Каталунци се втурнаха да пазят избирателните секции

Стотици се събраха в училища, за да прекарат нощта там
30 сеп 2017 12:45, Петя Славова
54
Каталунци се втурнаха да пазят избирателните секции
Снимка: Bulgaria ON AIR

По-малко от 48 часа преди спорния референдум в Каталуния десетки хиляди се събраха на заключителни митинги в подкрепа на независимостта.

Още по темата

Стотици трактори се отправиха към Барселона и други градове, за да бъдат използвани като защитни бариери пред избирателните секции. Испанските власти от своя страна се заканиха да не позволят допитването да се състои.

Мадрид пък изпрати в автономната област хиляди допълнителни полицаи. Заповедта е те да попречат на използването на обществените сгради като избирателни секции, съобщава Bulgaria ON AIR.

А за да опазят секциите отворени, стотици каталунски семейства се събраха в училища и дори прекараха нощта там.

Стана ясно още, че поради нареждане на съда, Google e изтрил приложение, водещо към местата с избирателните урни.

Въпреки всички рестриктивни мерки на Мадрид, властите в Барселона обявиха, че ще отворят 2 хил. секции в изборния ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
23
 
! Отговори
скоро преди 6 години
Те я Каталунци са по диви и от Кримчани и скоро ще станат отделна държава,а после идва и Корсика в Франция и тн.
25
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повечето тук пишещи пишат колкото да участват във форума.На тях пак ще имзадам въпроса...Ако Кърджали насрочи референдум за присъединяване към една южна... уж република...София дали ще разреши този референдум...Преди да цъкате минуси...помислете.Не давайте сравнебия с бивша Югославия...която е създадена изкуствено 1945 год.Каталуния е в Испания от Средните векове..Изобщо не вниквате в проблема пишете колкото да не заспите...
24
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех да имахме таква нация... ама нищо не става от балканската овца.
23
23
 
7
 
! Отговори
Без значение преди 6 години
Демокрацията и европейските ценности за които всички пишете поставят на първо място закона (случая дори касае конкретно Конституцията) за да може изобщо да се дефинират граждански права и свободи. В този смисъл, независимо с какви цели, ако дадени инициативи са противозаконни, то те следва да не се допускат, поне до момента в който станат законосъобразни и ефективно да осигурят правата и целите. Същата тази Конституция е гласувана и от каталунците, нали?
22
4
 
15
 
! Отговори
123321 преди 6 години
Гответе се за новото Ел Класико - Барселона - Еспаньол (може да се прекръсти на Каталуньол)! Ще се играе на националния стадион "Пеп Гуардиола" на новата каталунска държава.
21
2
 
14
 
! Отговори
Ту-ду-ру-ду-ду-ду преди 6 години
Независима Каталуния и нейният първи президент Лео Меси!
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брюкселските зелки няма да позволят Каталония я да се отцепилата, защото данъците които прибират само от тази област са около 7 пъти по високи от тези, които прибират от България например. Говори за за милиарди, така че алчните перверзна старче та Юнкер и оня дето опипва ше Фандъкова, мисля че се казваше Дол, няма да го позволят. Ако трябва ще използват и оръжие и е срещу народа на Каталония.
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро Каталуня една от най красивите и най богатата област ще бъде окъпана в кръв от наследниците на испанския диктатор Франко, който удави в кръв свободомислещите баски преди години.Кралска Испания е изкуствено създаден тумор, който е крайно време да се разпадне. След свободолюбивите каталунците, че на ред са горите баски.
18
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да се знае че Референдум се прави когато е законен,нали така...когато го позволява Конституцията.В случаят Тя го забранява така че не може да има референдум.Не да ми пишете че не е европейско забраната за провеждане на Референдума.Щом е против закона,няма да се проведе.Нали за това са законите...да се спазват...Мадрид по скоро ще окупира Каталуния отколкото да разреши този...Самоубийствен за целостта на Испания Референдум...Времето ще покаже...
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И са прави. Защото испанските власти, начело с Рахой, който е същият лакей на Юнкер, какъвто е и Тиквата, сто *** сто ще се опитат да фалшифицират резултатите от Референдума.
16
5
 
7
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 6 години
ИСключително жестоки са уврежданията на Земята в ЛОНдон и Великорбитрания подават от Каталуния...Какви бели могат да станат скоро страх ги хваща..
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моето дете ме пита "сега Барса ще играе ли в испанските първенства"Аз мисля че ще мине много дълъг процес преди да признаят Каталуния ,но пък искрата е запалена и няма да затихне, а ще се разгорява все повече .
14
5
 
3
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 6 години
ОПита от Балканите доказа че колкото повече увреждат земята и климата снови нагло престъпни оръжия вкл предаватели телевизионни,радио,телефонни толкова повече малки княжества се самоопределят.Тежки увреждания на Земята причинени с цифровизация и бели режещи скенери монтирани на стотици милиони автомобили доведе до рязко усложняване на обстановката в Украйна подават на снимкката ..Виждате тежко увредена среда от ЦИФРОВИЗАЦИЯ и автомобилни бели радиоактивни скенери..
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми харесва как Мадрид се отнася към бъдещите избиратели .Нали демокрацията е именно това -правото на всеки човек да изрази гласа си от самоопределението , до това иска ли мигранти от цял свят да заливат страната му .Има нужда от спешен рестарт този досегашен ред който е диктатура от Брюксел и от правителства със своя политика без да зачита правото на всеки човек на глас .
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в неделя референдум няма да има поради простата причина че испанската полиция и части за борба с масовите безредици са съставени изключително от испанските ултранационалистичните среди .
11
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който сее ветрове жъне бури! Испания участва ли като член на НАТО в бомбенето на Югославия с цел отделяне на Косово - участва! На им сега Косово у техноя двор!
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянине що последните неколко години, я си припомни какво стана с референдума в така наречения от Вас руснаците Казански татарстан от 1993 година и как владелеца на Кремъл оня със срамното име, го обяви за незаконен :)
9
1
 
24
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Във всяко махленско сбиване,работата е докато хвръкне първият шамар.Оттам насетне мисленето спира.
8
5
 
19
 
! Отговори
sopol преди 6 години
ко цъкаш минус. връщаме се към племената. не искам тиквовата шамилия да ме управлява и всички данъци да отиват към банкя
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Барселона ще играе на Световното! Барселона шампион!