Паника на жп гара в Париж. Задържаха въоръжен с нож

Мъжът се насочил към полицейски патрул
22 апр 2017 19:02, Петя Славова
31
Паника на жп гара в Париж. Задържаха въоръжен с нож
Снимка: БТА

Млад мъж, държащ нощ, беше арестуван днес на Гар дю Нор в Париж, без да окаже съпротива, след като предизвика кратка паника, предаде Франс прес. Няма пострадали.

Лицето, носещо нож, влязло в жп гарата и бил засечен от полицейски патрул, който незабавно го задържал, заявиха полицейски източници. Мъжът се подчинил на заповедта да спре и легне на земята.

Според други източници пътници първи видели младия мъж с нож в ръката вътре в гарата и предупредили силите на реда, които се намесили с извадени оръжия, за да го задържат, пише БТА.

Засега не са известни мотивите на заподозрения - малиец на около 20 години, непознат на полицейските служби.
Арестът предизвикал кратка паника, някои пасажери изоставили багажа си посред гарата и избягали - два дни след джихадисткия атентат, който отне живота на един полицай на прочутия булевард Шан-з-Елизе.

Гарата беше затворена за кратко, но отвори отново врати към 14,00 ч. по Гринуич (17,00 ч. бълг. време). Движението на влаковете Евростар в посока към Лондон също беше спряно за кратко, предаде Франс прес.
Спокойствието обаче се възвърна следобед, отбелязва агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: ПарижполицияВъоръжен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все повече прилича на края на римската империя, с тая разлика че сега политическия елит активно насажда ммм да кажем едни различни племена.
2
0
 
20
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
А бе няма вина човека-в Мали така си се разхождат,с ножлета!Културна особеност,дето се вика.В други държави пък си ходят с калашници,така са свикнали и като дойдат по Европата им е криво без оръжие,та си намират.Обществото трябва да отвърне с разбиране,какво толкова-някой и друг намушкан,застрелян или взривен не трябва да пречи за процъфтяване на толерантността!
1
0
 
12
 
! Отговори
Fritz преди 7 години
Тея ги пукнаха. ...