И Словения ще се затваря за мигранти "при необходимост"

Не може ли да защити правата на гражданите си, ще връща чуждите
17
И Словения ще се затваря за мигранти "при необходимост"
Снимка: архив Reuters

Словенският парламент прие снощи законопроект, разрешаващ на страната да спира при необходимост мигранти на хърватската си граница, без да им предлага възможността да подават молба за убежище.

Това предадоха Франс прес и Ройтерс, циирани от БТА.

Мярката беше одобрена с 47 срещу 18 депутатски гласа. За евентуалното й прилагане ще бъде нужен нов вот в 90-членния словенски парламент. Подобна мярка беше приета от съседните Австрия и Унгария.

"Ако се окажем в ситуация, когато не сме в състояние да гарантираме сигурността и човешките права на нашите граждани и на самите мигранти, ще ги връщаме в сигурна страна или в страната, откъдето са дошли, обясни премиерът Миро Церар, защитавайки законопроекта.

Близо 500 000 мигранти преминаха транзит през Словения по време на голямата вълна, започнала през 2015 г., преди затварянето на балканския маршрут през март 2016 г. Почти всички продължиха пътя си към Западна и Северна Европа.

Става дума за 670-километровата граница на Словения с Хърватия, която не е член на Шенгенското пространство. Любляна издигна ограда по протежение на почти две трети от трасето преди година.

Миналата седмица Съветът на Европа призова парламента да отхвърли законопроекта, неправителствени организации, както и Върховният комисариат на ООН за бежанците, порицаха мярката, лишаваща мигрантите от правото им да поискат убежище, гарантирано им от международното законодателство, а "Амнести интернешънъл" вчера изрази "съжаление от сериозната стъпка назад в човешките права в Словения".
 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 4 години
Прави са : то тази *** , край няма!
10
0
 
0
 
! Отговори
9453 преди 4 години
Правлино - да се защитят първо правата на собствените граждани, а за чуждите ще се мисли при наличие на взъможности - работни места, здравеопазване, образование, инфраструктура и т.н.
9
0
 
3
 
! Отговори
до Циник преди 4 години
Прав сте, в Малмьо шведите му изтърваха края - нашествениците са вече 50% от населението на втория по големина град в Швеция. А в Норвегия вече официално се обявяват за въвеждането на Шарията. Ако ние ние Българите не си помогнем сами, никой няма да ни помогне. Да последваме Тръмп: BULGARIA FIRST, а не да слушаме Брюксел и Берлин !
8
0
 
2
 
! Отговори
Българоунгарец преди 4 години
Да не забравяме,че сегашната съпруга на Тръмп е от Словения ! Тръмп също не иска да приема мюсюлмани в САЩ. Както гледам, кръгът на държавите-защитаващи се от иляма се разширява, само България още е под неолиберален контрол. Докога ?
ИСКАМ ОРБАН ЗА ПРЕМИЕР !!!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето гледах един филм за аборигените в Австралия. Има ли артефакти за извършвана трудова дейност, освен събирането нахрана от природата. Оказа се, че можели да си строят нещо като къщи. Следователно били хора.
А тези, които не знаят какво е труд, а са научени да вирят задници по пет пъти на ден за слава на Аллаха и да стрелят с автомати, те хора ли са?
Как ще ги очовечим? Още от границата - никакви хотели он-инклузив, а на работа. Който не работи не трябва да яде. Или обратно в прустинята.
6
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Нали на всички вече е ясно, кои са най-големите дупедавци на Балканите.....
5
0
 
22
 
! Отговори
Некъф луд преди 4 години
Само ние си оставаме най големите глупаци в целия свят.
4
0
 
25
 
! Отговори
Циник преди 4 години
В Малмьо вече се води нещо като гражданска война .....против наглите мигранти....никъде няма да го прочетете - защото противоречи на директивите на Брюксел, и Берлин! Даже и "мигранти християни" приети в Чехия се опитват - въпреки полученото сигурно убежище да продължат за Германия(парите им са малко).Заловени на границата - чешките власти обявяват молбите им за убежище за несъстоятелни и ги екстрадират! Политическия похлупак над ставащите безобразия вече едва се държи! Тенджерата скоро ще избухне
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли го очаква Сорос на онзи свят за всичките злини на земята. А какво ли очаква поколението му на тази земя. Дали с парите може да се купи щастие?
2
0
 
36
 
! Отговори
Това беше пътят преди 4 години
Ако Брюксел не изпълняваше стриктно планът на Сорос за ислямизиране на Европа трябваше пришълците да бъдат спрени още в началото.Цялата граница на ЕС,Италия,Гърция и България трябваше да бъдат затворени и пазени от войски на НАТО.Трябваше да се изградят временни лагери и КППта.Да се допускат предимно християни и семейства с деца.Всеки пришълец да бъде проучван подробно.На всеки да се вменява,че ако не се интегрира ще бъде екстрадиран.
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това решение рано или късно ще се приеме от нас също. Заради ефекта на доминото. Иначе ще се напълним с тъсещи убежище.