Белгийски политик иска България да излезе от ЕС

Пол Маниет смята, че и Полша, Унгария и Румъния трябва да направят това
6 фев 2017 11:20, Елка Василева
254
Белгийски политик иска България да излезе от ЕС
Пол Маниет. Снимка: архив, Reuters

Министър-председателят на белгийския автономен район Валония Пол Маниет се обяви за излизане на Полша, Унгария, Румъния и България от ЕС, пише френският в. "Монд".

Маниет заяви, че след Brexit-а - предстоящото напускане на общността от Великобритания, е "желателно" да последват "Полекзит, Унгрекзит, Румекзит, Булекзит".

Валонският премиер, "може би най-големият евроскептик сред социалистите", както сам се представя, се изказва много критично за развитието на Европейския съюз, посочва "Монд".

Френският ежедневник припомня, че белгийският политик се прочу с позицията си срещу споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада. В крайна сметка документът бе подписан, след като обаче неговият регион настоя да бъде предоговорен.

Маниет заяви пред вестник "Еко", че се надява на "твърди, но балансирани" преговори с Великобритания, които да стимулират страни от Централна и Източна Европа, а може би също Дания и Швеция, потенциално склонни на свой ред да преговарят за търговски споразумения и партньорства, а в крайна сметка и за излизане от ЕС.

Един от колегите му, министър-председателят социалист на Федерация Валония-Брюксел Руди Демот, се дистанцира от позицията на Маниет. Ръководителят на белгийските франкофони се обяви пред френски медии по-скоро за възраждане на европейския проект, което да започне от няколко държави, но без същевременно една или повече страни членки да напуснат ЕС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
12
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Нищо ново...Във всяко село има по един ***;;
107
15
 
8
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Една лъжа повторена хиляда пъти не става истина. Кога ББ е изтеглил 20 млрд? Заемите, взети от ГЕРБ, са общо 14 млрд лева. С една част са върнати стари заеми, 4 млрд за КТБ и 2 млрд за дефицита от 2015г. Остатъкът е в държавния резерв, който надхвърля 14 млрд. Да има да крадат червените мафиоти, опиянени от близката власт. Приличат на Ам Гъл от "Властелинът..."
106
3
 
2
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Ete be....... pameten politicar imalo i vo EU. Ami jas od koga velam deka vie Bolgarite ne ste za vo EU Ahahahaaaa... e i docekavte da vi ja pokazat vratata ....
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както се казва и тоя да го духа.
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво е казал, че трябва да излезем от ес, ама да беше посочил причина/те защо трябва да напуснем? От изказването му нищо не се разбира, което се явява нормално изказване от политик. Говори за едно нещо, в следващия момент се отказва от него и започва да защитава друго.
103
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па да вземат да ни изключат...:-) :-) :-)
102
2
 
19
 
! Отговори
умрем от шубе преди 7 години
Ами гледат отвисоко мюслитата,щото отдалече си личат,и за това ги предпочитат,а ние,източноевропейците,по нищо не се различаваме от тях!Само дето сме по-кадърни,по-напористи,бачкаме яко и жените им ни харесват!Масово явление е из.европеец да печели длъжност в конкуренция с тия абдали!И в Англия е така,за това и там ни недолюбват!Някога полските летци спасиха Англия,а сега били втора ръка хора!Баси простотията!
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е защото България се топи бързо.
100
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 116: "Провалът на хилядолетието - ЕС. Да се махаме по-скоро. Почнаха да ни гонят"Така е: Изгониха ви от СССР, сега ще ви изгонят и от ЕС, а дори и турците не ви искат.Може да се побратимите с Донецката и Логанската НР и да се радвате на руското знаме начело с Генерала !
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега не разбрах,Маниет или *** му е името?
98
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българските политици не дадоха нищо на ЕС, но усвоиха(присвоиха) достатъчно.Народът мре от беднотия, ама сме в НАТО.Бойко изтегли 20 млрд. заем, ама ги няма вече.Плащайте му заема и гласувайте пак за него.Битият - бит, останалото го знаете.
97
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом този иска да излизаме от ЕС значи му се свидят парите които ни дават от там. Изводът е че ние сме на печалба ог ЕС.
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав беше баце като казваше, че мит'ряла е кофти. Сбърка че целие ЕС е пълен с кофти митрял а не само в бойколандия!
95
1
 
6
 
! Отговори
Istinata преди 7 години
Kmeta na plovdiv shto ne go pishat v belgia kvo kazal?shtoto ne triabva da ni interesuva
94
8
 
21
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 7 години
Провалът на хилядолетието - ЕС. Да се махаме по-скоро. Почнаха да ни гонят.
93
0
 
3
 
! Отговори
трумпф преди 7 години
До Анонимен 104Хора с дипломи и сертификати колкото щеш!По-важното е,как ти е обзаведен таванския етаж!
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А-ха хем излизане хем търговията да е у ред,а партньори под път и над път падне ли ти вземи му двете точки на чужд терен,като при тото 1 от шампионата,лигата на шампионите.
91
3
 
22
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
А бре момче, а бре Пол М.инет, що си не оправите първо държавицата дето, ако не са НАТО и ЕС ще е по зле и от нас ? Що си не оправите кварталите в Брюксел, дето полиция не смее да замръкне ? България им крива - н.ещастник ! Дето още е нетен донор в ЕС. Живеете от нашите парички, ей !!!
90
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бсп пак закопа държа 105Как пък не!!!! Да гласуваш за боко-3 ако не е суицид, то здраве му кажи!!! Абе, ***, първо БСП ОЩЕ НЕ СА ВЗЕЛИ ВЛАСТА! Второ - в Полша, Унгария, Румъния и укропия ПАК ЛИ БСП СА ВЗЕЛИ ВЛАСТА?????? Особенно като се "наслаждаваш" на хунтятата в куев, отявлени нацики......А че България НИКОГА не е била за този новоизлюпен "ес"......това на много хора и тогава беше ясно, но....малката, креслива групичка от пребоядисани "дисиденти" ни натресе ЗА ТРЕТИ ПЪТ!!!!!!!!!!
89
2
 
3
 
! Отговори
Иванушка преди 7 години
До Анонимен 104,Ще се върнеш като нас-ран! Тихомълком. Вярвай ми.