Най-малко един загинал при взрива в комплекса на BASF в Германия

Според компанията няма опасност за населението
17 окт 2016 18:52, Елка Василева
24
Най-малко един загинал при взрива в комплекса на BASF в Германия
Снимка: Reuters

Най-малко един човек е загинал, шестима са ранени и още шест са в неизвестност след силната експлозия, станала в комплекса на германския химически концерн BASF в град Лудвигсхафен, Западна Германия, съобщиха властите, цитирани от ДПА.

Още по темата

Компанията каза, че още не е ясно какви вещества са излъчени във въздуха след експлозията и не може да прецени риска за населението.

Полицията призова жителите на Лудвигсхафен и близкия град Манхайм да останат на закрито, да затворят вратите и прозорците и да изключат климатиците.

Според представител на компанията, цитиран от Франс прес, няма опасност за населението.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ГерманияексплозияBASF
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
16
 
! Отговори
BASF преди 7 години
Няма опасност, горят само разни химикали в промишлени количества, дишайте с пълни гърди и не обръщайте внимание на експлозиите.
2
12
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Кремълското джудженце е ВЕЛИКО! Не можем без НЕГО! То е направило толкова много добрини за света, като например:Създаде ИДИзби дестки цивилни, бомбардирайки СирияНаправи десетки атентати по света (между, които и този)Платил е на милиони *** (между които и тези, които след 10 сек. ще ми нацъкат минуси) да славят Неговото имеАнексира Крим с агресияНапълни Европа и Турция с бежанциИ др.Кремълското джудженце е ВЕЛИКООООО!!! :-)Този атентат - дело на джуджи!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според представител на компанията, цитиран от Франс прес, няма опасност за населението."Дааа, черният дим е сред най-безопасните..