Тереза Мей става британски премиер още в сряда

Камерън подава оставката си на 13 юли
Обновена: 11 юли 2016 19:51 | 11 юли 2016 19:32, Красимир Ангелов
22
Тереза Мей става британски премиер още в сряда
Снимка: Reuters

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че до сряда вечерта страната ще има нов премиер и името му ще е Тереза Мей - досегашната вътрешна министърка, предадоха световните агенции.

Още по темата
"В сряда вечерта на Даунинг Стрийт 10 ще има нов премиер”, каза Камерън. Той заяви, че ще връчи оставката си на кралицата на 13 юли след парламентарния контрол.

"Ясно е, че Мей има огромната подкрепа на депутатите консерватори", заяви Камерън и добави, че нейната съперничка Андреа Ледсъм е взела правилното решение, като се е оттеглила от надпреварата по-рано днес.

Камерън изрази задоволство, че Мей ще бъде новият британски лидер, защото “тя е компетентен и силен политик, и е повече от способна да осигури нужното на страната ръководство”.

В заключение камерън посочи, Мей ще има неговата морална подкрепа.

По-рано днес вътрешната министърка Тереза Мей бе избрана за лидер на управляващата Консервативна партия във Великобритания. Тя ще смени сегашния лидер Дейвид Камерън и е на крачка от това да го наследи и като премиер на страната, предаде ДПА.

"Получих потвърждение от партийния съвет и вече мога да обява, че госпожа Мей е избрана за нов лидер на Консервативната партия. Тя встъпва в тази длъжност веднага", каза пред репортери Греъм Брейди, председател на изборния комитет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да става премиер по-бързо и да подава молбата за напускане, и да се разкарват най-накрая. Те взеха нещо да се потриват. Няма да ги чакаме 10 години. Пълно е с някакви луди, които още мислят, че Брексит няма да се случи :)
11
1
 
7
 
! Отговори
---------- преди 7 години
Абе, не е баш тъй!Италия е в мнооого тежко финансово състояние и се нуждае отсериозна финансова помощ .Дойче банк скърца като изгнила барака и аха-аха да се срине.Британците почнаха да конфискуват банковите сметки на олигарсите без съдебен иск, ако не докажеш как си придобил всеки цент - което за олигарсите е почти невъзможно.Икономическото, финансовото и банково състояние в глобален мащаб е пред нов, този път още по- тежък крах.За нас бедните прошка няма да има, шъ ни разгонят фамилията!
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който подценява Великобритания, ще съжалява. Франкфурт, Париж искат дял от баницата ама няма да стане. Лондон е номер 1.
9
2
 
9
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
КОЛКО СА БЬРЗИ----НЯМА ЗАГУБЕНИ ДНИ В ИЗБОРИ И Т.Н.---У НАС--МАИМУНЬОСВАНЕ ДО ПОСЛЕДНО И НАКРАЯ--КАКВОТО КАЖЕ ЕС Т. Е ---САЩ КЛОЗЕТ НЕ ДЬРЖАВА
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя така малко клони към теорията за полицейска държава ама лошо няма. Ще поразгони малко селчарниците от чужбина.
7
0
 
5
 
! Отговори
joker преди 7 години
Василев, приятно "усвояване" на еврофондовете, ако си един от народа! хаха А ако си от бюрокрацията, то е ясно че ги усвояваш;
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая ще я изберат единствено щото прилича на Маргарет Тачър. Както Софиянски стана кмет на София.....
5
8
 
10
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Ако от цяла Великобритания се намери един работник, който да е по добър от мен в моята област, аз ще приема Турция за моя родина и ще се кръстя Владимир Медведев Путин!!!Селяни, разгърнете са и живейте и работете като хора със свободна воля , никой не може да семери с българина , ако той е разкрепостен и не робува на идеологии и олигарси!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!
4
1
 
8
 
! Отговори
честито преди 7 години
Най-логичното нещо, което би следвало да направи новият премиер е да свика предсрочни избори. Управлението й преди такива избори ще има характера на служебен кабинет, при това заобикаляйки дори вътрешното партийно допитване. Новият вот би дал стабилна основа за едно безоблачно управление следващите 5 години. Който победи, победи. Но, нека изчакаме, и да видим с какво ще ни изненада новото лице на номер 10.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Намери се един мъж в тая държава
2
4
 
14
 
! Отговори
Момо преди 7 години
В четвъртък да е подала молбата за активиране на чл. 50!
1
26
 
8
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Британци съжалявам, Германия е велика, еврото стабилно!Във Великобритания няма никога да ходя да работя, защото в България работливите хора живеят добре!Българските селяни само ще ходят да берат ягоди и да рабоят по строежите!!!Елате си в България ве селяни, ще усвояваме еврофондове и ще има бизнес и пари за всички!!!Обичате да да се чувствате нищо.жества гастербайтери във Великобритания???Агент Дейвид Блъмберинг!ЦРУ!!!