Над 600 британски икономисти - против излизане от ЕС

Референдумът за съдбата на Великобритания в ЕС е на 23 юни
29 май 2016 13:08, Петя Славова
43
Над 600 британски икономисти - против излизане от ЕС
Снимка: архив, Reuters

Над 600 водещи британски икономисти се обявиха против излизане на Великобритания от Европейския съюз, тъй като последиците от тази стъпка ще се отразят негативно на икономическия растеж на страната.

Това съобщи днес в. "Обзървър", публикувайки резултатите от изследване на социологическата агенция Ипсос, предаде ТАСС.

От общо 639 анкетирани експерти 82 процента са категорични, че прекратяването на членството в ЕС "ще се отрази негативно на доходите на британските семейства". В същото време 57 процента са на мнение, че скъсване на отношенията с Брюксел "ще подкопае растежа на икономиката и ще съкрати БВП с 3 процента през идните 5 години", отбелязва изданието.

Преобладаващо мнозинство от специалистите - 72 процента - прогнозира, че отрицателните последици от Брекзит (Brexit - съкратено от British exit, британско излизане) ще засегнат икономическия растеж в дългосрочна перспектива от 10-20 години.

Референдумът за съдбата на по-нататъшното пребиваване на Великобритания в ЕС ще състои на 23 юни, съобщава БТА. Това ще бъде третият общонационален плебисцит в историята на страната. През 1975 година британците подкрепиха членството в Европейската икономическа общност, и през 2011 година имаше народен вот по въпроса за промяна на избирателната система във Великобритания, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
До Шоп - Шопе, престани да тролиш, писна ми!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен че са много, мюсюлманите в Европа се размножават с космическа скорост.А старата чанта им плаща социални помощи по 400 евро на месец
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
25 - И ние си имаме един такъв, с неустойчиви позиции.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли се ядосвате - ГЛАСОВЕТЕ ПО ПОЩАТА ЩЕ РЕШАТ ВЪПРОСА.
24
1
 
0
 
! Отговори
NIKAKVA ZEMYA преди 7 години
MAMIZATA VI GEISKA BRUKSELSKA.TAZI ZEMYA E NAPOENA S KRUVTA NA BULGARSKIA NAROD.IZGORELITE GUSHTERI SAMO TOVA CHAKAT.
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания няма да излезе от ЕС със сигурност. Язък за паричките на Путин дето ги хвърли за английски мeкeрeта като Фараж.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До anglichaninТи си толкова англичанин колкото баба ми е ***, но че си путинофил се вижда и от космоса.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 600 британски икономисти - против излизане от ЕСАбе кой ти гледа икономистите, всички гледат с трепет какво ще кажат путинофилите в Британия.
20
1
 
10
 
! Отговори
anglichanin преди 7 години
аз живея в ук от повече от 5 години и имам британски паспорт. Ще гласувам за излизане от ес. Ако погледнете нещата реално всички държави извън ес се справят по-добре от ес. Например Канада, Австралия, Америка, Китай. Ес е най-слабо растиящия континент в света! Скоро всички ще го задминат. Ако погледнете държавите от ес ще видите доказателства. Франция- пълна клоака, Германия не е мръднала от 80 милиона от десетилетия,Италия и Испания над 20% безработица..не благодаря
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стойте си в ЕС ние ще ви довършим.
18
8
 
7
 
! Отговори
Глас народен преди 7 години
Ефектът ще е ,краткосрочно свиване на икономиката и доходите на британците и дългосрочно спасение на Англия от ислямизацията която грози ЕС и икономическият крах на икономиката му....
17
10
 
7
 
! Отговори
Гай Прокопиев преди 7 години
Бреййййй ,много русофили и путинофили в старата Англия ,цели 52% процента искат да се махнат от проваленият ЕС,ной-вероятно Путин лично им плаща в обезценени рубли,хахаааааа....
16
6
 
9
 
! Отговори
aaa преди 7 години
Колкото по силно хвърлят къчове"специалистите" ,толкова по твърдо трябва да се следва противоположния курс.Британците поне имат шанс,на нас Бог да ни е на помощ.
15
2
 
13
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Владимир Путин каза, че ще превърне саудитка арабия във стъкло. Ако нападнат персия.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брееееей, то тука само пророци и врачове... Така щяло да стане н'ам си как, шиити, сунити, идилии... Гледайте си нaaкaнитe шалвapи и не се намесвайте в чужди софри, да не намажете някой кyp.
13
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
парите от ес са до 2020 г след това кои крал крал останалите да духат супатанищо няма да стане с тази богата дьржава която векове е ограбвала света
12
11
 
10
 
! Отговори
Сабайдин преди 7 години
ЕС бързо ще се трансформира в Еврохалифат. Кофти тръпка. Така че споко. Въпросът е кога. И ще настане една ИДИЛия ви казвам. Ще се счепкат сунити, шиити, християни, араби, афганци, турци, кюрди, славяни, западноевропейци. И всичко това на фона на все по агресивна природа, изчерпващи се водни и енергийни ресурси и за капак постантибиотична ера. Честито на печелившите.
11
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано се разпадне ЕС. Да видим тогава "нашите", "мамините" и "будните" как ще си правят cxемите. Нас ЕС ни издърйа. Защо? Защото все още живеем в комунизма.
10
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС се разпада и шизоидите врещят, отиде им Централната банка и измислената валута на кино.
9
10
 
12
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Първото нещо което трябва да направи европа. Е да изхвърли англичаните. Подмениха вота на народа. Първо на Шотландците. И сега на Австрийците.