Тълпа нападна автобус с бежанци в Германия

Серия нападения бяха извършени в страната през последните месеци
11 дек 2015 13:44, Елка Василева
51
Тълпа нападна автобус с бежанци в Германия
Снимка: архив, Reuters

Автобус с бежанци беше нападнат от тълпа, докато бежанците пътували към общежитие в източния германски град Янсдорф, съобщи полицията, цитирана от ДПА.

Групата е спряла автобуса снощи, замеряла го е с предмети и пиратки, съобщи полицията на град Лайпциг. Пиратка е ранила шофьора на автобуса в крака, а един от прозорците е бил счупен. Бежанците са отведени в друго общежитие.

През последните месеци в Германия бяха извършени серия от нападения срещу бежански центрове, след като германският канцлер Ангела Меркел обяви, че страната отваря врати за бежанците, бягащи от войни в Сирия и в Африка.

Вчера в общежитие за мигранти в югозападния град Херксхайм избухна пожар. Палежът на друг дом за търсещи убежище шокира жителите на града шест дни по-рано.

При последния пожар социалните работници и девет търсещи убежище напуснаха сградата, без да пострадат. При инцидента бе леко ранен един пожарникар. Полицията съобщи, че причината за пожара все още не е изяснена, но не се изключва версията за палеж.

Пожарът във вторник, унищожил сгради, в които бяха подслонени бежанци в град Хайде, на север от Хамбург, е резултат на палеж, съобщи полицията. В центъра на града с 21 000 жители бяха унищожени три сгради, пострадали няма.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Германиябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
24
 
! Отговори
Хайме преди 8 години
Браво на германците, взимат нещата в свои ръце вече стана твърде ясно че сатанинските "западни елити" което включва и бабата меркел работят срещу хората и Европа. Това се казва дух, има още силен дух в германците толерастията не ги е скапала.
31
1
 
19
 
! Отговори
Криско преди 8 години
много насрана работата у нас обаче, ще ни .... пълнят с ориз ако не започнем действия. Ако има "будни" , започнете да ги следите къде ходят, къде се крият и спят в градовете ни, да разберем повече, споделяйте инфо! (Сливен)
30
15
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До някойВашият коментар показва, колко големи ксенофоби са западно-германците! Те щом източно-германците мразят, представям си, каква омраза изпитват към всеки, който не е западно-германец! Катастрофа е това!
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо тогава не отвори врати и за украинците? Или украинците не са хора ли? Или там няма война ли?
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Parvo gi Vikat posle gi napadat koi e vinoven sa da idvat v Germania a Sega ne gi iskat ve4e e kasno Dobre 4e ne iskat da ostavat v bG To i nie ne gi iskame
27
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само клоуните от днес.бг не разбраха, че този балибозук не са бежанци, а мигранти или по- точно ГВС нашественици. Сложно ли ви е днес. Бг да пишете истинатс и нещата с имената им? Даже и грантовите медии почнаха да ги наричат мигранти
26
22
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 33...Боже, какъв пафос!-)))Дъщерите на Германия знаеш ли как се влюбват в тез мъже сирийски...-)))), и как са готови да напуснат съпрузите си.....заради такива мъжкари-бежанци.-)))
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 32За същото, като поляците, унгарците, румънците..-)))))))
24
6
 
2
 
! Отговори
@ преди 8 години
До някойИнтересувам за какво западногерманците тогава смятат българи???!!!
23
1
 
47
 
! Отговори
И преди 8 години
От кога германският народ стана "тълпа"?...ТЪЛПА са *** ,опустошаващи всичко до което се докопат...
22
2
 
54
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Тълпа са бежанците, а не напазателите! Някой май забравиха че Германия е родината на германците не на мигрантите от Азия и Африка!!
21
2
 
21
 
! Отговори
Адмиралъ преди 8 години
А се бият в гърдите, че са толерантни.
20
4
 
53
 
! Отговори
тълпа тълпа преди 8 години
Тая тълпа са нормално мислещи източногерманци. Апропо няма го в новините тук но хора от "тълпата" от Източна Германия вчера са направили фюжън реактор,нещо като изкуствено слънце, не им трябва на немците атомен реактор вече....
19
3
 
54
 
! Отговори
явно че преди 8 години
явно че оситата / германците от източните провинции / разсъждават по провилно от западните си съграждани. Все още си спомнят годините преди 1989
18
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЪВСЕМ СКОРО ГЕРМАНИЯ ЩЕ СЕ ИЗРАВНИ ПО ПРЕСТЪПНОСТ С КОЛУМБИЯ И СОМАЛИЯ...ХА, ХА, ХА, ХА, ХААААААААААА!
17
1
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква тълпа ве, редакцията?! Хората ги е страх от нашествениците и искат да се защитят. Това че продажни политици като Меркел и тия в евро-парламента извършват национално предателство срещу държавата си и цяла Европа е друг въпрос.
16
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
немците в действие
15
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хитлер се обръща в гроба??????????
14
1
 
89
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Само така. Тези наглеци трябва да рзберат, че номерът с превземането на Европа от исляма няма да мине и мракобесната им религия няма място в цивилизования свят.
13
1
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Тълпа нападна автобус с бежанци в Германия"НЕ е ТЪЛПА,а напълно осъзнато ГРАЖДАНСКО САМОСЪЗНАНИЕ.ИДИЛ в Сирия и "мирните бежанци" в ЕС извършили атентатите в Париж са тълпа,добре организирана,финансирана,въоръжена и ръководена от сенатор Маккейн(срещата му с Багдади-лидера на ИДИЛ през 2013 в Европа),съюзниците на САЩ-Саудитска Арабия,Турция и Катар,както и стотиците американо-саудитско-турски НПО-та."