Кой намазва повече в "брака по сметка" Русия-Турция

Журналистът Тайфур Хюсеин пред Bloomberg TV Bulgaria
15 ное 2017 15:15, Екип на Bloomberg
44
Кой намазва повече в "брака по сметка" Русия-Турция
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Брак по сметка - така могат да бъдат разтълкувани взаимоотношенията между Ердоган и Путин, защото наистина и двамата имат изгода от сближаване на позициите. Това каза Тайфур Хюсеин, журналист, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Ердоган заема второ място в света по брой срещи с Владимир Путин тази година и това е изненада с оглед на това, че се навършват две години от скандала със свалянето на руския изтребител през 2015. Преди 2 години взаимоотношенията бяха много влошени и една такава рязка промяна във взаимоотношенията наистина е изненада. Тези срещи вече се превърнаха в регулярни.

Ердоган е скаран с всички останали в световната политика. Скаран е с ЕС, заплашваше страни членки като Германия, Белгия, Холандия и тн. От друга страна взаимоотношенията с администрацията на Тръмп също са доста изострени, надеждите, които храниха след избирането на Тръмп хранеха, вече не съществуват. Единствената алтернатива остава сближаване на позициите с Путин.

Ердоган няма реален хода, който да може да направи, освен да остане на власт. Той е прагматик - трябва да запази своите позиции и да остане на власт, защото в противен случай го грозят най-малкото съдебни процеси вътре в страната, но и на международните трибунали.

В този брак по сметка Ердоган има повече сметка от сближаване на позициите, отколкото Путин.

Путин подкрепя официалната власт в Сирия, а Ердоган - бунтовниците, но целите и на двамата са едни и същи - запазване на суверенитета и териториалната цялост на Сирия. Въпросът е по какъв начин да бъдат постигнати тези цели. 

Повече можете да видите на Bloomberg  TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е тоя набеден джурнаглист, тайфун ли е, Тайфур ли е, на гюленист мяза...
13
36
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без САЩ нищо няма да решат Русия и Турция, колкото и да се обладават и женят един друг. Само че на Путин и Ердоган им трябва още време до пълното им разорение за да проумеят че са едни дребни винтчета в световната политика с по един процент от световната икономика.
12
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бракуваните се събраха в Сочи за да подготвят конгрес между воюващите сили в руската и турската зони на деескалация където продължават да се избиват като мухи един друг. Конгреса е плануван за 19 ноември в Сочи, но едва ли ще се състои поради наличието на делегация на военнопрестъпника Асад на конгреса. От друга страна Москва непременно иска Асад да бъде признат за легитимен. В крайна сметка нищо не се разбраха бракуваните и заговориха за любимата си тема турси памидори и руски туристи.
11
9
 
19
 
! Отговори
гого преди 6 години
клеко ли си алеко ли ситез бисери се изтъркаха твоите, нещата вече са пари и бизнес, едни въртят алъшвериша пък други като теб седят и разцъкват пред компа или телефона.
10
16
 
12
 
! Отговори
Топ-експерт преди 6 години
до 9Правило: 1 Всички са русофили .Правило: 2 Ако не са русофили погледни Правило: 1Нали така веганче ?
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората на този ''журналист'' свалиха руския самолет за да скарат Турция и Русия или по точно да воюват.
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Топ-експертГолем русофил се оказа и тоз топ-експерт
7
10
 
31
 
! Отговори
Топ-експерт преди 6 години
Блумбърг що не вземат да се гръмнат някъде некои виждат филии и ги мажат със мас други виждат бракове по светка. Турция е съсед на Сирия и няма как да не вземе отношение по кризата. САЩ нагнетяват кризата Русия е за спиране на войната. Естествено е Ердоган да притичва към Русия никой не иска войни до границата си.
6
4
 
36
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Не зная коой повече "намазва" в "брака по сметка " между Русия и Турция ,но знам ,че България е най-губещата от този "брак по сметка" между Путин и Ердоган .
5
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много намаза Путин. Стана булка на Ердоган.
4
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой намазва в брака по сметка между САЩ или Саудитска Арабия? Или там не е интересно понеже СА и САЩ са стожери на демокрацията.
3
22
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
То е ясно, че бракът е по сметка, въпросът по-скоро е кой е мъжът и кой жената в този брак. Все пак да не забравяме, че путин преди известно време беше изненадан изотзад от Ер Доганя и въпреки че известно време, от хорски срам се правеше на ощипана мома, накрая взе че кандиса ... !!!
2
6
 
21
 
! Отговори
Ангелко от Нотр Дам преди 6 години
Абе, не знам кой намазва повече, обаче знам, че 2018 летото такъв туристически сезон ще закърпим, че трябва да внасяме афгански туристи.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е журналист тоя Хюсеинов? Не беше ли в Заман България на проповедника Гюлен.