Хамънд: Путин ще ликува от слаба Великобритания!

Шотландия ще иска извън кралството, но в ЕС?
24 юни 2016 15:22,
54
Хамънд: Путин ще ликува от слаба Великобритания!
Снимки: архив Reuters

Великобритания губи голяма част от външнополитическата си сила в резултат на гласуването за напускане на Европейския съюз, каза британският външен министър Филип Хамънд, цитиран от ДПА.

До момента Великобритания настоява за запазване на икономическите санкции срещу Русия, но сега решителността на ЕС може да се разколебае, предупреди Хамънд.

Според него отслабването на позициите на Великобритания вероятно се приема със задоволство от руския президент Владимир Путин.

"Подозирам, че тази сутрин той усеща малко по-слаб натиск и ще бъде малко по-оптимистично настроен за шансовете си в крайна сметка да постигне смекчаване на тези санкции на ЕС", каза Хамънд, цитиран от БТА.

Лидерът на Лейбъристка партия Джереми Корбин прогнозира тежки времена за Великобритания след гласуването за напускане на ЕС. Според опозиционния лидер правителството трябва да защити и да насърчи британската икономика при процеса на раздяла с общността.

"Очевидно предстоят много трудни дни", каза той, като изтъкна падането на британската лира като реакция на гласуването за излизане от ЕС.

По думите му британците са гласували за напускане на общността, защото са ядосани от отношението на няколко последователни правителства към тях, посочва Ройтерс.

Според него Brexit-ът ще доведе до последици за заетостта във Великобритания, а правителството би трябвало да ги сведе до минимум.

Шотландската национална партия (ШНП) вероятно ще призове за нов референдум за независимост от Обединеното кралство, каза бившият й лидер Алекс Салмънд, след като Великобритания гласува за напускане на ЕС, но повечето шотландци се произнесоха за оставане.

"За Шотландия в никакъв случай не би било разумно да напуска ЕС", заяви той.

Попитан дали настоящият лидер на ШНП и първи министър на Шотландия Никола Стърджън ще настоява за нов референдум за независимост, Салмънд отговори: "Да"

Консервативният британски евродепутат Даниел Ханан каза, че няма предложения за промяна на статута на гражданите на ЕС във Великобритания.

"Никой не предлага каквато и да е промяна в статута", заяви той, като добави, че ще продължи да има имиграция.

"Всичко, което искаме, е определен контрол върху това кой идва тук и в какви бройки", каза Ханан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е велик! Евро мишоците могат само да завиждат на лидер като него и да пускат долни очерненящи слухове.
25
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време на нас ни пречеше капитализма, сега на Запада им пречи Путин. ЕС излезе по-тоталитарна организация и от СИВ. Няма ли да поканите северна Африка, Близкия Изток и Латинска Америка в ЕС? Това колониално отношение към по-бедните държави ще ви излезе през носа. Но вие си имате достатъчно камилари и бананаджии за европейския облик на колониалната пародия ЕС.
24
2
 
13
 
! Отговори
ало ало преди 7 години
Българите ,това е пореден шанс за присламчване към нечии ***,все пак това е национален спорт.
23
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че ви плаша, но началото на края на прехода е в ход - Путин го забави може би от садистични чувства. Макар че злорадството е най-човешка черта. Вижте, проблемът е че в руските църкви масово навлизат икони с образа на Сталин и надписи от рода: "Сталин ще защити бедните", "Сталин ще им даде хляб" и пр. Все пак това е добре. Лошото е когато едри здрави момчета с червени петолъчки на кожения каскет , ще влязат във вашия дом - с прокурорска заповед/или без нея-в лошия случай/.Имате високи зидове?
22
3
 
26
 
! Отговори
НЗ преди 7 години
Въпрос за напреднали - каква ще бъде разликата между референдума на Шотландия и референдума на Крим?:-)
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин няма пръст в тая работа. Ако му бяхте дали да организира референдума, щяхте да постигнете 98% избирателна активност и резултат 90% в полза на желаното решение.
20
4
 
23
 
! Отговори
Срочно! преди 7 години
Продавам изгодно вила с магнолии в Банкия, мазе пълно с мас и филии, бурета с асфалт, няколко банки с кръв/надпис за М.О.-на пракинга/ и пр. Може и бартер стадо овце в региона.
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин си пие водката, мезва с червен хайверец. Отложи срещата с матросите от Петроград, поне за година-две.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хамънд: Путин ще ликува от слаба Великобритания!politikus.ru/uploads/posts/2016-06/1466762110_clteqtpxeaarmyy.jpg...v kvartira do Janukovich...:))
17
1
 
26
 
! Отговори
палячовци преди 7 години
По лесно е някой друг да е виновен а не политиците в Англия,който докараха много беди на света с техния слугинаж на САЩ.
16
0
 
13
 
! Отговори
от някого преди 7 години
Хаха може би и аз съм виновен,защото и аз се събудих облекчен,без да ми се налага да се облекчавам!!!
15
1
 
23
 
! Отговори
ПУТИН,ПУТИН,ПУТИН преди 7 години
а бе вие некадърници само чужда вина търсите. Сами сте си виновни, че хората не ви искат
14
12
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
"Путин ще ликува от слаба Великобритания!"...... - а от слабия петрол...
13
1
 
30
 
! Отговори
ПУТИН преди 7 години
Мислех, че КАМЕРЪН е най-т.ъпия, ама като гледам тоя е още по-зле
12
1
 
30
 
! Отговори
еее стига преди 7 години
Пак ли Путин,а не си виждат техните грешки който доведоха до този резултат!?
11
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Ти си първият путинист, който признава, че джуджето е нападнало Украйна! Какво, изпусна ли се? Случва се на не много умните и после мирише.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова пък демократите от ОАЕ продължават да си перат парите през ситито. Но какво е демокрацията ако не камшик за бутилка алкохол, рязане на ръце, пребиване с камъни и др. Важното е на Русия да е гадно. Вместо да има търговско съдружие в Европа, то всеки гледа да прекара всеки, че даже си влачи послушковци от гз на географията. Нерегламентираната миграция, а не Путин пречи на Англия.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахаха.. пак Путин е виновен... ахахахах.. тва почна да става жалко...
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Спри за малко, че и те да му направят! Но не отстъпваш нали! Харесва ти знам!
7
1
 
2
 
! Отговори
baihui преди 7 години
Evrogeiskia sauz e homota, koito Wall Street-skite evrei nadenaha na Evropa v momenta ECB kupuba ondovete na razorenite Amerikanski kompanii za kraking prinidiha ni da se otkajem ot izgona targoviia s Rusia i da si kupuvame proizvedeni v Kitai Amerikanski boklutsizaliaha ni s pal4ishta islamski varvari