Половината германци вече не искат Меркел

50 на сто от запитаните са били против тя да получи нов мандат
28 авг 2016 09:13,
74
Половината германци вече не искат Меркел
Снимка: архив, Reuters

Половината германци не искат Ангела Меркел да получи четвърти мандат като канцлер, предадоха ДПА и БТА.

Публикувано днес проучване на социологическата служба Емнид за в. "Билд ам зонтаг" показва, че 50 на сто от запитаните са били против нов мандат на Меркел, а 42 на сто са били "за". 70 на сто от поддръжниците на Християндемократическия съюз (ХДС) искат тя да запази поста си до следващите парламентарни избори догодина. 22 на сто от тях обаче искали тя да се оттегли.

Меркел все още не е обявила дали ще се кандидатира за четвърти мандат, припомня ДПА. Тя заема поста канцлер от 2005 г. и в момента оглавява широка коалиция с Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Ако спечели нов мандат, тя би могла да подобри рекорда на Хелмут Кол, който беше канцлер на Германия от 1982 до 1998 година.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 42..........Русофилите са и българофили............От 150 години насам русофил е синоним на национален предател. Русофилите винаги са предавали българските национални интереси. За тях няма по свято от интересите на Русия. Чети българската история и ще разбереш.
33
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Димов.................Бабата,гледа вече към старческия дом.............Меркел е на 62 години, жужето е две години по-старо от нея. Като се има пред вид средната продължителност на живота на мъжете /уикипедия -59 години/ в Русия трябва отдавна да е умрял, според твоята логика!
32
3
 
22
 
! Отговори
до 42 преди 7 години
Русофилите са и българофили а национални предатели са евроатлантиците.
31
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчо..................смешвн си, стига с тез русофили, стига мокри сънища с...............И кое му е смешното? Русофилите винаги са били национални предатели и са особено вредни във времена като днешните. И ти въртиш тази песен "снига с тези русофили, червени бабички с автомати" от две седмици за да неглижираш проблема.
30
2
 
20
 
! Отговори
Димов преди 7 години
Бабата,гледа вече към старческия дом. Мигрантите които тя покани с отворени обятия,ще й "помогнат" да остане далеч за политическият борд на предстоящите избори във Федералната република.
29
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българогерманец.................Мога да потвърдя, че 90% от етническите германци не я искат, останалите 10% които я подкрепят са антифа, *** или хора без позиция................Русофила не може да бъде нито българин, нито германец, а единствено руски крепостен. А това, което го твърдиш е долнопробна руска пропаганда. И този пост го въртиш няколко пъти с леки промени. Скрий се!
28
3
 
0
 
! Отговори
To Ф.С.В преди 7 години
Bullshit, man !
27
1
 
23
 
! Отговори
българогерманец преди 7 години
Само половината? Мога да потвърдя, че 90% от етническите германци не я искат, останалите 10% които я подкрепят са антифа, *** или хора без позиция. А другата половина която я подкрепя са си обичайните мюсюлмани, тур.ци, ара,би, африканци.
26
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен....Някой да е сравнявал меркело и путино фашизмите? Само в главата ти са тези сравнения. Бил ли си в Русия?....Ами щом говориш толкова авторитетно за меркело-фашизма, трябва да имаш първо пред вид този на Путин. Не съм бил в Русия, но и не е нужно за да знае човек, че Путин повтаря стъпките на Хитлер. А в Германия бях през април. Няма и помен от меркело-фaшизъм, за който говориш толкова компетентно. Дори пих една бира /8 евро/ в Хофбройхаус в Мюнхен, ако това име ти говори нещо.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен....Някой да е сравнявал меркело и путино фашизмите? Само в главата ти са тези сравнения. Бил ли си в Русия? Бил ли си в Германия тази и миналата година? Разкажи сивпечатленията, моля.
24
1
 
29
 
! Отговори
бръм... преди 7 години
Не може да е истина - 50% против Меркел.Много повече не я искат вече не само в Германия, а и в Европа
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В нормалните държави е нормално държавниците да се сменят. В неформалните лато Русия или Сирия може да управляват докато са живи.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.................Не са го признали подплашените хора от меркело-фашизма, който ти отнема децата само ако се резбере.......За света путино-фашизма е по-лош!
21
1
 
0
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Ае специалисти. Знаете ли как се превежда на български изчезналата вече държава Selcuk Rum?!
20
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да действа като Путин. Да убия няколко десетки журналисти, да убия някой опозиционер на моста Шлосбрюке в Берлин, да почерпи други с чай от полоний /рецептата да вземе лично от Путин/, да вкара няколко бизнесмена в затвора за десетина години. и работата заспива. Ще я преизбират докато стане 90 години.
19
1
 
11
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
Василев си продължава с тъпотиите. Аве Василкее мамина, до 10 години Германия ще е кочинката на Европа. Терор, изнасилвания, наркотрафик, безработица, рецесия. Ще видиш. Сега като хукнат и африканците към Швабия да видим кой кого и как
18
4
 
5
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
По скоро България ще се романизира, отколкото и педя турска земя да стане владение на кюрдите!
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резултатът означава, че 90% от немците не я искат. Не са го признали подплашените хора от меркело-фашизма, който ти отнема децата само ако се резбере, че в къщи се говори против бежанците. 10-те%, които я искат са турците.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Продадена невеста си е. Както навремето я е опънал бика Зевс, сега шъ я оноди полумесеца."-----------------------------... в резултат ще се пръкне вундеркинда "Европейски халифат".
15
9
 
5
 
! Отговори
Турчина Мехмед преди 7 години
В дълбока грешка си чоджун. Европа е бита карта. Продадена невеста си е. Както навремето я е опънал бика Зевс, сега шъ я оноди полумесеца. Даже ако имаш късмет може и да си очевидец. В най лошия случай внуците ти. Една нацийка има да си мъсти на Европа. Още от времето на Веспасиан. Но ти не ги разбираш тия неща ;))))