Белгия предотвратила 6 атентата през последните две години

Половината служители в полицията работят за предотвратяване на тероризма
27 дек 2016 13:30, Елка Василева
6
Белгия предотвратила 6 атентата през последните две години
Снимка: архив, Reuters

От ноември 2014 г. насам в Белгия са били предотвратени шест атентата, съобщават местни медии, като се позовават на изявления на представители на полицията.

В информацията не се посочват никакви допълнителни подробности. От полицията уточняват, че успешното пресичане на намеренията на терористите се дължи и на работата на разузнавателните служби.

Основен проблем пред службите по сигурността се явява липсата на достатъчно персонал, който да обработва постъпващата информация. След атентатите в Брюксел през март службите получават до 600 сигнала на ден. Половината от служителите в полицията са заети с работа, свързана с предотвратяването на тероризма, се посочва в публикациите. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия винаги като "предотвратяват" атентати е само на думи, един път не са публикували доказателство.За сравнение, когато това става в Русия винаги има опаткани бабаити, снимки с конфискуваните оръжия и взривове.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спокойно, Европке. Още атентати ще има и то такива, дето няма да ги предотвратите.Сами си го набихте мохамеданския, сега се насладете на халифатчето си. Убеден съм, че децата ви, особено тези от женски пол, силно ще оценят интеррелигиозната ви толерантност. Ааа, и още нещо: алях акбар или както там му казвате по демократските гета.
1
0
 
5
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
На приказки може да са предотвратили не 6 , а 60 атентата ! Така и баба знае.