Брюксел се реши: Пита Гърция за блокадата

ЕК е пратила писмо до властите в Атина
12 фев 2016 20:56,
27
Брюксел се реши: Пита Гърция за блокадата
Снимка: Reuters

Европейската комисия е изпратила до гръцкото правителство писмо с искане да предостави информация за мерките, които предприема, за да осигури свободното движение на стоки през границата с България.

Това обяви в Брюксел говорителят на ЕК за вътрешния пазар Лусия Кодет.

Още по темата
"Европейската комисия следи със загриженост и отблизо обстановката с блокадата на българо-гръцката граница”, каза тя.

От думите й става ясно, че на 28 януари гръцките власти, а на 3 февруари българските, са писали на Комисията за възможни ограничения пред свободното движение на стоки и мерките, които предприемат за премахването им.
 
”Гърция всекидневно ни информира най-вече за развитието на ситуацията. Това, което допълнително е необходимо, е информация за мерките, които Гърция предприема, за да осигури свободното движение на стоки”, каза говорителката.

Затова и на 10 февруари ЕК е писала на гръцките власти.

"Вярваме, че диалогът между засегнатите страни ще помогне пречките пред свободното движение на стоки да не продължат дълго и да не доведат до икономически загуби", каза Кодет.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Ко, преди 8 години
ко каза?
11
1
 
1
 
! Отговори
Aman aman преди 8 години
Christianski teror nad bg shofiori po eu magistrali?!Nenchev, kade si?! Pusni im pone droni za snimki, de...to samoleti i helikopteri nemash hich, mai?!
10
1
 
1
 
! Отговори
+ преди 8 години
Kato im puskat turcite bejanci v belgia i luxemburg, pak da pitat s pisma...
9
1
 
2
 
! Отговори
Панайот преди 8 години
Разгеле,европа погледна и насам.Но с питането се приключва тази дейност.Да се оправяме сами.А господата от парламента обсъждат по важен проблем със смс.Цели 10 дни го дъвкаха по медийте и ни занимаваха.
8
7
 
1
 
! Отговори
кристина преди 8 години
ХАХА.. ЗАГРИЖЕНИ ЗА КАКВО СА ТИЯ ЛИЦЕМЕРИ ОТ ЕК??? ЗА ТОВА, ЧЕ ХОРАТА ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ НОРМАЛНО БЕЗ ДА ИМ СЕ НАМАЛЯВА ОТ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ, ДА ИМ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ ДОСТАТЪЧНО ПОМОЩ ОТ ДЪРЖАВАТА ??? ЗА КАКЪВ ДИАЛОГ СТАВА ДУМА ТУК?? НА ЕС И БАНКИТЕ ДА ИМ Е ДОБРЕ, А НА ЦЯЛ ЕДИН НАРОД ЗЛЕ, ТАКА ЛИ? НО ГРЕШКАТА НАПРАВИ ЦИПРАС, КАТО РЕШИ ДА ВЗЕМЕ ЗАЕМА И ДА СПАСИ ОТНОВО БАНКИТЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НАРОДА КАЗА НЕ, НА ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ..
7
4
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хааааа..11 преди 8 години
...Ти да не мислиш , че маслините и зехтина у Гърция са от ТКЗС..??!
6
15
 
11
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА..№9 преди 8 години
ЗНАЕШ ЛИ , КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА...???ГЪРЦИТЕ СА БАРОВЦИ ......ИМАТ СИ ПАРИ , ИМОТИ И..... НЕ ИМ ПУКА ОТ БРЮКСЕЛ!!!!А ,---БЪЛГАРИТЕ СА ВЪШКАРИ И СИ НЕМАТ НИЩО , ...ОСВЕН ДВЕТЕ СИ ЛЕВИ РЪЦЕ ---И АКО НЕ БАЧКАТ ---УМИРАТ ОТ ГЛАД...!!!ТАКАВА Е СЪДБАТА НА ВСЕКИ "СОЦ-ПРОЛЕТАРИЙ" и "ЛЕВИЧАР"-----С ГОЛ *** И 2-ЛЕВИ РЪЦЕ!
5
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако ситуацията беше обратна- българите да затворят границата с Гърция ,точно на 2рата минута тук щеше да е поне половината Евро Г ейски парламент и да реват колко сме първобитни и да ни наложат санкции .
4
5
 
11
 
! Отговори
ЗА 5.... преди 8 години
.....ШЕ ТЕ КОМПЕНСИРАТ С МИГРАНТИ......ЗА "ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА"...ха,хааааааааНАЛИ , НЕ РАБОТИШ ЗА 300-ЛВ/мес.....??! Е....ТЕ ШЕ РАБОТЯТ!!!
3
4
 
18
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
БРЮКСЕЛ----НЕ ЗНАМ....АМА , ТУРЦИЯ -----ШЕ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ ...И НА ГЪРЦИЯ ...И НА БЪЛГАРИЯ!!!ПУСКА ИМ ПО 1-МЛН. БЕЖШАНЦИ ------И ШЕ ИМ РЕШИ ВЪПРОСА....И С ПАРИТЕ ...И СЪС ДЪЛГОВЕТЕ...ХА,ХА,ХААА
2
3
 
29
 
! Отговори
чико преди 8 години
До Анонимен 1"От цялата работа не чух нищо за компенсации."По-кротко, че ще ни трупнат и компенсации да плащаме на гърците. При тези управляващи и скрилия се Баце нищо чудно да се случи!
1
1
 
21
 
! Отговори
e,и преди 8 години
И кВо по-точно пита боли ги за нас ,ама от немай къде се правят на "загрижени".