Тръмп уволни набързо шефа на комуникациите Скарамучи

Директорът си отива заради неприлични коментари
Обновена: 1 авг 2017 08:22 | 1 авг 2017 07:42,
8
Тръмп уволни набързо шефа на комуникациите Скарамучи
Снимка: архив Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволни директора на комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заради неприлични коментари, само 10 дни след като го назначи на поста, предаде Ройтерс.

"Антъни Скарамучи напуска поста директор на комуникациите на Белия дом. Г-н Скарамучи усети, че е най-добре да даде възможност на началника на канцеларията Джон Кели да започне на чисто и да изгради своя екип. Пожелаваме му всичко най-добро", заявиха от  Белия дом.

Миналата седмица Скарамучи направи нецензурни изказвания пред сп. "Ню Йоркър", в които атакува тогавашния началник на канцеларията на Белия дом Райнс Прибъс и главния президентски стратег Стивън Банън.

"Президентът определено усети, че коментарите на Антъни бяха неподходящи за човек на такъв пост, и не искаше да обременява генерал Кели", каза говорителката на Белия дом Сара Сандърс, цитирана от БТА.

Пенсионираният генерал Джон Кели зае вчера поста началник на президентската канцелария.

Служител от администрацията заяви, че Кели, от когото се очаква да внесе ред в Западното крило на Белия дом, е поискал отстраняването на Скарамучи.

Сандърс каза, че целият персонал сега ще се отчита пред Кели, включително дъщерята на Тръмп - Иванка, и президентският зет Джаред Къшнър, което е промяна в сравнение с досегашната процедура в Белия дом при управлението на Тръмп.

Освобождаването на Скарамучи е поредната кадрова промяна в президентската администрация. Тя става в момент, когато вътрешните борби в Белия дом излизат наяве.

Напрежението в близкото обкръжение на Тръмп изригна миналата седмица, когато Скарамучи отправи нападки срещу Прибъс и Банън. Скарамучи обвини Прибъс за изтичане на информация в медиите. Прибъс по-късно подаде оставка.

Според близки до Белия дом източници, цитирани от телевизия Си Ен Ен, Тръмп е уволнил Скарамучи, за да покаже кой е шефът, посочва ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това изобщо не ни интересува,пишете повече за Бойко!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе той, Тръмпи квото и да прави - накрая северно корейците ще се погрижат за "благоденствието" на америката.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе той Тръмп нека си гледа собствената държава, остави я Америка.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволнения, скандали, проблеми със законотворчеството, теч на информация - така Тръмп ще направи Америка велика!