Кристалина Георгиева вярва в шансовете си за ООН

Разчита на качества, а не на продължителност на участие
Обновена: 1 окт 2016 13:19 | 1 окт 2016 13:16, Петя Славова
78
Кристалина Георгиева вярва в шансовете си за ООН
Снимка: БТА

Най-новият кандидат за генерален-секретар на ООН Кристалина Георгиева заяви, че макар да се е включила по-късно, има големи шансове да стане първата жена, оглавила международната организация, предава AFP, цитирана от "Фокус".

Още по темата

В понеделник Георгиева ще се изправи пред Общото събрание за двучасова сесия с въпроси и отговори, надявайки се да убеди световните дипломати, че е също толкова подготвена, колкото и другите кандидати, които са в надпреварата от месеци.

"Надявам се да бъда преценявана по качества ми, а не по продължителността на участието ми в кампанията, отбеляза Георгиева. - Не дойдох по-късно по свой избор, а от необходимост. Българското правителство ме покани да се присъединя към надпреварата сега", уточни кандидатът.

"Това, което нося на позицията е значителен опит в международното развитие, хуманитарната помощ и справянето с несигурността", настоя Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дааам и в писането на санкции срещу Русия, без която шеф на ООН няма да станеш, особено след вчерашните словесни престрелки и заканвания от страна на Кери и Лавров.
14
21
 
34
 
! Отговори
До червените свини преди 7 години
И пак сте втоооори, и пак сте втоооори!О, колкоо нещастни сте!
13
18
 
40
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Анкета:Ако искате Кристалина да бъде избрана натиснете плюсАко искате Бокова да не бъде избрана натиснете минус
12
5
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обективната реалност е, че единсвеният български кандидат с реални шансове е Ирина Бокова. Всичко останало е герберащина.
11
2
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, освен Кристалина Георгиева, ГЕРБ и Бойко Борисов разполагат и с други, с които да излагат България: Румяна Желева, Калина Илиева и др.
10
34
 
37
 
! Отговори
мисията изпълнена преди 7 години
Бокова е отстранена успешно. Прие Палестина в ЮНЕСКО въпреки че и беше наредено да не го прави, ама я да я видим сега! Кака Кристалина и би дузпата.
9
4
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е, че нито Георгиева, нито Бокова ще бъдат избрани, но какво ще направи Бойко ако Геориева покаже лоши резултати? Ще излъчи трети кандидат? А не дай Боже на следващото гласуване Бокова да получи повече гласове от Георгиева - какво правим тогава. Това си е направо за оставка на правителството.
8
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анатема!
7
5
 
75
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
успех на гжа бокова и на бьлгария ние сме с вас
6
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно никакъв шанс. Тя е просто никой, един чиновник от европейската комисия без никакъв дипломатически опит. В световната политика не се влиза от днес за утре. И това беше ясно от началото. Но целта е съвсем друга - да отстранят Бокова. Имаш опасност Бокова да бъде избрана, но сега както Георгиева, така и Бокова нямат абсолючно никакви шансове.
5
2
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мислете за мен като световен лидер. За една седмица ще направя това, което другите кандидати направиха за една година. Аз ще спечеля поста и ще бъда новият генерален секретар, защото виждам целия свят в неговата сложност и имам способността да вижда как нещата са свързани."Някои хора май са се взели насериозно, а може и да им е наредено така да говорят.
4
2
 
67
 
! Отговори
da преди 7 години
Не вярвам тя въобще да има някакъв шанс. Това е поредният батак забъркан от Бойко. В която и сфера да бръкна този човек все батаци сътвори. Здравеопазване, икономика, правораздаване, дипломация - все батаци сътвори. Как да не го наречеш Бойко Батака.
3
0
 
63
 
! Отговори
gg преди 7 години
АКО ДА СИ ДОНОСНИК И АГЕНТ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА СА КАЧЕСТВА, ДА, МОЖЕ ДА РАЗЧИТАШ НА ТЯХ
2
4
 
77
 
! Отговори
Тъп, та тъп преди 7 години
Само не разбрах за какви качества става дума. Човек само си губи времето, ако реши да я слуша. За 1/2 час говорене нищо съществено не казва. Еквилибристика на думи и изрази, нищо не значещи.
1
5
 
78
 
! Отговори
Цървуля преди 7 години
Баба Сталинка не е дипломат.Нито има образование нито има стаж като дипломат.От улицата направо на дипломатически пост номер едно в света си е меко казано агресивна тъпотия..Разбирам че тя и Бойко изпълняват нареждане на чужда държава ама не може чак толко нагло.