Социалните помощи в ЕС - "доста високи". Да са със стандарт!

Имиграцията - ключов въпрос преди изборите в Германия
10 сеп 2017 13:01, Петя Славова
52
Социалните помощи в ЕС - "доста високи". Да са със стандарт!
Снимка: БТА

Социалните помощи за търсещите убежище в Германия са "доста високи", а трябва да бъдат хармонизирани из цяла Европа. Това твърди в интервю за регионалния в. "Райнише пост" германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер, две седмици преди парламентарните избори, в които имиграцията е ключов въпрос, предаде Ройтерс.

Още по темата

Де Мезиер принадлежи към консерваторите на канцлера Ангела Меркел, които се очаква отново да бъдат най-голямата партия след вота на 24 септември, макар да губят известна подкрепа в полза на антиимигрантската "Алтернатива за Германия".

Вътрешният министър изглежда цели да привлече избирателите, които са особено обезпокоени от притока на мигранти, като казва, че процедурите за убежище и помощи трябва да бъдат уеднаквени в целия Европейския съюз, отбелязва БТА.

"Следващото, от което се нуждаем, е стандартизирана система за убежища в Европа, и в момента преговаряме за това в ЕС - не може стандартите да са толкова различни в Румъния, Финландия, Португалия и Германия", заявява де Мезиер пред вестника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SharkГерманците няма да я изберат . Ев.ре...ката ще бъде назначена от Синедриона . Също като другият че.йфут,Макрон .
19
10
 
8
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Турските граждани,4то поколение,отказали се отдавна от турските паспорти за немски такива,НЯМАТ право на глас.Дори германец женен за чужденка,който има дете/деца ,немски граждани,НЯМАТ право на глас.Те могат да гласуват само за лица,които да влязат в евро парламента,НО НЕ И за бундестаг,бундесрат и бундеспрезидент..
18
2
 
16
 
! Отговори
Циник до 17 преди 6 години
Живея в Германия от 89...глупостите ги оставям на теб!Тези "децата" при навършване на пълнолетие и аллах да слезе - не може да ги спре да гласуват!Знаеш ли разликата между азюлант...и азюлбевербър...май не....ама ръсиш мозък!
17
0
 
29
 
! Отговори
don преди 6 години
Един емигрант получава на ден по 35 евро. В България 35 лв.Какво се оказва че работещите получават по малко пари от " маймуните".В Италия хората са вдигали ръце от тях и само роптаят. Онези по цял ден лежат никой не ги закача и само говорят за расизъм.Меркел направи такъв двоен стандарт който работи получава малко който е беженец получава двапъти повече. Това не се бежанци а орди от мюсюлмани които коро ще завадеят западна европа.Българите са подложени на дискриминация и геноцит от Брюксел
16
8
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Немската тескерета се издават след 5 години в Германия и както вече писах,се ползваш със всички права,ОСВЕН с това,да гласуваш.ДЕЦАТА,дори родени в Германия,отраснали,живели и със статут на немски гражданин също НЕ могат да гласуват.Могат евентуално техните деца и то след някаква директиви.. Не ми пишете глупости,които сте чули отнякъде или просто да има да се пише.Елате,поживейте в Германия,научете законите и тогава търкайте клавиатурата...
15
3
 
18
 
! Отговори
Циник до 14 преди 6 години
Така е ...но само на "първо четене"! След като се поразмножат 5 - 8 години им дават немски тескерета...и вече могат да гласуват...ако намерят къде са избирателните секции...всъщност си е баш като у нас - въпрос на обозримо кратко време е - алахогъзниците в Германия - да съставят електоралното мнозинство! Само не знам - катедралите стават ли за джамии?
14
0
 
10
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 14. Ако е така, значи остава само варианта с шизофренията. Което не е много по-добра опция, защото е нелечимо. Да се надяваме, че здравият разум у германците ще надделее над евро.гейо-ценностите.
13
8
 
