Фарадж с прогноза: ЕС е напът да се разпадне

Стартът на процеса е на 23 юни, убеден е политикът
11 юни 2016 18:39, Красимир Ангелов
196
Фарадж с прогноза: ЕС е напът да се разпадне
Снимка: Reuters

Британският народ ще гласува за излизане от ЕС, после и други ще последват примера му и това ще доведе до разпадане на целия проект, заяви в интервю Найджъл Фараж, един от водещите участници в кампанията за Брекзит, предаде ДПА.

Още по темата
"На 23 юни Великобритания ще напусне съюза и ще промени Европа", отбеляза Фараж, лидерът на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство в интервю за италианския вестник "Кориере дела сера".

"Ще се получи ефектът на доминото. След нас и другите северни страни ще напуснат, една по една. Първо Дания, после Холандия, Швеция, Австрия. Референдумът е най-важното събитие от 1957 г.: ЕС е напът да се разпадне", заяви той, цитиран от БТА.

Фараж каза, че южните страни като Италия, Гърция и Испания ще спечелят от подобен развой, защото единната валута на ЕС еврото "разрушава" икономиките им и същевременно е "оръдие на германската хегемония".

В интервюто лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство заяви още, че дори избирателите да отхвърлят Брекзита, британският премиер Дейвид Камерън "пак ще трябва да подаде оставка" заради разногласията, които съществуват в партията му по въпроса за излизане или оставане в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
0
 
! Отговори
Правопис преди 7 години
Българските джурналя вече преправиха правописния речник и "на път" ВИНАГИ се пише слято. От години не съм срещал правилно изписване, тези, които можеха да пишат, са вече или пенсионери, или в ГРОБ-а.
94
2
 
2
 
! Отговори
мухолец преди 7 години
Защо пък да се разпадне...германците ще си отдъхнат от английските капризи, ще си строят европа в две редички, ще се разберат с руснаците и китайците и ще сма си добре. Англетата мътят водата от самото начало на ЕС.
93
1
 
1
 
! Отговори
учудена преди 7 години
Ама верно в новия речник на БАН било напът...
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека се разпада .Ние ще останем начело с Боко Тиквата -вечния мин председател на ***.
91
3
 
2
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Ама сте и неграмотнички. НАПЪТ не една дума и се пише НА ПЪТ. Запомнихте ли?
90
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КГБ само слухти някой куфражист-алкохолик като Болен и Фараж да се изпуснат против САЩ,ЕС и НАТО и бързат да направят новина все едно са общественото мнение на европейците...а всъщност са изхвърлени в трета глуха..ха.ха Ако не се провали ЕС,Русия е загинала..ха.ха нейните стоки са конкурентни само в нова Гвинея при канибалите..ха.ха
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да падне крушата , трябва да раздрусаш дървото .
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същото беше и с референдума за Шотландия. Малко преди вота се изкарваха съобщения, че ще се отделят, явно за потиснат настроенията на по-реактивно настроените и накрая хоп - "Патица изненада" (Фолти Тауърс). Тия политически врътки вече са ясни и на малките деца. И да останат и да не останат, животът и там ще става по-труден, отколкото е бил.
87
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този все го показват, когато трябва да се манипулира общественото мнение, понеже има крайно неадекватни изказвания. По-рано плашеше с близо 30млн. източноевропейци и снимаше от Столипиново. Да беше снимал вече съществуващите ман'гали в Лондон. После управляващите използваха част от неговите изказвания, в частта в която са им удобни. И така на час по лъжичка, защото за богатите и големите компании е важно постоянно да прииждат нови и нови работници. Така малко по малко се манипулира избирателя.
86
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Океанът диваци идва изключително за пособия и някакви смътни надежди как после, като станат много ще се изкефят върху умиращите бели. Те дотам са лишени от способност за мислене, че не се сещат че без бели няма и пособия. А истината е съвсем друга - евреите бутат тази кал в Европа, за да се руши християнството което съществува само в бялата раса. Хилядолетният опит им говори че за тази цел трябва да няма бели! А за пясъчните двуноги млекопитаещи семити жалък край от канибализъм.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей тоя соц голяма работа бе, щом излизането на Англия от ЕС през 2016 е повод да се водят дискусии за времето в България преди 30-40 години. Какво е било през соца, защо всичко говори само за тоя соц?
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ами азДо Анонимен127за мене си съм наравил достатъчно през тези 27 години-научих 3 чужди езика,работя навънка и съм добре . ако мислиш , че ще направя нещо за мързеливци като теб...значи още живееш в соца.Ако знаеш само какъв *** си, щом се хвалиш тук, че си успял да научиш 3 езика и работиш "навънка" и "съм добре". Типичен българин провинциалист. Впрочем аз трудно научих английски но дъщеря ми е само на 9 и свободно говори български, английски, испански и френски.
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС е обречен, Европа я очакват много трудни времена!
82
4
 
3
 
! Отговори
холмс преди 7 години
ЕС няма да се разпадне.Путин малко се изнерви в един момент,може и да е бил на маса като започнаха данданийте на майдана.Но ще му мине.Той винаги е бил за голям бизнес от Владивосток до Лисабон.Глобален тип с много оръжияАнгличаните се усетиха че напоследък рибата бяга,щото много подводници взеха да се навъртат около ла манша.Струва ли в крайна сметка да се мре за едните въшливи долари.На този въпрос ще си отговорят англичаните този месец.
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чичо моше нема да позволи разпада иначе край на всички търговски споразумения и мечти за хегемония над сичкото *** по земята.
80
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва дасе подчертае, че този политик Фарадж е пристигнал в Англия за да се скрие от пакистанските власти. В Пакистан той е бил осъден за убийство и е живял под чуждо име докато изтече давността на присъдата му.Това я чака Европа (която приема всякяакви убийци, джихадисти или само търтеи, правещи се на нещастни бежанци) - разпадане, етнически конфликти, спад в икономиката.
79
2
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Колкото по-скоро,толкова по-добре!Амин.
78
4
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Аз нямам против. Аман от хрантутници.
77
2
 
2
 
! Отговори
ами аз преди 7 години
До Анонимен127за мене си съм наравил достатъчно през тези 27 години-научих 3 чужди езика,работя навънка и съм добре . ако мислиш , че ще направя нещо за мързеливци като теб...значи още живееш в соца.
76
4
 
3
 
! Отговори
знам преди 7 години
До Анонимен128 че руснаците снабдяват с ракетни двидатели щатите но това е чаястен случай смешен за икономиката на 150 млн държава богата на суровини.аз те питам за потребителска техника или машини.нали повечето ни техника беше руска...защо не си продължил да я купуваш и ползваш и след 1989...а защо като е била добра не са я купували и другите от бившият сив???