Сирийски "бежанец" сред замесените в атентатите в Брюксел

Подозират, че той е "мъжът с шапката" от "Завентем"
30 мар 2016 15:06, Елка Василева
10
Сирийски "бежанец" сред замесените в атентатите в Брюксел
Снимка: архив, Reuters

Сириец на 28 години, пристигнал в ЕС като "бежанец", е сред замесените в атентатите от 22 март в Брюксел, съобщиха местни медии.

Мъжът е пристигнал през септември миналата година на гръцки остров в същата лодка, в която са били и някои от атентаторите, ударили Париж през ноември.

Неговата действителна самоличност не се съобщава, известна е само фалшивото име, с което се е представял. Негови отпечатъци са открити в апартамента, където са били подготвени бомбите, взривени в Брюксел.

Полицията разполага със снимка на издирвания и съществуват съмнения, че той може да е бил "мъжът с шапката" от кадрите с атентаторите от летище "Завентем".

Летището засега остава затворено и няма дата дори за частичното възобновяване на гражданските полети. Метрото в Брюксел днес работи в ограничен режим, отворени за ползване са 30 от 69 спирки.

Екипите, участвали в обработката на местопрестъплението на метростанция "Малбек", са получили помощ от психолози заради преживения шок при изпълнение на поставените задачи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Веско преди 8 години
До VladimirАбсолютно сте прав, но резултатите вече са видими навсякъде. Както европейците усещат дискомфорта от засилените проверки и чат-пат взривове, така и правоверните би трябвало да се почувстват леко неудобно. Като гръмне бомба, всичкото мюсулман почва да реве колко лоши терористите и че те не са такива. Ама са сред тях! И всички са ми подозрителни докато сами не започнат да си променят начина на живот.
5
1
 
24
 
! Отговори
до Vladimir преди 8 години
Крайно време е тези образовани араби които живеят от 20 и повече години в България и са получили образование у нас да си заминат по родните места.Да помогнат на собствените си държави,а не от далече да следят събитията там а реално да се включат на място за изграждане на мир и демокрация каквато желаят.Не наготово и някой друг да им воюва за това.
4
1
 
22
 
! Отговори
дадам преди 8 години
До Vladimir умния!"не всички мюсулмани на терористи, НО ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ СА МЮСОЛМАНИ!" и това е факт казан от арабски писател. "А покрай сухото ще гори и мокрото!" както казваме тук.
3
23
 
3
 
! Отговори
Vladimir преди 8 години
глупости на търкалета, един ден арестуват заподозрян, след това не е бил той и т.н. както направиха с арабския журналист приличал на терориста, но после се оказа, че е невинен. Сега същият журналист каза, че ще съди Белгия за нарушаване на правата му и за уронването на името му пред света. А бе хора не всеки мюсюлманин е терорист, познавам образовани араби от 20 години, които живеят в България и се ожениха за българки, създадоха семейства, работят и плащат данъци.
2
30
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
До 3Колкото е изпратило ВЕЛИКОТО джудже от КРЕМЛЬ, защото то е създателят на ИД!
1
36
 
1
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
ЕС е непробиваем! ФАКТ!!! На русофилите на които това не им харесва да отиват на изток при великото джудже!