11
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Емигрантите в Германия нямат право на глас.Дори родените деца в Германия от емигранти нямат право на глас.Имат същите права както останалите,с изключение на това да гласуват за бундесрат,бундестаг или бундеспрезидент.. Политиката на Германия се реди изцяло от коренни германци.Нещо,което България е добре да вземе като пример и за емигранти и за ц.иг.ани.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
става още по тежко ердоган ще кани бежанци от мианмар в турция ..... тези са по зле от нашите сиг...
11
1
 
15
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Стига сте се оплаквали...трябва по-сериозно да работите! Сега вече ваша отговорност не са само клетите малолетни многодетни ромски майки, а и сродните им пакистански, афганистански, африкански...Запретнете ръкави, че 2020 спират еврофондовете...и ще трябва сами да си ги дондуркате! Ако се справите - може и да ви интегрират ...афганистанските младежи...непълнолетните с по педя бради!
10
2
 
18
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Ако на 24.09 германците изберат отново Меркел, значи или че масово са станали шизофреници, или емигрантите са повече от гермаците и диктуват положението. Време е германците да се отърсят от комплекса "Хитлер" и да станат пак онези германци. Или ако не, ЕС да се разпада и баба Меркел да си прави там квото ще, но да не диктава на цяла Европа. Тази е най-голямата шизофреничка и е за лечение в клиника.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На чалмопитеците им дай да мърсят чужди страни. Тяхната е много уредена с пещери, пясъци и кози. Чобани...
8
4
 
18
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Меркел си играе игричката а вие мрънкайте.Тая коза ще даде поданство на образованите емигранти а останалите ще ги прати по квотен принцип на другите.Те да им плащат помощи
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно. В по-бедните европейски страни ще разпродават органите на мигрантите, докато стигнат стандарта и след това ще почнат да правят като на запад. Така ще имат колониално минало спрямо пришълците.
6
5
 
27
 
! Отговори
Ай сиктир преди 6 години
В Германия турците са се вкопчили като пиявици и навсякъде са част от пейзажа. Иначе турските *** денонощно ломотят тук колко било хубаво в ердоганистан, но не смеят и пръста си да подадат натам... Все в лошата Германия бягат от хубавата туркия... ай сиктир
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
спрете крет.. бок .. с тези бежанци вчера показаха по тв в ирак пленен руски дъгестански джихадист който оставил 4 деца в русия и се е оженил в ирак има още 3 деца за които не се интересува и иска да се върне в Русия а децата ще бъдат докарани в Европа. от майките им . да ни е честито ....
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятно извъртане... Виждат, че нито могат да спрат ордите диваци да се заселват в уредената им държава, но се правят на важни, че контролирали процеса... С Германия е свършено. Трето поколение турци расте там и няма връщане обратно. Вече няма гастарбайтери.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами уеднаквете ги! Само че на страната с най ниска ставка нали. На *** и това им е много. Който не му понася, да се изнася.
2
2
 
25
 
! Отговори
сиктер преди 6 години
Уеднаквени,ама друг път.Меркел си ги покани да им плащат германците.Българите не сме канили ислямски и африкански пришелци нито сме им били колонизатори.Не сме им длъжни с нищо.Да заобикалят България и право при Меркел.Тези които са у нас на безплатно живеене по центровете и те да се изнасят по бързата процедура от тук.Достатъчно сме ги издържали,всичко си има край.
1
3
 
24
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ми да! Да се спре тази дискриминационна практика! Възмутен съм - как може афганистанци м Германия да получават социал от 2...3...4 и повече общини ( със повечко фалшиви паспорти) а "колегите" им у нас да мизерстват с 1050лв. месечно! Трябва българското правителство ПОНЕ същата сума да я обърне в евро...и лагерите да се преместят в четиризвездни хотели по черноморието! Олинклузив с шезлонг и чадър за всеки!