4-метрова стена срещу мигрантите в Кале

Парите (близо $2,7 млн.) за строежа ще са британски
7 сеп 2016 14:07, Елка Василева
13
4-метрова стена срещу мигрантите в Кале
Снимка: архив, Reuters

Във френския град Кале ще бъде изградена с британски средства стена, висока 4 метра, която да възпрепятства проникването на нелегални мигранти от Франция във Великобритания. Това съобщи британският държавен министър за миграцията Робърт Гудуил, цитиран от ТАСС.

"В най-скоро време ще започнем да строим нова стена", цитира изявление на Гудуил вестник "Дейли телеграф".

"Направихме телено заграждение, а сега градим стена (. . .) Укрепваме сигурността с по-добро оборудване", казва той.

По предварителни оценки стената ще струва 2 милиона британски лири (близо 2,7 милиона долара). Тя ще бъде изградена от двете страни на автомагистралата, водеща към кейовете на фериботната линия между Франция и Великобритания.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Калестенамигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
12
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
Нали до скоро англичаните се хвалеха че Слънцето в тяхната огромна империяникога не е угасвало !?Че колко столетия наред те ограбваха страните на тези нещастници, които сегачакат пред портите и !И какво се правят на ощипани тези поданици на склерозиралото бабе ,което стои начело на държавата им и не си знае парите . . . !?Сега да си сърбат попарата която са надробили, а да не я пробутват на нас европейците ?
7
1
 
9
 
! Отговори
франсетата са преди 7 години
изпращели !!! какво ги интересува да спират емиграцията към острова ???? след 2-3 години англия ще е извън ес и е по добре да УЛЕСНЯТ миграцията към острова...те англетат мразят само източноевропейците но харчат *** .значи мигрантите да стоят във франция и тя да ги издържа когато те искат в англия ...е нали англия е най-старата демокрация ..нека демократично да приемат нуждаещите се
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само 4 метра? Ниско е. Трима души стъпили на раменете и хоп - оттатък. После висва на ръце от другата страна и скача от около 2 метра, което се преживява. Вижте, ако е 6-7 метра, тоя номер не върви, а и с въжета става опасно. *** де толкоз мозък от еврог.ейзер-патлантик.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не забелязвате ли, че тези от БХК вече не се проявяват много? И знаете ли защо?Основният им спонсор С*р*с е заложил 800милиона долара (че и повече) за фалирането на Американския държавен резерв.Сигурно финансирането на мигрантите е с цел да се предизвика фалита на Европейската централна банка.
4
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ето как фрау Меркел успя да върне стените в Европа.
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се ли намери вече някой смарт ***, я от ООН-ето, я от другаде, да се изтъпани и да обясни, как това е един антихуманен акт, възпрепятстващ свободното движение и нарушаващ исконното право да се пребивава на чужда софра, макар и неканен.Нали само преди 2 седмици ни коландрисваха именно заради оградата. То нейното все по-скъпо и необятно изграждане е друга тема и със сигурност ще бъде завършена поне година след отпадането на необходимостта от нея. Но това си друга културологична особеност...
2
1
 
35
 
! Отговори
А преди 7 години
нашата телена ограда колко струваше?
1
0
 
36
 
! Отговори
ЕвроАтлантическоПути преди 7 години
Да живей демокрацията на евроатантицитеСамострелните картечници кога ще ги монтирате...за да увеличите сигурността и с други средства?Нали Меркелка ги извика, ся що ривети?