Активистка увисна на въжето заради "екзекутора" Рохани

Акцията бе заради пристигането на иранския президент в Париж
28 яну 2016 17:22,
30
Активистка увисна на въжето заради "екзекутора" Рохани
Снимка: Reuters

Полугола жена от женската активистка група "Фемен" увисна от парижки мост на въже, вързано на примка.

Протестната акция се проведе заради пристигането на иранския президент Хасан Рохани във френската столица, съобщи Асошиейтед прес.

"Добре дошъл, Рохани, екзекуторе на свободата", беше написано на огромен транспарант, разпънат на пешеходен мост над река Сена близо до Айфеловата кула. С действията си групата иска да привлече вниманието върху големия брой екзекуции в Иран.

Ислямската република е една от страните в света, която най-често прилага смъртно наказание. По данни на "Амнести интернешънъл", единствено Китай предхожда Иран по този показател. Анализатори напомнят, че повечето екзекуции в Иран са присъди за трафик с наркотици.

Активистката, която вися от моста, коментира, че групата е организирала "публичното обесване", за да привлече вниманието върху екзекутираните по политически причини и да окаже натиск върху френския президент Франсоа Оланд да повдигне въпроса за човешките права в Иран по време на срещата си с Рохани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Сладки кинти преди 8 години
И еврог ейове и комунисти сте едни и същи. Парите да дойдат пък няма значение от къде. Ако се наложи с чаршафи ще се обличат, за да не обидят Рохани
18
0
 
9
 
! Отговори
ех преди 8 години
Глупостта почивка няма
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да беше отишла в Кьолн да опази правата на жените.
16
0
 
14
 
! Отговори
До 12 преди 8 години
Защото така постъпва един съобразителен лидер на държава, не се подчинява сляпо и безусловно на един господар както прави Боко и неговата хайка *** ***, а води правилна дипломация и извлича полза от всички възможни партньори!
15
2
 
17
 
! Отговори
Къркапан преди 8 години
Краварско шоу, ама нема Боинги, нема:(((
14
1
 
7
 
! Отговори
huh ? преди 8 години
"ВъжеТО" е онова въже, което прекъсва живот. Заглавието ви кърти :)))) Поне да беше в кавички :)
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днешните протести целят да привлекат вниманието не върху проблема, а върху протестиращия, все трябва да търпим нещо, да лъжем, да казваме на бялото черно, да вървим против себе си, да твърдим до откат, че сме свободни, когато нямаме свободата дори да си изкажем спокойно мнението!
12
3
 
37
 
! Отговори
Зак преди 8 години
Така е лесно да се протестира гола в центъра на европейска столица защото знае че нищо няма да и се случи. Я да иде гола в ислямистките държави защото нали срещу тях протестира? Ако иде гола там ще я изнасилят на улицата, после ще има хлипове и сълзи. Обаче в Европа на т0лерастията са много "смели" феминистките особено да се гаврят с белия мъж християнин. И тези са част от фронт групите на сатанинското сборище.
11
1
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
И на кой му пука
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хммм а никой не протестира, срещу нарушаването на човешките права в Китай.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тая и препоръчвам да изнесе тази акция в СА пре краля ПОЛУГОЛА...SorosH ne plasta grivni za takvoz meropriatie v ukazanite koordinati...
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По данни на "Амнести интернешънъл", единствено Китай предхожда Иран по този показател...-izpolzvaite za pokazatel procentnoto suotnosenie spriamo populaciata...da vidim da ne izkoci niakoia DEmokraticna kloaka otpred na klasaciata...:))Na MUderatora-privet na tvoi.......-...znam, ce ste go procetes...
7
1
 
25
 
! Отговори
ksarax преди 8 години
Тея с професията протестър вече станат смешни. Убивали най-вече хора за наркотрафик и тея протестират. Ще вземат и изнасилвачите да защитават, щото имали нужда от .... разтоварване.
6
1
 
19
 
! Отговори
ууу преди 8 години
Как да го разбираме? Защитават себеподобните си, или снабдителите си? А срещу арабите, кога бе "моме"?
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази май не е попадала на бежанзската *** в Кьолн. Да я обарат едно хубаво. В тези държави не случайно секат ръце и има смъртно наказание. Просто друг начин да ги озаптят няма.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да отиде в Катар така да проте3стира или в СА! А пък нали те ни се водят и нещо като съюзници, близки приятели са на уса все пак.
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая дали знае що виси?!щом повечето присъдиу са за наркотрафик, да им имам проблемите
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dnes, пропуснали сте да напишете краварите колко са платили за тази акция!
1
0
 
33
 
! Отговори
Мразя жените преди 8 години
На тая и препоръчвам да изнесе тази акция в СА пре краля ПОЛУГОЛА и да се обзаложим за колко време той ще заповяда да я екзекутират. :-) Само че той може, нали е приятел на краварите.