Германия с програма "Редът": Въвежда лимит на бежанците

ХСС прие нова програма. Документът е приет единодушно
Обновена: 5 ное 2016 20:18 | 5 ное 2016 20:12, Петя Славова
70
Германия с програма "Редът": Въвежда лимит на бежанците
Снимка: Reuters

Германският Християнсоциален съюз (ХСС), който влиза в управляващата коалиция, прие днес на конгреса си в Мюнхен нова политическа програма, с която ще влезе в 2017 г. - година на избори за Бундестаг. Документът бе одобрен единодушно, предаде ТАСС.

Новата програма - вече седма в историята на ХСС, се нарича "Редът" (Die Ordnung). Сред ключовите точки е въвеждането на лимит за приемане на бежанци от 200 000 души, пише БТА.

Миналата година германските власти регистрираха близо 890 хиляди мигранти. ХСС и неговият "старши" коалиционен партньор - Християндемократическият съюз на Ангела Меркел, още не могат да се разберат по този ключов въпрос от вътрешнополитическия дневен ред. Меркел е против въвеждането на ограничения за приемането на бежанци.

Заради разногласията във връзка с квотите канцлерката като председателка на ХДС за пръв път не участва в конгрес на ХСС. Речите на всеки от водачите на двата центристки съюза пред конгресите на партньорската организация са дългогодишна традиция, своеобразен ритуал и досега бяха смятани едва ли не за задължителни, отбелязва ТАСС.

Според зам.-председателя на ХСС Манфред Вебер партията смята да обвърже искането за въвеждане на лимит за бежанци с евентуалното си участие във формирането на бъдещо правителство, ако коалицията ХДС/ХСС спечели изборите за Бундестаг. "Без въвеждане на лимит коалицията с ХСС догодина ще е невъзможна", подчерта той в интервю за в. "Пасауер нойе пресе".

В новата си програма ХСС се определя като "консервативна партия на бъдещето", обявява се против развитието на мултикултурно общество в Германия и за пръв път говори за "доминиращата култура" като "основополагащ консенсус за живота в страната".

В документа специално се изтъква необходимостта от противодействие срещу "разрушителните стремежи на политическия ислям". ХСС предупреждава освен това за "лява заплаха", опасявайки се, че след изборите за Бундестаг управляваща коалиция може да формират социалдемократите, "Зелените" и "Левите".

Участниците в конгреса отхвърлиха с убедително мнозинство предложение партията да оттегли подкрепата си за канцлерката Меркел, ако тя отново се кандидатира за поста, предаде ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
47
 
! Отговори
ui преди 7 години
По официални данни на медиите, в момента в около един милионен Мосул, се бият между 6 и 10000 джихадисти с 80-100000 коалиционни сили. За 4 милионен Берлин, са необходими 20-30000 ислямисти и ще го държат поне две години в плен. Само за миналата година в Германия влязоха над един милион, предимно мъже на възраст от 16-30 години, оръжие се намира лесно, а голяма част от тях са свикнали да боравят с него. Май пак ще има битка за всяка улица....и отново много жертви в Европа
25
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко това е театър за пред хората. Докато е в сила Кайзеракт-а от втората световна, Германия няма суверенитет и се оправлява от САЩ, Великобритания и Франция. Запознайте се бе хора, не бъдете наивни и не се чудете защо така се случват нещата в Европа и всичко идва от Германия. Кайзеракт-а е с валидност 150 години, така че каквото и да си говорим Германия е васална губерня на ФАЩ.
24
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германците си оправиха прираста. Ние да му мислим.
23
2
 
28
 
! Отговори
h преди 7 години
хаха, маи че лекарите и инженерите ще им дойдат в повечко, е на снимката строителните инженери и архитекти са развихрили фантазията си, е кви небостъргачи вдигат бъдещия облик на европата
22
57
 
1
 
! Отговори
А.В. преди 7 години
Гласувайте за Цецка Цачева, за да просперира България.
21
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъй, тъй, а сега да смятаме:200 000 /догодина/ - през 2027 ще са се размножили поне до 1 000 000200 000 /2018/ - през 2028 - 1 000 000........+ тези 1 300 000, които си имате вече, и които ще станат поне 6 000 000Ами честито на германците! До 2030г. ще си имат общо поне 10 000 000 лекари и инженери.
20
2
 
21
 
! Отговори
Циник до 22 преди 7 години
Мда...мнооого е късно!
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
So ist das. Ordnung muß sein! Leider ist viel zu spät.
18
3
 
48
 
! Отговори
Немец преди 7 години
Анхела Меркел просто не иска да признае грешката си - това е основата на всичко. Не е лесно да кажеш - сбърках, защото тази грешка ще я носят няколко поколения германци.
17
4
 
10
 
! Отговори
край преди 7 години
Аз харесвам на германците само парите им. Магистралите и метрото се правят щото ББорисов слушка Меркел и даже дава *** като му каже. До сега беше добре ама ми се струва че ще ни излезе скъпо.
16
5
 
27
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Егати и лимита 200 000 годишно...по...Първите 10г......прави 2 000 000!!!!
15
11
 
10
 
! Отговори
край преди 7 години
Вярно ако не харесаш Кафланд можеш да идеш в Лидъл там всичко е "българско" и в Пени можеш да идеш да си купиш маслото с краварката в ъгъла щото немците мислят че българите и за говедари не ставаме.
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почнаха по смислени неща да говорят германците. Май им просветна накъде духа вятъра с тези бежанци. Въпроса е ние какво ще правим като те затворят границите...
13
54
 
12
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
Ето тази държава е пример за толерантност и Християн-Демократични ценности! Браво на Гжа Меркел! Ако сравним цивилизованото отношение към човека в Германия и варварското гаврене с понятието ЧОВЕК от Путин в Русия, чужденец ще си помисли , кой е всъщност агресора в Еропа? ТОВА Е РУСИЯ! Тази дивашка територия трябва да бъде терминирана!
12
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такааа... дойдохме си на думата. А другите, които бяха примамени, канени и приканвани, къде ще ги денем? Според разните конвенции и споразумения - в България, защото така повеляват правилата в тези документи - нали сме първата членка на ЕС. А ние какво да ги правим - дори не сме ги канили! Правилно е да ги репатрират от Германия направо по родните места. И никакви зигзаги повече.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а браво, 200 хиляди е чудесна бройка - годишно.
10
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разликата е че ако не харесваш Кауфланд и Била може да смениш магазина, а гадния руснак е посял само монополи и си им роб до гроб.
9
2
 
34
 
! Отговори
Вълнаро преди 7 години
Arbeit macht freiТова е фразата, другото е ала-бала.. Ще се светнат, само да не стане късно, а мустакатият симпатяга ни гледа сеира от вечните ловни полета ;) Позор за цивилизацията е случващото се в момента братя Българи!
8
6
 
47
 
! Отговори
край преди 7 години
Тоя дето мрази руснаци да му кажа че и Кауфланд и Била не плащат данъци в България. А да му кажа че Фолксваген в САЩ плаща милиарди обезщетения за оня софтуер а в Европа и най вече в България няма да плати нищо. Па пак си мрази руснаците като ти се мрази.
7
5
 
30
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Редът, означава образованите и умните бежанци в Германия, а ония кофтите в България!!!Агент Барби Харисън!ЦРУ!!!