Австрийският канцлер Файман подаде оставка

Той се оттегли и от лидерския пост в партията си
Обновена: 9 май 2016 15:18 | 9 май 2016 15:18, Елка Василева
3
Австрийският канцлер Файман подаде оставка
Вернер Файман. Снимка: Reuters

Австрийският канцлер Вернер Файман подаде оставка като ръководител на коалиционното правителство и лидер на Австрийската социалдемократическа партия (АСДП), съобщиха осведомителните агенции.

На бързо свикана след заседание на партийното ръководство пресконференция Файман обясни, че е решил да се оттегли, тъй като няма пълна подкрепа сред съпартийците си. "Правителството има нужда от нов старт", подчерта той.

Още по темата

Файман е подложен на натиск от страна на профсъюзни дейци и членове на младежкото крило на АСДП заради твърдата му позиция по законите за предоставяне на убежище и заради слабото представяне на партията му на президентските избори преди две седмици. Те бяха спечелени от кандидата на дясната Австрийска партия на свободата, който получи почти четири пъти по-голяма подкрепа от кандидата на социалдемократите.

Те претърпяха и поредица от загуби на провинциалните избори. АСДП и центристката Народна партия доминираха на австрийската политическа сцена от Втората световна война.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: АвстрияВернер Файман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До кой идва на власт НЕ ЕС ИСКА ТАКИВА МЕКОТЕЛИ КАТО НАШИТЕ - ЩЕ УСПЕЯТ САЩ ДАВАТ ПАРИТЕ ТЕ И КОМАНДВАТ КАКТО КАЗА ОБАМА---НИЕ ДИКТУВАМЕ ПРАВИЛАТА НА АТТП
2
0
 
33
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
писарчето не вниква чак толкова дълбоко в същността на нещата
1
0
 
39
 
! Отговори
кой идва на власт преди 7 години
Не се разбира, защо е подал оставка във връзка с твърдата му позиция за имигрантите, до колкото разбрам този който идва след него има още по-твърда позиция за имигрантите, така ли е?