Младежки бунт в Париж – 24 души са в ареста

Ранени са 24 полицаи, един е с фрактура на черепа от удар с паве
29 апр 2016 14:00,
11

Снимка: БТА

Двадесет и седем души бяха задържани, от които 24 бяха поставени под стража заради хвърлени предмети по органите на реда и нанасяне на материални щети в Париж миналата нощ, когато полицията разпръсна митинг на движението "През нощта на крак", съобщи Франс прес.

В ранните часове на днешния ден полицията предприе действия за разпръскване на група от около 150 души, които отказваха да напуснат Площада на републиката.

Преди евакуирането на площада имаше сблъсъци между полицията и младежи, които подпалиха коли и хвърляха парчета бетон и камъчета, извадени от уличната настилка, съобщи министерството на вътрешните работи.

Среднощните сблъсъци избухнаха след вчерашния ден на улични протестни шествия срещу законопроект за трудовата заетост, който ще даде възможност на работодателите по-лесно да назначават и уволняват служителите си.

Полицията съобщи, че през вчерашния ден е арестувала 124 души. Ранени са 24 полицаи, а един е в сериозно състояние с фрактура на черепа, получена при удар с паве.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, Варгулий, що не ходиш да разравяш гробове, в което си спец, ами си тръгнал пак да коментираш неща, дето не ги разбираш.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старата песен на нов глас. Това не е случайно. Просто френския парламент гласува за свалянето на санкциите срещу Русия. Очаквайте още метежи :)
1
5
 
7
 
! Отговори
Секс, 27г, надарен преди 7 години
"Няколко десетки рубладжии платени от рускоро посолство в Париж."И един анонимен пед.ера.ст коментиращ под номер 5.