Юнкер си пожела 100-годишен юбилей на ЕС

Въпреки трудностите, общността ще съществува, каза той
25 мар 2017 14:45, Петя Славова
53
Юнкер си пожела 100-годишен юбилей на ЕС
Снимка: БТА

Въпреки всички трудности за ЕС, включително напускането на Великобритания, общността ще продължи да съществува. Това заяви пред германското новинарско онлайн издание "Хойте" председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, предаде ТАСС.

Още по темата

"Европейският съюз ще има и 100-годишен юбилей", увери той, цитиран от БТА.

Според шефа на ЕК страните членки на общността ще запазят националната си самобитност. "Никога няма да видим ЕС като държава. Нито пък вървим към одържавяване по примера на САЩ", заяви той. Всеки стремеж към уравниловка може да убие Европа, предупреди Юнкер.

Днес европейските лидери ще отбележат в италианската столица 60-ата годишнина от Римския договор, поставил основите на единна Европа. В срещата на върха не участва Великобритания, чиито жители гласуваха на референдум за излизане от общността, напомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Жан-Клод ЮнкерЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
11
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Абе, то имаше един друг "Съюз", ама и той се разпадна след 73г. идеологическа бюрокрация и корупция!В това отношение (бюрокрацията и корупцията) ЕС надмина и онзи, идеологическия.Тъй че, съмненията за дълголетието на ЕС е доста съмнително!
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наближава пенсионна възраст.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажи и за извънземните от 3 галактики които те гледат.Всъщност квото и да им кажеш стадото ще ти ръкопляска докато давате парсата.Като свършат кинтите циркът го закриват.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС е стабилен, това са само временни проблеми които скоро ще бъдат преодолени. Така ги надъхват чиновниците в Брюксел, но това което не им казват е, че има вече план Б, и тези около 100 000 лапачи в Брюксел може да останат от днес за утре без работа и без пенсии дори, защото скоро всичко ще се срути и фондове, и ЕС. Не им се вярва на някои, хе хе хе, само преди 1 година беше немислимо една от основателките на ЕС да напусне, но Брекзит е факт.
6
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юнкер си пожела 100-годишен юбилей на ЕСТакива новини съкращават живота на товаришч Путин с няколко месеца, но все пак е хубаво от името на ЕС още днес да изпратите на главатаря на Русия който и да е той след 40г, покана за 100 годишния юбилей. Това много ще подобри двустанните отношения ЕС-РФ и ще изкефи максимално българското русофилство.
5
15
 
8
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
Естествено че ще има ЕС още стотици години защото това е съюз на Европейската Цивилизация и нито варварска Русия нито варварска Турция са в състояние да попречат на Европейското обединение. Тези първобитни държави не могат въобще да разберат какво всъщност означава съюза защото са стотици години назад в еволюцията. ЕС винаги ще има!
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей шопе, ти кьдето си там долу! 2000 000 Бьлгари работят в Европа за да могат да изхранят семействата си благодарение на Европейската мечка а не на руската мечка!На теб май не тис тига руския ботуш?
3
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
60 години стигат, даже са много. Пожелавам бърз и безусловен разпад.
2
8
 
14
 
! Отговори
ами преди 7 години
Ако всяка страна,която е в ЕС направят референдум,ще видите колко ще останат!
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А стига бе! Още 40 години България в ЕС! Ще се затрием, няма да останат българи!