Борисов от Брюксел: Европа да спазва договореностите с Турция

"Ще обсъдим различните позиции по темите миграция, сигурност"
Обновена: 15 дек 2016 13:58 | 15 дек 2016 13:52,
117

Снимка: Facebook

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви от страницата си във Facebook, че в Брюксел е започнала срещата му с лидерите от Европеайската народна партия, която се провежда по традиция преди заседанията на Европейския съвет.

"Ще обсъдим различните позиции по темите миграция, сигурност, икономическо и социално развитие и ситуацията с приложението на споразумението с Турция. Нашата позиция е, че е необходимо продължаване на подкрепата за всички държави-членки на предна линия и от спешно попълване на капацитета за бързо реагиране на Европейската гранична и брегова охрана. Страната ни ще настоява и за потвърждаване на ангажимента за прилагане на договореностите с Турция, както и за ефективно прилагане на споразумението с Афганистан", написа той.

Само преди ден, на правителственото заседание, Борисов обяви, че макар темата за преговорите с Турция да е извадена от дневния ред на заседанието поради непостигането на съгласие между държавите-членки, принципното мнение на България е за потвърждаване на ангажимента за прилагане на договореностите с Турция и за продължаване на преговорния процес със страната.

"Колкото и да повтарям нашите претенции към Турция в редица сфери, стратегическото ни отношение към нашите съседи е да се спазват споразуменията, да се развиват, да се надграждат и да се отчита това, което те правят за справянето с бежанската вълна", коментира Борисов, според стенограмата.

Зам.-вътрешният министър Филип Гунев информира, че "колкото ние успяваме да спрем на границата, горе-долу те също толкова предотвратяват да влязат".

Бойко Борисов посочва и че споразумението между ЕС и Турция за реадмисия и преговорният процес за присъединяване са надежден и устойчив инструмент и механизъм за осъществяване на дългосрочни дейности от взаимен интерес, за предотвратяване на хуманитарни кризи и за развитие в стратегическа перспектива на отношенията между страните и между техните граждани.

"Необходимо е да продължат усилията за запазване на постигнатото и за осъществяване на напредък, дори в условията на бежанска и миграционна криза и на вътрешнополитически затруднения в редица страни от Европа и съседните региони", подчертава министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
17
 
! Отговори
Муааааххххаххх :) преди 7 години
Добре че е Тиквата, иначе в Брюксел няма да знаят какво да правят....Писна ми от анимационни герои!
55
2
 
20
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Превърна Държавата в разграден двор и сега се дупи на Феса под път и на път !Но....време е да си ходиш Борисов , вземи си сбогом с колегите от ЕС , то и тях няма да ги бъде дълго!
54
3
 
15
 
! Отговори
az преди 7 години
видя че турците нищо не са направили за него и като почна с големия езикк малееее час по скоро да си ходи от това правителство не го ща повеце а до всички герберисти очаквайте скоро и да ви обрежат ако продължавате да го подкрепяте , така да знаете
53
4
 
17
 
! Отговори
Щирлиц Иванов преди 7 години
Бойко Борисов шмърка здраво вижте му погледа ! Борисов е турски агент за влияние сменили са му гаджето с истанбулски керестелия със скъсан шнорхел . Най-голямата глупост е да пуснеш Турция в ЕС!
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрата започна да повтаря думите на Ердоган, защо ли? Нали вече не е премиер, какво се е загрижил за Турция? Ердоган да си го вземе в Анадола.
51
3
 
15
 
! Отговори
dido преди 7 години
еййй тоя няма ли да си ходи по бързо докато не е излопал някой голям пацул , чееее неща да му гледам тъпата мутра
50
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато Борисов е приятел с Ердоган бежанци тук няма да има. Това не се харесва на путинофили защото руснаците няма да имат повод да идват трети път да ни "освобождават" този път от сирийско робство.
49
4
 
7
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Изберете го пак ??????П.П.Без коментар, че ...................
48
5
 
9
 
! Отговори
ХА! преди 7 години
ДАЛИ ПЪК ЗА БЕЖАНЦИТЕ РАЗГОВОРА Е МЕЖДУ ДРУГОТА ИЛИ ДА СЕ КОНСУЛТИРА ДАЛИ ДА ПРАВИ НОВ КАБИНЕТ С РЕФОРМАТОРИТЕ ЗАЩОТО МНООООГО МУ СЕ ЩЕ ДА Е ВСЕ ОЩЕ ПРЕМИЕР- ХОРА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ МИСЛЕТЕ МИСЛЕТЕ И ЩЕ СЕ СЕТИТЕ
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви договори издигайте стена на границата
46
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе вие напрово сте се издухали като духххате , той правилно каза за матриала- може да е всякакъв но в този случай е прав. Ако не се спазват то тука ще се напълни с бвжанци .. или вие това искате да правитв свиррррки няма значение на кого стига да не се говори за турци.
45
1
 
0
 
! Отговори
борба с тероризЪма преди 7 години
До Дедо Гогоосвен да отвориш границата на северозапад след безумието да ги пуснеш, когато Ердо Масковски реши да се отърве от излишните кюрди и афразийци, трябва армията да бута енергично туристите отзад по коридора и мостовете, щото сръбските и румънските граничари са си по местата, обърнати в правилната посока на юг, не пазят унгарската граница.другият разумен вариант - ежедневни авиолинии до съответните столици без излишно медийно преиграване на сценария.
44
6
 
7
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Станишев като шеф на Песовете прави рязки изказвания. Въпрос на време е да го арестуват в и вкарат в Зандана в Диярнекир. Много мразят Станишев защото подкрепял терористите от ПКК и преврата.
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв е проблемът, ЕС е стабилен и надежден съюз и спазва договореностите си, или? За какво говори Борисов, какво иска да каже с това изказване?
42
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е Борисов да говори за спазване на споразуменията с Турция. Иначе има опастност лудия Ердоган да пусне 3 милиона бежанци. Вие това ли искате? Нали сте против бежанците в България.
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми щооо. да не би да има някаква макар и хипотетична вероятност 0,00000000001% Европа да не спази уговорката, нееее! какво говори Борисов за Бога! ЕС е съюз който си спазва договореностите - ЕС е най-великият и най-коректният сьюз! Ние българите винаги може да разчитаме на нашите по-старшо партньори от ЕС и НАТО!
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Турция не се е затръшкала за ЕС. Просто е хванала натясно такива като нашия умник и си играят картите хитро.
39
3
 
23
 
! Отговори
Svetlo преди 7 години
Бойко ти отново доказа че си предател Колкото и да духаш на доган, местан и други уруди, колкото и да ти обещават че ще събират гласове за теб ЗАПОМНИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ТЕ ИСКА НАЙ ВЕЧЕ ТЕБ И НАЙ ВЕЧЕ ПАРТИЯТА ТИ. Запони го БАЙ Х.. И ДАНО четеш коментарите на народа. бойко ***. Отивай в анадола и не се връщай А ОБВИНЯВАХТЕ ЧЕ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ БИЛ С ТУРЦИТЕ ха ха ха
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като настоява, какво от това. Пак няма да се спази. Какво ще им направи? Нищо.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС няма да спази договорката с Турция, защото ЕС спазва само това което им е изгодно. Вече е решено - България ще бъде пожертвана и превърната в бежански лагер, за да не се развала рахата на западняците. ЕС е съюз на солидарни държави и трябва да бъдем солидарни с по-старшите партньори както те са солидарни с нас по въпроса за визите за САЩ. Впрочем в Европа не наикой не му дреме от мненито на България и Бойко Борисов.