Британците гласуват BRexit, заради потенциални терористи

Внезапно сътресение ще предреши резултатът, смята специалист
11 юни 2016 14:25, Петя Славова
58
Британците гласуват BRexit, заради потенциални терористи
Снимка: flickr

Внезапно сътресение в следващите две седмици като терористично нападение над Европейското първенство по футбол във Франция може да тласне Великобритания да гласува за напускане на ЕС, заяви бившият главен икономист на Европейската централна банка Отмар Исинг, цитиран от Ройтерс.

На семинар на швейцарски банкери в Женева Исинг заяви, че британците се затрудняват да разберат всички аргументи, които излагат двата лагера за или против излизане на Великобритания от ЕС.

"Ако нещо се случи, каквото и да било събитие, вземете например бежанския проблем, изходът е решен. Вземете Европейското първенство по футбол - ако там се случи някаква терористична проява, мисля, че реакцията на британците за Брекзит също ще е нещо сигурно. Това не е рационално решение", каза той, цитиран от БТА.

Най-голямата тревога от Брекзита не е излизането на Великобритания от ЕС, което също е достатъчно лошо, каза Исинг.

"Най-големият повод за безпокойство е, че след този дълъг период на продължаваща интеграция (в ЕС), това ще е първата стъпка назад. Екстремистките партии в редица страни, като Националният фронт (във Франция), те просто чакат такъв пример. И това може да задейства динамики, които много трудно подлежат на контрол", заяви Исинг.

Много хора са загубили доверие в политиците и традиционните партии, каза той. "Вчера мой приятел ми се обади и ми каза: "Представи си следващата среща на Г-7 с участието на американския президент Тръмп, италианския президент Бепе Грило, английския премиер Борис Джонсън" и аз му казах да спре преди да стигне до Франция.

Звучи смешно, но е много тревожно. Тези личности са израз на отчаянието на много хора", отбеляза бившият главен икономист на Европейската централна банка Отмар Исинг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Малък" терористичен акт и изобщо не е необходимо да е във Франция, а някъде из ЕС и резултата на Референдума ще е ясен! Само че до това положение го докара не ИД а Брюкселската малаумна политика на т.н. ЕС лидери! "Черешката на тортата" на тяхната политика разбирасе бе мигрантската криза. Точно от тях предизвикана с лидерството на Германия! Естествено Великобритания напусне ли ЕС "Ефекта на доминото" е неизбежен! Несъобразяване с мнението на болшинството граждани на ЕС ще му струва скъпо!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на ЕС са ЕК и ЕП- банда назначени (а не избрани), несменяеми чантоносци. Иначе, ако ДЪРЖАВАТА не беше убила родната конкурентоспособност, сега свободната търговия щеше да работи в наша полза. Не е много сложно, колкото и да се навеждате и на Запад, и на Изток. А иначе Камерън ще си поплаче от собствената простотия.
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не беше ЕС сега нямаше да имате пари и за кисело мляко,за съжаление ЕС не се бори със руската чума налазила България,не ЕС е лош ,лоша е руската мафия която управлява България .България Сърбия са водени към мизерията от Русия
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откровение, 18"..излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й, и да се не заразите от язвите й:""..Ще я оплачат и ще ридаят за нея земните царе, които са блудствували с нея и живели разкошно, кога видят дима от изгарянето й"".. И търговците земни ще плачат и ридаят за нея, понеже стоките им никой вече не купува"".. И всеки корабоначалник, и всички пътници по корабите, и моряци, и ония, които търгуват по море, застанаха отдалеч и викаха, като гледаха дима от изгарянето"
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички натовски държави са на руснаците. Стига си с ядрен удар русофилче. Ще му мислим когато руските политици и висши чиновници изтеглят децата си от САЩ и европейските столици.
10
16
 
15
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
Свободната търговия е това, което движи прогреса. Българинът е най-мрънкащото същество на земята, но по качество на живот сме в топ 25% от държавите в света. Извън ЕС щяхме да сме наравно с Конго и Зимбабве.
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТялотоХубавото на ЕС е свободната търговия. Всичко друго е излишно.Свободната търговия съсипа българската икономика и докара мизерията и безработицата в България. Полза имат само големите компании които превзеха пазарите ни и умъpтвиха местното производство без никакви надежди за съживяването му. В ЕС България ще си остане завинаги страна от третия свят и депо за евтини работници.
8
2
 
20
 
! Отговори
нико преди 7 години
няма вечни империи и съюзи идва момент на разпад ес е като ссср брюксел взема решения като москва а решението на меркел да вкара емигранти мюсюлмани в европа още повече наля масло в огъня. германия юе унищожи европа за трети път
7
1
 
6
 
! Отговори
рaзпaд преди 7 години
хa..хa..
6
6
 
19
 
! Отговори
Тялото преди 7 години
Хубавото на ЕС е свободната търговия. Всичко друго е излишно. А най-лошото е бюрокрацията.Нека всяка страна да си е суверенна, но да има свободна търговия. Както е в южноазиатския съюз. Няма нищо ложо да има лек визов режим. Сигурността е все по-важна.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Да, те милите араби толкова културни и добронамерени, пък лошият Путин само плаща на терористи (И изнасилвачи...и крадци...и....) да ги очернят...
4
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно за Путин и Русия се сетих, те ще имат най-голяма изгода да планират атентат на европейското. Гадното джудже само такава възможност чака.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не е рационално решение" - да, ако чакат ОЩЕ терористични актове, че да се светнат за проблема с бежанците. Рационалният човек отдавна е "за" излизане от Европистан.
2
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давате добри идеи на Путин. Той отдавна използва тероризма да разруши ЕС.
1
5
 
23
 
! Отговори
факт преди 7 години
ДА СЕ РАЗПАД ЕС. ,И ВСЯКА ДЪРЖАВА ДА СИ ПАЗИ ГРАНИЦИТЕ ,ЗА ДА НЕ ВЛИЗАТ !!!