Дирят 15-годишен, иска да изтреби християните

Син е на ислямски проповедник, свързан с терористите от Вервие
9 авг 2016 12:14,
31
Дирят 15-годишен, иска да изтреби християните
Снимка: архив, Reuters

Полицията издирва 15-годишен, записал видео, в което призовава за избиването на всички християни. Младежът е син на радикален ислямски проповедник, живеещ в Белгия, който се подозира за духовен вдъхновител на терористите от Вервие. Тяхната клетка беше разбита от полицията миналия януари.

Видеото е качено на френска интернет страница и показва тийнейджъра, бродещ из улиците на Вервие и зовящ на арабски за избиването на всички християни.

"О, Аллах, унищожи отвратителните християни. О, Аллах, убий ги всичките. Не спасявай нито един от тях", казва младежът.

Сигналът до полицията е подаден от кмета на града, която твърди, че момчето е в списка на радикализиралите се граждани.

Според полицията младежът е син на радикалния имам Ел Алами Амауш, който има двойно холандско и мароканско гражданство и служи в джамията на съседно село.

Салафитският проповедник има издадени две заповеди за експулсиране от Белгия като опасен за обществото, но ги обжалва в съда. Държавният секретар за бежанците и имиграцията Тео Франкен обясни пред обществената телевизия, че се опитва да върне имама в Холандия от една година, но че решението на съда бави изпълнението на заповедта за депортация. Той добави, че Амауш е "духовният баща" на терористичната клетка от Вервие, подготвяща атентат от името на "Ислямска държава". Тя беше разкрита от белгийската полиция през януари 2015 г. Двама от членовете й бяха убити при полицейската операция.

Междувременно имамът и семейството му са напуснали жилището си преди две седмици. Белгийският тв канал RTL съобщи, че те са заминали на лятна почивка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
5
 
! Отговори
7.62 преди 7 години
Пък аз си мислех че само нашите съдии са избутани!!!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислямистите баща и син били на почивка в Сирия при ИД.
18
0
 
28
 
! Отговори
... преди 7 години
Европейските елити водят война срещу собствените си народи. Искат да има тероризъм и насилие, за да имат оправдание да налагат институциите си и да упражняват тотален контрол. И ни имат за много прости - мислят, че с елементарна медийна пропаганда номера ще мине....
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що па ще го екстрадират в Холандия с чаветата на гумена лотка и обратно в Мароко.
16
0
 
30
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 7 години
Ти говориш за владетели - те са били убедени, че по Божия воля управляват държави и народи. Имали са чувство за историческа отговорност. Живеели са и са действали с мисълта, че ако се компрометират, това може да доведе до смяна на династията.Днешните управляващи са марионетки на върхушката на олигарсите, които пък се интересуват само от инвестициите си и се стремят към максимални печалби. А управляващите се стремят да се замогнат в рамките на мандата си.И едните, и другите нехаят за народа!
15
1
 
33
 
! Отговори
MM преди 7 години
Класика - млад *** като не може да се уреди с жена, беснее и иска да избива всички. Една овца или магаре не може ли да си намери и да миряса.
14
0
 
45
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 7 години
Храни к/у/ч/е да те лае!Извинявам се на ку/че/тата, не исках да ги обидя като ги сравнявам с този.
13
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави ли ви впечатление, че в Испания тия много-много не виреят? Щото там са им яли попарата и колко века Реконкиста имат, докато си върнат страната. Очаквам в цяла Европа да стане така, и то доста скоро.
12
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не така с лошо към младежът... може да се стресира като разбере, че някой иска да му осуети плана, а това някак не е толерантно. Всички трябва да се съобразим с него и ако трябва ще даваме жертви, пък ще чакаме да се разкае и интегрира.
11
2
 
34
 
! Отговори
иван преди 7 години
и всичко заради някакви девственици... ами да си намерят красиви жени кво се занимават с тея забулени кучета:)))
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
петърчо, на втория цитат нещо си се пообъркал. От корана ли си го копирал?
9
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е следната. Европа върви към тотално извращение. Зоофили и педофили шестват по улиците. Думите майка и баща биват забранявани. Жестоки преследвания към хора, които просто искат да живеят нормално, мирно и да учат децата си, че жената е жена, а мъжа мъж. Глобалните робовладелци целят създаване на сива аморфна маса от безполови работници-пчелички, на които да им се плаща единствено в храна, наркотици и VR-секс. Бог изпраща ислямската заплаха просто като възможност хората да скъсат оковите
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки чел малко историческа литература ще разбере, че Европейските страни винаги са имали твърди владетели, управлявали безкомпромисно, издънките винаги са довеждали държавите си до трагични последствия. Как е възможно в 21-век, Европейските лидери да допуснат такова безхаберие, векове европейските врадетели са държали турците и арабите на страна и избутани в техните си земи, а сега ги пуснаха на всякъде. Оставам с впечатление, че простотията освен по масата от народа е и на най-високите етажи.
7
6
 
21
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Cмиреност и толерантности спрямо ислямската инвазия.
6
1
 
44
 
! Отговори
123 преди 7 години
Интересно къде ли са на почивка - вероятно не на някой европейски плаж по монокини... Такива трябва незабавно да бъдат изпращани на почивка по родните им места...
5
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е дете! само едно бедно детенце!Настането го в приемно семейство, по възможност жената да е млада, руса и хубава!Осигурете му месечна издръжка от поне 5000 евро!Бъдете толерантни! Борете тероризма с толерантност!
4
0
 
32
 
! Отговори
апел преди 7 години
НАТО с всичките си въоръжения да изтласкат ислямистите обратно, инаце рискуваме главите си..
3
1
 
55
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Европа никога не е била толкова смешна и жалка. В природата няма празно. Очевидно е че ако се продължава така бая граждани на ЕС ще опитат ножа и куршума ей така както си се разхождат по улиците. А за после не ми се мисли даже.
2
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пускайте ги в Европа, канете ги, давайте им пари, а те накрая ще ви затрият. Всяка жаба трябва да си знае гьола. Тези хора не са европейци и никога няма да бъдат. Вижда се, че дори трето поколение хора са си с онова тяхното ниво.
1
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радикален ислямски проповедник, срещу когото има обвинения, но не е арестуван. Заминал със семейството си на почивка. Да има имам толерастията.