Жените – по-слаби и трябвало да печелят по-малко

За полски евродепутат те били и по-малко интелигенти
Обновена: 3 мар 2017 07:45 | 3 мар 2017 07:42, Камелия Цветанова
137
Жените – по-слаби и трябвало да печелят по-малко
Снимка: Reuters, архив

Европейският парламент започна разследване срещу полския евродепутат Януш Корвин-Мике за негово изказване, че жените "трябва да печелят по-малко", защото са "по-слаби", "по-дребни" и "по-малко интелигентни", предаде БТА като цитира ДПА.

Още по темата
Разследването за слово на омразата, което може да доведе до наказание, включително глоба и временно отстраняване от длъжност, беше предприето след изявление на Корвин-Мике, направено снощи по време на пленарни дебати за разликата в заплащането между половете.

"Разбира се, че жените трябва да печелят по-малко от мъжете, защото са по-слаби, по-дребни и по-малко интелигентни. Те трябва да печелят по-малко, това е всичко", заяви той.

Евродепутати, които бяха видимо смаяни от изказването му, призоваха за санкции срещу него.

Според лидера на групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела "подобни изявления са в явно противоречие с основните принципи на равенството между половете".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
3
 
! Отговори
гуапа преди 7 години
аз за това само ги скубя,и обещавам-утре мило,в другиден,ама дааа,ще изляза с теб,но първо квартира за плащане,наеми,ток,вода,миличкия колко си добър...!!!и следващия-скубете мили дами,без да се давате естествено,..те за друго НЕ стават,поне бг мъжете.
65
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е политика от време оно-по малко пари за жените,защото Когато една жена най сетне успее сама да се грижи за себе си-хахаха,дали според вас ще търпи някой хъркащ селчо,космат,хвърляш чорапи и мърморещ?полски филм с име-секс мисия!който гледал гледал,който не е да си намери филма и да види за какво ще ни трябват мъжете!!!хахахах
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва от сто години в световен мащаб момичетата получават някакво образование, и то предимно в Европа и Северна Америка. Почакайте, навсякъде да започнат да ги образоват и да не ги третират като машини за раждане и средство за удоволствие, за да лъсне истината за интелекта и възможностите.
63
6
 
6
 
! Отговори
Джак преди 7 години
Вижте,колко много жени има на магистралата и колко малко мъже :))
62
4
 
6
 
! Отговори
Джак преди 7 години
До 81 Руските щурутии и Елена Блаватска не чета вижте истината и тя е че Мъжът е висша форма на живот е естествено и жената има призвание да ражда и да готви,чисти и задоволява мъжът си!
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да разбера на какъв принцип се трият коментари тук. Егати скапания Ъдмин честно.
60
0
 
0
 
! Отговори
Джак преди 7 години
До Опа малка грешка Ес е 508 000 000 население долу съм дал една 0 по-вече :)
59
4
 
5
 
! Отговори
Джак преди 7 години
До ABC Абсолютно си прав АДАМ създава *** факт :))) Бог също е Исус Христос а не Пена урлабойката" :Д
58
5
 
8
 
! Отговори
Джак преди 7 години
Само за сравнение в Китай и Индия,където жената е на по-ниско ниво от мъжът населението на тези две държави е общо на 2,6 млрд души за сравнение Ес е 508 000 0000 (:)смях в залата но това е реалността един мой приятел казва:ако една българка прави по 6-7 аборта а някой и по-вече а една ромка ражда по 6-7 чавета то значи,че с България е свършено до 2050 година и е прав..
57
6
 
7
 
! Отговори
Джак преди 7 години
Не ви ли прави впечатление,когато дават по телевизията лекари,всеки път лекарите са мъже и никога няма хирург жена,защо ли?:)))
56
5
 
6
 
! Отговори
Джак преди 7 години
Мъжете са физически и психически по-силни например Сталин,Х****р,Ленин,Мао,Чингиз Хан,Карл Велики,Дракула,Путин,Ердоган :)),всички те са мъже.Коментиращата по-долу ми дава пример с Мария Кюри еххе една жена учен и хиляди мъже учени а и друго нещо нобелови лоуреати са основно мъже :))
55
6
 
3
 
! Отговори
Джак преди 7 години
Коментар 69 е мой ника съм го забравил,също забравих да спомена Вагнер,Моцарт,Бетовен,Бах,Чайковски и много гениални композитори,художника Пикасо,всичко което светът познава е дело на мъже факт приемете го!Всички велики държави се управляват от мъже вижте,какви права имат жените в Китай и пак говорете а нали всички знаем,че Китай е бъдещето без значение на кой му харесва и на кой не!
54
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 68 Не сме поискали не сме ви свили перките..Виж най добре са държавите,който жените нямат големи права например Китай,Япония Корея и богатите арабски държави,най-добре откъм демография а Европа масово застарява,колкото за Мария Кюри тя е капка в морето,всички световни изобретения са дело на мъже а това за Айнщайн за първи път го чувам от теб не се излагай по този начин жените научно доказано са създадени само за да раждат и да слугуват дали ти харесва или не все тая така е било и така,ще бъ
53
9
 
7
 
! Отговори
Джак преди 7 години
До Жена Какво са създали жените не се сещам а относно,това че жените раждат деца ако не е мъжкото семе от какво,ще родите от маймуни ли??
52
5
 
7
 
! Отговори
Жена преди 7 години
До ДжакА ЖЕНИТЕ могат да създадат всичко...включително и...мъже! Но интелигентните, образовани и финансово независими европейки създават по- високо качество мъже от жените в Африка и Близкия изток...така че пак си помисли...
51
0
 
1
 
! Отговори
Джак преди 7 години
До 63 Абсолютно си прав!
50
5
 
13
 
! Отговори
s преди 7 години
Относно жените, които реват, че са дискриминирани. В моя екип (IT компания) наемат жени, като занижават критериите за тях, не минават технически тестове и пр. Сякаш има неписана квота от 20% за жени. Това ако не е дискриминация спрямо мъжете здраве му кажи.
49
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересното е, че жените искат да са жени, ама и да са наравно с мъжете! Е не става! Жената си е жена, както и мъжът си е мъж. Тръгнахме срещу природата, дадохме повече права на жените и вижте до къде е докарахме! *** ще ни превземат по простата причина, че жените надминаха мъжете по пушене, пиянство, оргии, мързел и какви ли не долни изпълнения. Раждат най-много едно и ги хвърлят на други да ги гледат. До там ни докара еманципацията и криво разбраната демокрация...Жалко!
48
8
 
10
 
! Отговори
Джак преди 7 години
Мъжете са създали:колата,влака,трактора,компютара,комбайна,самолета,компаса,часовника,атомната електроцентрала,ел. ток,ракетите,пишещата машина,телескопа,микроскопа,магнетофона,касетофона,оредбите,видеото,телевизора,телефона,джиесема,ай фона,смарт фона,дивидито,плазмените телевизори,ЛСД и смарт телевизори,кораба,подводниците,танковете,всички видове оръжия( без Катюшата)барута,хладилника,електрожена,бор машината,резачките за дърва,всичко това е дело на МЪЖЕ:))Айнщайн,Исак Нютом,Никола Тесла са мъ
47
2
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
абе....... чесно да ви кажа няма мъже и жени....НА НИКОЙ НЕ МУ СЕ БАЧКА!