Атентаторите са носели бомбите в куфари

Третият вероятно е изпаднал в паника и бомбата не е избухнала
Обновена: 22 мар 2016 22:58 | 22 мар 2016 22:54, Елка Василева
23
Атентаторите са носели бомбите в куфари
Снимка: RTL

Атентаторите на брюкселското международно летище, където при две експлозии тази сутрин загинаха най-малко 14 души, са носели бомбите в куфари на колички, каза пред журналисти тази вечер кметът на община Завентем, където е летището.

 "Те са пристигнали с такси и са носили куфари, в които са били бомбите. Поставили са куфарите на колички. Първите две бомби са избухнали. Третият също е поставил куфара си на количка, но вероятно е изпаднал в паника и бомбата не е избухнала", каза кметът, цитиран от Франс прес.

Белгийската федерална прокуратура също спомена за трима нападатели, от които само третият е жив и е активно издирван, добавя АФП.

Белгийските власти търсят мъжа, чиято снимка бе разпространена днес като заподозрян за атентата на брюкселското летище "Завентем", предаде Ройтерс. Снимката е от камерите за наблюдение. Мъжът с шапка и светло яке върви с още двама заподозрени, облечени в черно, за които се предполага, че са се взривили тази сутрин и са убили най-малкото 10 души.

Двамата тъмнокоси мъже бутат колички за багаж, в които има черни куфари. На кадъра се вижда, че и двамата имат черна ръкавица само на лявата ръка, отбелязва Франс прес.

Според цитирани от ТАСС медии е възможно терористите да са оставили лявата си ръка свободна, за да задействат взривни устройства.

На пресконференция федералният прокурор на Белгия Фредерик ван Льов каза, че активно се издирва мъжът с шапката и светлата дреха.

В цялата страна се извършват полицейски операции. Полицията призова гражданите да съобщят, ако имат информация за издирвания.

По-късно правителствен източник съобщи, че третият заподозрян е бил видян да тича, напускайки сградата на летището, пише БТА.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: атентати в Брюксел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам снимката от километър си личи , че има нещо съмнително! И техните полицаи като нашите- прости1
14
0
 
1
 
! Отговори
Занзибар преди 8 години
Всеки си получава заслуженото, рано, късно или много късно. Конго знае.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До летящата вещицаВ ръкавицата е детонатора на бомбата, но кой от заспалите европейци да се сети. Третия който се движи две крачки назад е отговорника, С шапка за да не го разпознаят. Те отлично знаят че има камери. За такова нещо семействата на *** камикадзета получават хиляди а отговорника милиони евра. Катар и богатите чал.ми не си губят времето с интеграции и демокрации. Те знаят как се превземат земи населени от кръстоносци /християни/. Исляма стимулира раждаемоста и промива мозаците
12
0
 
6
 
! Отговори
ти да видиш преди 8 години
В куфари, а? Аз си мислех, че в щайги са ги носили.
11
5
 
0
 
! Отговори
номер 2 преди 8 години
Илиев руски *** или е луд. Няма трета възможност. Как може такава злоба и омраза?!?
10
1
 
25
 
! Отговори
Башар Асад преди 8 години
Атентатите в Брюксел бяха извършени от умерената белгийска опозиция.
9
0
 
20
 
! Отговори
Anon преди 8 години
Двамата с левите ръкавици са с "dead man switch" най вероятно- пускат количката (ако ги застрелят/ обезвредят) и бомбата се задейства. Третия е дегизира - личи му от фалшивия нос в друг цвят - този не е бомбаджия а е "handler"- неговата мисия е да внимава атентаторите да не ги изненада някой и да стигнат мястото на взривяването без усложнения...
8
2
 
17
 
! Отговори
edi преди 8 години
Малко повече толерантностЕлате повече мигранти в европа
7
0
 
28
 
! Отговори
Ddd преди 8 години
Третия *** сега си седи в квартирата на някой интегриран емигрант и двамата се кефят на кадрите по телевизията.
6
8
 
15
 
! Отговори
охххх, Аман ! преди 8 години
РАЗБРАХМЕ! СЪПРИЧАСТНИ СМЕ! Стига вече дъвкали едно и също! Всявате *** и паника... Ужас
5
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европа си отива. Либерастия и толерастията, в съчетание с пагубния американски диктат, ще ни заличат. Ислямизацията след няколко месеца няма да може да бъде спряна! Време разделно е!
4
14
 
22
 
! Отговори
Енцедент преди 8 години
Бас слагам, че сега третия ще го гръмнат при инцидент по време на залавянето. Така няма да да има свидетели кой им е платил и че това не е ИД, въпреки че те сега си правят PR на гърба на други организации.
3
0
 
36
 
! Отговори
летящата вещица преди 8 години
"...е възможно терористите да са оставили лявата си ръка свободна, за да задействат взривни устройства."...............................Е като ръкавиците са им на ЛЯВАТА ръка, как ще им е свободна? Четете какво пишете, бе!
2
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРЮКСЕЛИТЕ СИ НЯМАТ НА ПРЕДСТАВА КАКВО ЖИВОТНО СА СИ ОТГЛЕДАЛИ В ЗАДНИЯ СИ ДВОР МОЛЕНБЕЕК.
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИДИЛЦИ СА КАЗАЛИ ЧЕ ТОВА Е БИЛО САМО ЗАГРЯВКА ПРЕД ОСНОВНОТО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ.