Великобритания повиши нивото на национална заплаха

"Ислямска държава" пое отговорност за атентата в Лондон
Обновена: 15 сеп 2017 23:12 | 15 сеп 2017 22:34, Петя Славова
34
 Великобритания повиши нивото на национална заплаха
Снимка: БТА

"Ислямска държава" пое отговорност за атентата във влак на лондонското метро, при който пострадаха 29 души , предаде АФП.

Още по темата

Съобщението бе разпространено от новинарския сайт Амак, пропагандния орган на джихадистката групировка, в социалните мрежи.

ИД пое отговорността за всички терористични атаки, извършени във Великобритания и други европейски страни през последните месеци, пише БТА.

Взривът избухна в доста натоварено сутршено време, когато хората бързат за работа. Мястото на атентата е станция "Парсънс грийн". Повечето от пострадалите имат изгаряния по лицето и тялото. Някои са получили наранявания не от бомбата, а от възникналата паника след нея. Осем от постъпилите в болница след атентата вече са пуснати за домашно лечение.

В същото време премиерът Тереза Мей обяви, че равнището за терористична опасност във Великобритания е повишено на "критично", което е максималното, съобщи Ройтерс.

Това означава непосредствена опасност от атентат. Мей предупреди в телевизионно изявление, че през следващите дни по улиците ще се движат въоръжени полицаи и военнослужещи. "За този период военни ще заменят полицаите при охраната на някои обекти, които не са публично достъпни", каза Мей.

По последни данни 29 души са пострадали от изгаряния от самоделното взривно устройство, което се възпламени във влак на станция "Парсънс Грийн" в сутрешния час пик. Отговорност за нападението пое джихадистката групировка "Ислямска държава".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Лондонметроатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея на снимката ли са полицаите им? Като гледам 2те флегматични лелки климактериуми и чичковците с простатните проблеми разбирам колко ядове още ще берат толерантните...
6
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИД, с всичките си пари, връзки и човешки ресурси успя да организира една кофа да се запали в некъв вагон - и с гордост поемат отговорност..... мирише на лаййна. С техните ресурси аз бих организирал нещо което ще осакати Лондон до неузнавателмост - трябват ми само стотина предани и готови да умрат.
5
3
 
28
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
Утайката и бреме на Европа повдигна нивото на сигурност за да покаже пред овцете избиратели, че върши нещо и решава проблема.... бла бла бла хехе :)) А пък излямистите поеха отговорност или кредит за нещо за което нищо не са знаели.... каквъ е извода? Всички лъжат и хвърлят прах в очите на хората, тва е.
4
2
 
32
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Нивото на ислями зация е толкова високо че скоро ще се удавят, за другите нива са думи в пространството. Сега си обяснявам как хитлер е превзел европа за 6 месеца, че то няма никаква съпротива за оцеляване, ние сме в съюза на офсете без душа готови да умрът в името на либерализма, защото така е демократично и ценно
3
4
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Великобритания ще трябва да измисли ново , по-високо ниво от критично ....предлагам "сеъбълмейч"!
2
7
 
13
 
! Отговори
пффф преди 6 години
То пък един атентат....
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не разбирам едно. Уж взрив, а пластмасовата бака здрава. Как стават тия работи?