Победителят Макрон: Отваря се нова страница за Франция

Льо Пен му пожела успех и отчете "исторически резултат"
Обновена: 8 май 2017 08:11 | 7 май 2017 21:45, Красимир Ангелов
41
Победителят Макрон: Отваря се нова страница за Франция
Снимка: БТА

Днес се отваря нова страница за Франция, заяви новоизбраният френски президент Еманюел Макрон пред "Франс прес" минути, след като стана ясно, че печели втория тур на президентските избори.

Още по темата
"Нова страница в нашата дълга история се отваря тази вечер. Искам тази страница да бъде една страница на преоткритата надежда и доверие", заяви той.

От щаба на новия президент обявиха, че Макрон вече е разговарял за кратко по телефона с опонентката си Марин льо Пен. Разговорът е бил сърдечен и се е състоял десет минути преди обявяването на резултатите от вота, от които стана ясно, че той е избран за президент.

От своя страна загубилият кандидат за президент на Франция Марин Льо Пен коментира, че нейната крайнодясна партия Национален фронт е постигнала "исторически, голям резултат", съобщава "Франс прес".

В кратко изявление Льо Пен добави, че е разговаряла по телефона с победителя Еманюел Макрон и му е пожелала успех в справянето с "огромните предизвикателства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи по Евронюз даваха половин час как пред Лувъра се беше събрала огромна тълпа от арабели, на импровизирана сцена под ритъмъ на арабски песни се играеха арабски танци и се вееха алжирски знамена! Празнуваха началото на Френския Халифат! Срам и Гнус за Франция!
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние имахме гей президент, Роско Плевнелиев, сега е ред на франсетата да имат гейтачеЛьоПрезидент! Има красива триполова физиономия, досущ като Плевнелиев, евроантлантици сладури!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли, че? Това, че Макрон е сключил брак с 24 години по възрастна жена не е чак толкова трагично, работата е че с това се е опитал да прикрие хомосексуалната си връзка която е имал с главния изпълнителен директор на Радио Франс, Матио Галет. Сега вече знаете! Честито на франсетата за първия им гей президент!!! Евроатлантически ценности, какво да правиш!Прочети още на: dnes.bg/eu/2017/05/07/emaniuel-makron-noviiat-prezident-na-franciia.340371#comment-newest
27
4
 
2
 
! Отговори
вимпел преди 6 години
льо пен отчете исторически резултат и отиде за лубриканти. рубли на сухо трудно се връщат....
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Микрон е отворил баба....пардон, жена си директно на 65 страница. Като прелиства много плюнчи пръстите, че иначе сухо като сахарски пясък.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се пише, че Макрон е *** на подлогата Оланд, че се появи с две (2!) халки за да доказва безпределната си любов към жена си...що за тъпотии в държава с непрекъснати атентати и отгледано второ и трето поколение терористи с данъците на работещите французи!
24
0
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Това с новата страница е страхотно, въпроса е ще има ли нещо стойностно което да се напише?
23
2
 
10
 
! Отговори
Да ви е честито преди 6 години
Ах,тези женски французи-толкова нови задни-ци,пардон-страници отвориха...Всички нежни мъжленца и талибани гласуваха за "новата страница"...Жалко за нормалните и истински бели французи.Доста ще има да си патят от тук нататък.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Горкия Путин...изгоряха му паричките..." Не плачи на чужди гробища.
21
9
 
0
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Горкия Путин...изгоряха му паричките...
20
1
 
6
 
! Отговори
аврам преди 6 години
нещо друго ще отваряте ха ха
19
2
 
15
 
! Отговори
Българина преди 6 години
И страницата е финито пополито..., франция отиде зян на евреите
18
1
 
15
 
! Отговори
дрън дрън ярина преди 6 години
Кво коментираме тук ,геронтофила победил бабичката -голям дерт да му мислят французите с такива лидери,страната им е пълна с всякакви малцинства,атентати .А водачите слаби
17
2
 
10
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Светът няма да търпи дълго двете крайности - глобализмът и национализмът. Скоро властта ще отиде при умерените, а мечтите за световно господство ще рухнат.
16
27
 
7
 
! Отговори
Страхотно ;) преди 6 години
Макрон и Франция - спечелиха.Льо Пенка и Путин, нейния спонсор - загубиха.
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20,кога пък Франция е имала армия?!Наскоро имаха и авария в АЕЦ.Моля те не ме разсмивай
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами айде започвайте войната с Русия като сте много отворени:)))Чакам да се посмеем.Защо не сте ги започнали.Колегата военен кореспондент предаде че не може да запалят танка си.Сега е момента франсетата, като Наполеон да победят Русия;)
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарю 17,ти карал ли си танк?Добре би било да говориш за твоята професия, а не неща които не разбираш.Между впрочем миналата седмица един американски вертолет се разби като тренирали, ама са забравили да те осведомят
12
10
 
25
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Само FREXIT ще ги оправи. Либерастията не воеди до нищо добро - справка баба Меркел и тълпите от високоинтелигентни пришълци със тъмно минало и още по-тъмно бъдеще.
11
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другари, дайте някакви нови опорни точки против либерастите, еврогейците и гнилия ЕС, че тези вече се изтъркаха и вече и малките деца ни се присмиват, как имаме само 1 дежурен *** и той се излага като руски танк последно поколение, дето не може да запали на официалната презентация на Червения площад!