Гърция пред рецесия, дългът й – непосилен

Експерти: Нужни са реформи и преструктуриране на дълга!
Обновена: 16 мар 2017 09:38 | 16 мар 2017 09:37,
50
Гърция пред рецесия, дългът й – непосилен
Снимка: flickr

Гърция се нуждае от сериозно преструктуриране на дълга, а също и от продължаване на реформите, за да не фалира, съобщават днес гръцките вестници, като се позовават на междинен доклад на Бюрото по бюджета към гръцкия парламент. Докладът е озаглавен "Капанът на дълга".

Според в. "Вима" авторите на доклада алармирали, че "Гърция се намира в капана на една взаимно подхранвана рецесионна спирала заради високия и непосилен дълг, а също и заради съществуващата несигурност поради ниското ниво на институциите на страната".

От Бюрото по бюджета призовават за значително преструктуриране на гръцкия дълг, като предупреждават още, че всяко отлагане или закъснение, свързано с преструктурирането на дълга, може да доведе до по-лоши ситуации.

Бюджетните експерти са категорични, че само преструктуриране на дълга без дълбоки промени няма да е достатъчно, за да може Гърция да излезе от кризата и че наред с това са необходими реформи, пише в."Имерисия".

"Няма никакво съмнение, че сегашната ситуация на непрестанно подхранване на страната с нови заеми води до безизходица и тази безизходица е не само за Гърция, но и за нейните кредитори", се казва в доклада, цитиран от изданието.

Под заглавие "съзидателна алхимия с първичния бюджетен излишък" в. "Та неа" нарича "блян" изказвани от правителството надежди за очакван голям бюджетен излишък, изтъквайки, че с тези фойерверки управляващите се опитвали да обосноват исканите от кредиторите мерки в замяна на отпусканите заеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Охи Мохи Ципракис ко стана бе?
3
3
 
31
 
! Отговори
Циник малака преди 7 години
Демек мути Меркел мозе да забрави да и върнем пикливите 370 милиарда! Сте си върнем пак драхмицката, и сте поцнем сиртакито отнацало! Насите милионери отдавна си изнесоха парицките зад граница!*** пък от друга страна - тва сте има и полозителен ефект - сицките малаки сте се "вталим"...няма да има затлъстели веце!
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едните ги правят от въздуха,другите ги пишат на пясъка.Една трихилядна история с ясен финал!
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя филм го гледахме преди 2 години. После дойдоха "бежанците" и ги забравихме. Сега пак са на преден план.Гърците обаче още не са наясно колко са затънали и още блеят - тоз и оня наердили да бъдели бедни.