Започна се: Британските депутати гласуваха за начало на Brexit

Трудно е противопоставяне на волята на избирателите според мнозинството
Обновена: 2 фев 2017 09:42 | 2 фев 2017 09:34, Елка Василева
107
Започна се: Британските депутати гласуваха за начало на Brexit
Снимка: архив, Reuters

Депутатите в британската Камара на общините гласуваха с 498 гласа „за“ и 11 „против“ за задействане на член 50 от Лисабонския договор, с което се поставя началото на процеса на преговори за напускането на Великобритания на ЕС.

Британският премиер премина първото препятствие по пътя към Brexit след убедително гласуване на проектозакона на второ четене, предаде БНР.

Още по темата

Това обаче е само началото на един по-сложен процес. Законопроектът сега ще бъде върнат в парламента за повторно разглеждане, след като в четвъртък Тереза Мей публикува така наречената "Бяла книга", в която се излага стратегията на правителството за водене на преговорите. Преди мярката да се превърне в закон, тя трябва да мине повторно гласуване както в Камарата на общините, така и в Камарата на лордовете.

Следващата седмица в продължение на три дни депутатите ще обсъждат проектозакона, но този път при наличието на много повече информация за намеренията на властите, както и предлаганите промени от опозиционните партии.

Преди референдума за Brexit-а през юни миналата година две трети от британските депутати бяха против излизане от ЕС. Мнозинството от тях обаче смятат, че е трудно да се противопоставят на волята на избирателите, 52 на сто от които подкрепиха напускането на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТТи за кого се безпокоиш - за ингилизите ли или за това че няма къде да отидеш да си продадеш нниското образование и липса на умения чрез най-ниско кфалифициран труд ?---ами аз съм програмист. Такива като мен не кандидатсват в джобса - канят ни! Вкл. и в чужбина имам оферти. Така, че по-скоро аз съм тоя дето в БГ с данъците и осигуровките си храни *** на село.
10
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5, голем страх те тресе бе, гербавите ги е страх да не останат без лапачка. На обикновените хора съюз, като този не е нужен - корумпиран, алчен, сатанински.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8 А мислиш че ще бъде много лесно отделянето ли. Невж си и за това ти се струва лесно
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си и помисляйте за действия като английските защото ако се случат ще разберете какво сте загубили . ВБ е друго нещо което за съжаление ние никога не сме били .
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10 години за да се реши нещо. Такава ни е всичката работа, после що американци и китайци ни таковат.
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВБ винаги е била с единият крак навън . През 80-те при Тачър референдума едва не мина . Сега мина и кво от това . Островът си е отделно от Континента винаги е бил башка
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 где си ръгнал бе на гол тумбак с чифте пишови . видяла жабата че попдковавт коня и тя вдига плавник
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за инигилите не ме е страх - дори да напуснат ЕС, те има с кого да контактувата - с Канаад, с Турция, сИЗраел, със САщ, с Бразилия, с Мексико, с Китай, с Япония........да му мислим ние, ако Грейт Британ напусне,само туристите не една трета са британци по Черноморието.
3
14
 
11
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Браво на англичаните, фразнцузите, италианците, унгарците... Ами ние кога?
2
6
 
30
 
! Отговори
честит преди 7 години
Тия са луди. Цялата черна и мюсюлманска *** която е част от ОК не е от Европа дошла , а от колониите им?! Какво точно искат? Ще махнат полските водопроводчици, източноевропейците, и ? Кой ще работи? Да, но не за тези пари , нали? Което ще вдигне цените на потреблението. Да не говорим, че Шотландия никой не я пита какво мисли по въпроса и май ще има втори референдум? Те са ядосани на онези родени там а обвиняват източно-европейците?! Ние ли лепим стикери- тук е ислямска зона по улиците?
1
1
 
23
 
! Отговори
Лорд ъф дъ селяндж преди 7 години
вече ще си внасяме само тарамбуки