Готвят атентат в европейска столица преди Нова година

Информацията идва от полицията във Виена
Обновена: 27 дек 2015 11:34 | 27 дек 2015 11:29, Красимир Ангелов
53
Готвят атентат в европейска столица преди Нова година
Снимка: Reuters

Полицията във Виена обяви, че е получила информация е от "приятелски" служби за сигурност за готвена джихадистка атака в Eвропа в оставащите дни преди Нова година, съобщава Reuters.

"Споменати са имената на няколко предполагаеми ислямисти, които са проверени, като разследванията засега не са довели до конкретни резултати”, гласи съобщението на полицията в австрийската столица само шест седмици след кървавите нападения в Париж, които отнеха живота на близо 130 души.

"В дните преди Коледа предупреждение от приятелски служби за сигурност беше изпратено до много европейски столици, като в него се твърди, че е възможна атака с експлозиви и стрелба на места с много хора между Коледа и Нова година”, се уточнява в изявлението.

В тази връзка австрийската полиция призовава гражданите на страната да проявят разбиране за  по-строгите мерки за сигурност, които са предприети. Те включват видеонаблюдение на места с голям човекопоток, както и на местата за празнични събития. Както е известно, австрийската столица е едно от най-предпочитаните туристически дестинации в дните около Коледа и Нова година.

Потърсен за коментар от Reuters, говорител на германското вътрешно министерство заяви, че не може да коментира ситуации, по които може да се работи. “Германия все още е в мерника на джихадистите”, посочи говорителят и отказа да коментира повече за информацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шериата е вече въведен в Брюксел. Там са разрешени ислямските съдилища и присъди според шериата. Мисля че следващите са шведите.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виждаме една абсолютно шизофренична Европа. От една страна, политиците не знаят как всякак да угодят на скъпите гости От друга, увеличават разходите за борба с потенциалния тероризъм от тия същите гости. Какво очакват като пуснат милион млади мъже без всякакви документи и проверка от зони с активни военни действия?
40
1
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До МакШвеция, след това Германия. Но не изключвам вероятността първо да е в Германия предвид динамиката от последните месеци. Дали си го заслужават, е една друга тема. Аз вече си мисля, че след като не протестират, си го заслужават.
39
2
 
4
 
! Отговори
Мак преди 8 години
В коя страна член на ЕС предполагате, че ще бъде въведен за пръв път шериата? Аз съм за Германия а вие?
38
2
 
2
 
! Отговори
Комаров преди 8 години
Леллейй вече залагаме къде ще има размирици. Шаш! Еваси мамата граждани, купете си каски за нова година....Полковник Льохман ТЕЦ Трайчо Костов - градската част!
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всичко това заради имериалистите от ФАЩ ...те създадоха това. Разделчй и владей
36
1
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До КомаржиатаРим е много възможна цел предвид заплахите, отправени към Рим. Аз залагам на Лондон. Черен хумор...докъде ни докараха!
35
1
 
3
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АуслендърАко Вас по света не Ви харесват, мене ме харесват! Приемайте го понякога лично, не го отдавайте на ксенофобията и омразата към Балканите. Ние сме парти за детски рожден ден в сравнение с това, което идва в Европа.
34
2
 
0
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 12Защо мислите, че ще е Берлин? Аз залагам на Лондон.
33
2
 
0
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименСлед като Брюксел и Берлин с тия гета и no-go areas са европейски столици, що и София да не е.
32
1
 
6
 
! Отговори
EP преди 8 години
До ВалентинТака и не мога да си обясня, как може хомосексуалните да приветстват бежанците. Започвам да си мисля, че на някои хора им липсва елементарна способност за причинно-следствен анализ.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой подготвя атентата?
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малии..ии..ии червения *** вече стана и контраразузнавач и хваща Турски агенти. Ало другарю ами Сидеров сам си казва , че е Руски агент него няма ли да го хванеш . Колко са зле тези привърженици на БСП . С такива приятели на БСП не и трябват врагове .
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТАВА ОЧЕВАДНО, ЧЕ ТИКВАТА Е ТУРСКИ АГЕНТ И ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ НА РАДИКАЛНИТЕ ИСЛЯМИСТИ, ЗАТОВА ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ВКАРАН В АРЕСТА! КЪДЕ Е ДАНС, СПИ ЛИ?!
28
3
 
4
 
! Отговори
Комаржиата преди 8 години
Ами да залагаме тогава. Аз слагам 100 лева на Рим.
27
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бедни ми червени *** , много ви е беден речника и още по беден акъла. Видяла лисицата , че гроздето е високо и казало , че е зелено. Когато БСП случайно спечели в някое село изборите са честни , а когато ГЕРБ печелят всички градове в България не са честни . Какво да коментирам елементарни хорица .
26
1
 
5
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Може някой да попита защо забъркваш посланика? Защото в предвид бъркането във вътрешните работи на страната от посланици е редно и ние да се бъркаме и коментираме техните позиции и да ги обсъждаме и критикуваме.
25
1
 
22
 
! Отговори
Майк преди 8 години
Това май ще е всекидневие. Заплахи от терористични удари и нападения. Защото слугите на лукавия вкараха в Европа паплачта и сега няма сигурност, не може да се живее нормално. И си затварят очите. Типичен пример е френския посланик който се прави на луд и не вижда връзката между заливащите тълпи африкански и близкоизточни емигранти и заплахата от нападения. Наистина ли не виждаш посланик или си затваряш широко очите за да служиш на зли цели? Неолиберализма затрива Европа.
24
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Любимеца на червените *** Тодор Живков най образования овчар от с. Правец направи София гето с неговите велики строежи като Люлин , Обеля , Младост , Дружба и т.п. квартали . След него започна най добрия период за София . Особенно успешен е периода на ГЕРБ и Борисов , а сега и Фандъкова. Затова хората ги избират вече над 10 пъти .Какво казва един вмирисан селянин макар и червен *** е без никакво значение. Просто можеш да си заминеш при ракийката и сланинката .
23
11
 
6
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
В тоя сайт има няколко кукута, които се опитват да всяват паника! Не разбирам , как може да искаш да взривяват столици?! Вие първо си оправете кочинката, защото не сте много по различни от мюслитата с бомби! Заради вас тъмни балкански субекти, никъде по света не ни обичат!