нас не ни пускаха защото бяхме руски автомат на балканския полуостров и всеки българин може да чете и разбира руски. Нас ни отрязаха заради това и няма паток и атомна и кво ли щеш. Оставаме пограничен район на границата смюслитата.
3
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Келфайда. Тази политика на проба-грешка, проба-грешка някак си не може да е единственото решение. Нима не знаеха, че е така още в началото? Нима само българите са опасни, когато ходят някъде? За тях има Шенген и всички "демократични" пречки. А за арабелите е свободно навсякъде. Честно казано Запада е затъпял доста.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спиране на мюсюлманската армия по външните граници и вътрешен контрол по държавните граници. Проверки на документите при най малък повод вътре в ЕС. и ПРОМЕНИ В ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО ЗА БЕЖАНЦИТЕ. АКО ЕИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ КАКЪВ ХАРАКТЕР ДА СЕ ЛИШАВА НЕЗАБАВНО ОТ ПРАВОТО НА УБЕЖИШЕ. Срокът за получаване на гражданство и възможност да се гласува да се получава само след 10 годишен престой и изпит по езика, конституцията и историята на съответната държава!!